voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    H διαδικασία για να εντάξετε το διαβατήριό σας στο Gov.gr Wallet

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Το παιδί που ζει με τον φόβο χρειάζεται έναν ασφαλή τρόπο να ακουστεί

    Πέθανε η ηθοποιός Ελένη Προκοπίου

    Πρόστιμα 400 ευρώ για οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ

  • Εκπαίδευση

    Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Αύξηση στους εισακτέους και μικρή μείωση στους εγγεγραμμένους φοιτητές

    Εκπαιδευτικοί: Εφάπαξ αποζημίωση έως 1.614 ευρώ – Ποιοι τη δικαιούνται

    ΔΥΠΑ: Έως τις 18/10 οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις ΠΕΠΑΣ Τουρισμού-Φιλοξενίας

    Μουσικά Σχολεία: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εμπειροτεχνών μουσικών

  • Θέσεις εργασίας

    ΥΠΕΘΑ: Εκπνέει η προθεσμία αιτήσεων για 1.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    Δήμος Πατρέων: Προκήρυξη για προσλήψεις 36 ατόμων

    Από σήμερα οι αιτήσεις για 75 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τις 97 μόνιμες προσλήψεις ΕΕΠ

  • Οικονομία

    Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ -Ποιοι το δικαιούνται

    “Πετάει” στα 16 ευρώ το κιλό η φέτα – Τι θα γίνει με τις εξαγωγές

    Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους συνταξιούχους

    Προκαταβολή φόρου: Ποιοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις μπορούν να πληρώσουν λιγότερα

  • Εργασιακά

    Δημόσιο: Δόθηκε παράταση στον έλεγχο των αξιολογήσεων του 2025

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο επίδομα ανεργίας: Πώς πηγαίνει στα 1.438 ευρώ!

    Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    Στα 1.000 ευρώ η μέση σύνταξη από τον Δεκέμβριο

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Π. Μαρινάκης: Θα υπάρξει στήριξη των νοικοκυριών με έμφαση στο πετρέλαιο θέρμανσης

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση για κατοικίες με ενοίκιο 5 ευρώ/τ.μ. μέσω αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΦΚΑ

    Κεραμέως: Δε θα αλλάξει το επίδομα ανεργίας

    Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Web TV

Κρήτη: Νέα διαμαρτυρία στο κέντρο Ηρακλείου από το Μουσικό και Καλλιτεχνικό σχολείο (VIDEO)

από NEWS ROOM
21/01/2025
σε Web TV, Εκπαίδευση
128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι μαθητές των Καλλιτεχνικού και Μουσικού σχολείων Ηρακλείου πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης πορεία σε κεντρικά σημεία της πόλης και ζήτησαν αξιοπρεπείς υποδομές, κτήρια που μπορούν να φιλοξενήσουν τα μαθήματα μουσικής και τις εκδηλώσεις τους.

Οι μαθητές θέτουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου τους:

  1. Κτιριακές Υποδομές:
  • Έλλειψη κατάλληλου κτιρίου για τις ανάγκες ενός Μουσικού Σχολείου.
  • Ανεπαρκείς αίθουσες, ελλιπής ηχομόνωση στις αίθουσες μουσικών οργάνων.
  • Απουσία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με τις εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και στην αυλή.
  • Ελλείψεις σε χώρους σίτισης.
  1. Προβλήματα συντήρησης:
  • Το σχολείο στεγάζεται σε παλιό κτίριο της πρώην Αμερικανικής Βάσης, με σοβαρές ανάγκες επισκευών σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά και άλλες υποδομές.
  • Ζητείται έλεγχος για καρκινογόνα υλικά, όπως αμίαντος, καθώς και πιστοποίηση πυρασφάλειας.
  1. Διοικητική υποστήριξη:
  • Έλλειψη γραμματέα για τη διαχείριση της γραφειοκρατίας, επιβαρύνοντας το διδακτικό προσωπικό.
  1. Αναγνώριση των σπουδών:
  • Οι μαθητές αποκτούν απολυτήριο Γενικού Λυκείου, χωρίς αναγνώριση της εξειδικευμένης εκπαίδευσής τους.
  • Έλλειψη ενιαίας ύλης και καθοδήγησης, με αποτέλεσμα κενά στη μαθησιακή διαδικασία.
  1. Πανελλήνιες εξετάσεις:
  • Ανυπαρξία εξεταστικών κέντρων σε πολλές περιοχές.
  • Υψηλό κόστος μεταφοράς και διαμονής για συμμετοχή σε εξετάσεις σε άλλες πόλεις.
  1. Ειδικές ανάγκες της Κρήτης:
  • Ζητείται δημιουργία τμήματος μουσικών σπουδών για την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Πανελλαδικά αιτήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

ΣχετικάΆρθρα

Βοήθημα από 1.000 έως 3.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

23/09/2026

Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε 95 παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Κρήτη με 140 εκατ. ευρώ – Δημιουργούνται πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας»

18/09/2026
  • Μόνιμοι καθηγητές μουσικών μαθημάτων: Οι καθυστερήσεις στις προσλήψεις οδηγούν τους μαθητές σε ιδιωτικά μαθήματα εκτός σχολείου.
  • Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό: Απουσία βιβλίων και οικονομικής βοήθειας για την αγορά μουσικών οργάνων και εξοπλισμού.
  • Υποστήριξη μαθητών: Ζητείται αναγνώριση του κόπου και των σπουδών τους, καθώς και ενίσχυση για την προετοιμασία τους στις Πανελλήνιες.

Οι μαθητές τονίζουν ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι χώροι πολιτισμού και παιδείας, καλλιεργώντας το πνεύμα και τις αξίες. Ζητούν από την πολιτεία να στηρίξει τα σχολεία αυτά, ώστε να συνεχίσουν να αποτελούν πολιτιστικά «στολίδια» για την κοινωνία.

Αναλυτικά το μήνυμα τους: «Ως μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου αποφασίσαμε σήμερα να διαμαρτυρηθούμε σε συνεργασία με όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά της χώρας, θέτοντας το σχολείο μας υπό κατάληψη, στην προσπάθειά μας να ακουστούν τα αιτήματα μας από τις αρμόδιες αρχές. Δυστυχώς δε βρίσκουμε άλλη λύση! Τα αιτήματα μας;

  • Χρόνια τώρα παλεύουμε για ένα κτήριο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός Μουσικού Σχολείου. Στο κτήριο που στεγαζόμαστε δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες για τα μαθήματα με αποτέλεσμα να μη χωράμε. Παράλληλα η ηχομόνωση στις αίθουσες μουσικών οργάνων είναι πρακτικά ανύπαρκτη και καταλαβαίνετε τι προβλήματα αυτό δημιουργεί. Φανταστείτε να προσπαθεί ένα παιδί να μάθει βιολί και να ακούει να παίζουν στη διπλανή αίθουσα ντραμς….
  • Ως Μουσικό Σχολείο θα περίμενε κανείς να έχουμε μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Κάτι τέτοιο όμως στο σχολείο μας είναι ανύπαρκτο και μας αναγκάζει να κάνουμε εκδηλώσεις μέχρι και στην αυλή! Αλλά και να μειώνουμε τις εκδηλώσεις που θα θέλαμε να πραγματοποιούμε.
  • Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε μέρα φτάνουμε στα σπίτια μας 3:30-4:30 ώρα εξαιτίας των μουσικών μαθημάτων. Και παρόλο που έχουμε σίτιση, όπως προβλέπεται, δεν έχουμε αίθουσα για να τρώμε….
  • Κάθε χρόνο ζητάμε να προσληφθεί για το σχολείο μας γραμματέας, αλλά έχει να προσληφθεί χρόνια. Το σχολείο είναι ιδιαίτερο, αφού λειτουργούν μαζί Γυμνάσιο, Λύκειο και μουσικά μαθήματα, άρα ο όγκος της γραφειοκρατίας είναι τεράστιος, τον οποίο όμως επωμίζονται οι καθηγητές και ο διευθυντής μας εκτός του διδακτικού τους ωραρίου.
  • Το κτήριο μας είναι ένα παλιό κτήριο της Πρώην Αμερικανικής Βάσης με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε συχνά εργασίες επισκευής. Από την αρχή της χρόνιας ζητάμε επισκευές σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, ξυλουργικά και γυψοσανίδες, καθώς και εγκατάσταση air condition στο κεντρικό κτήριο του σχολείου μας. τέσσερις μήνες μετά οι ελλείψεις είναι οι ίδιες.
  • Ζητάμε επίσης τον έλεγχο του σχολείου μας από ειδικό μιας και υπάρχουν πληροφορίες ότι σε κάποια σημεία του έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως αμίαντος τα οποία είναι καρκινογόνα. Επίσης να γίνει έλεγχος πυρασφάλειας από ειδικούς, ώστε να γίνει το σχολείο μα ένας ασφαλής χώρος για μαθητές.

Ακόμη σε Πανελλαδικό επίπεδο όλα τα Μουσικά της χώρας ζητάμε….

  • Την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών μουσικών μαθημάτων. Δεν είναι δυνατόν για υποχρεωτικά μαθήματα να έρχονται οι καθηγητές τον Γενάρη. Αυτή η κατάσταση οδηγεί τους περισσότερους μαθητές σε μαθήματα εκτός σχολείου.
  • Παράλληλα το κράτος δε μας προσφέρει κανένα βιβλίο μουσικής, ούτε οικονομική βοήθεια για να αγοράσουμε τα βιβλία και τα όργανα που απαιτούνται. Κάθε παιδί στην Α Γυμνασίου χρειάζεται να πληρώσει γύρω στα 300€ για τις ανάγκες των μαθημάτων του.

Αυτή είναι η δημόσια και δωρεάν παιδεία;

  • Έξι χρόνια προσπαθούμε στο σχολείο για την αγάπη μας για τη μουσική. Έχουμε 8 και 9 ώρες μαθήματος και τον διπλό όγκο διαβάσματος κάθε μέρα, για να πάρουμε στο τέλος απολυτήριο ΓΕΝΙΚΟΥ Λυκείου, χωρίς καμία αναγνώριση αναγνώριση των σπουδών και των προσπαθειών μας.
  • Ταυτόχρονα δεν έχουμε μια καθορισμένη ύλη με αποτέλεσμα οι διαφορετικοί καθηγητές που έρχονται κάθε χρόνο να μη γνωρίζουν τι έχει διδάξει ο προηγούμενος, κάτι που δημιουργεί κενά σε όλους τους μαθητές.
  • Όσο για τις Πανελλήνιες οι μαθητές δεν έχουν καμία βοήθεια από το κράτος. Τα εξεταστικά κέντρα λείπουν από πολλές περιοχές και οι μαθητές αναγκαζόμαστε να ταξιδεύουμε μεγάλες αποστάσεις για να έχουμε μία ευκαιρία να περάσουμε σε Μουσικό Πανεπιστήμιο. Το κράτος δεν καλύπτει κανένα έξοδο τους αναγκάζοντας τις οικογένειες των μαθητών να πληρώνουν τη διαμονή και τη μεταφοράς τους εν μέσω τουριστικής περιόδου.
  • Επίσης θεωρούμε απαραίτητη τη δημιουργία ενός τμήματος μουσικών σπουδών για την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο κάτι που απουσιάζει πλήρως και αναγκάζει τους νέους από τις περιοχές αυτές να φεύγουν από το τόπο τους με ότι έξοδα αυτό περιλαμβάνει, αλλά και να μη δίνεται βάση στην παράδοση του τόπου αυτού.

«Ζητάμε από το Υπουργείο να μας αναγνωρίσει και να μας βοηθήσει μιας και τα μουσικά σχολεία είναι χώροι που προάγουν τον πολιτισμό και είναι στολίδια για κάθε περιοχή, καθώς ωθούν τους μαθητές να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους, όταν στον κόσμο γύρω τους χάνονται οι αξίες και τα ιδανικά».

Η ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων:

«Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δ. Ηρακλείου, εκφράζει την στήριξή του στις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες σε όλη τη χώρα στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Ιδιαίτερα στηρίζει και χαιρετίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Ηράκλειο και θα συμμετέχει στη συγκέντρωση σήμερα Τρίτη 21/1 10:30 το πρωί Πλατεία Ελευθερίας.

Η κινητοποίηση αυτή είναι μονόδρομος απέναντι σε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των μαθητών και των γονέων των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων για:

Μόνιμες προσλήψεις των απαραίτητων καθηγητών χορού κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών.

Κατάλληλη, σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη.

Κατάργηση των χιλιομετρικών αποστάσεων στις μετακινήσεις των μαθητών, δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα μετακινήσεων ώστε όλοι οι μαθητές να μετακινούνται από και προς τα σχολεία τους, σε κάθε περίπτωση που αυτό απαιτείται.

Πιστοποίηση σπουδών των μαθητών των μουσικών σχολείων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΥΑ Γ2/3375/30-06-1999 (ΦΕΚ1505/Β’/22-07-1999) με παράλληλη επέκταση και στους μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με σκοπό την ενίσχυση, συντήρηση της υλικοτεχνικής υποδομής όλων των σχολείων που είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη διαδικασία μάθησης, και πιο ειδικά των μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων».

Η αναφορά του Μανώλη Συντυχάκη και άλλων Βουλευτών του ΚΚΕ:

«Καταθέτουμε αναφορά το κείμενο των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, στο οποίο καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, καθώς και συνολικά τα μουσικά σχολεία της χώρας, και καταθέτουν τα αιτήματά τους.»

Ετικέτες: ΗράκλειοΚρήτημουσικά σχολεία

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Αύξηση στους εισακτέους και μικρή μείωση στους εγγεγραμμένους φοιτητές

    29 Σεπ 2026

  • Εκπαιδευτικοί: Εφάπαξ αποζημίωση έως 1.614 ευρώ – Ποιοι τη δικαιούνται

    29 Σεπ 2026

  • Μουσικά Σχολεία: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εμπειροτεχνών μουσικών

    28 Σεπ 2026

  • Ελληνικά πανεπιστήμια και Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι απαντούν 13 Πρυτάνεις για τη σχέση που θα έχουν

    26 Σεπ 2026

  • Ψηφιακό Φροντιστήριο: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    25 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστρέφει το Market Pass – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.