voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Αλλάζει η ώρα αυτή την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

    Pizza Fan: Πάνω από 35.000.000 ευρώ η φοροδιαφυγή και 150.000.000 ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν

    Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

    ΠΟΥ: «Απίθανο» να εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός Σαμόντα, μετά το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο που εντοπίστηκε στη Γαλλία

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: 2,64 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια για την κάλυψη της μισθοδοσίας εντεταλμένων διδασκόντων

    ΟΙΕΛΕ για Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: «Κόβουν» τους καλοκαιρινούς μήνες από την προϋπηρεσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

    Tι είπε η Υπουργός Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και 8.500 νέες κλίνες

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ με απολυτήριο Γυμνασίου

    Προσλήψεις: Aπό την 1η Νοεμβρίου θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες

    Λυρική Σκηνή: Εκδόθηκε προκήρυξη για προσλήψεις

    ΑΣΕΠ 1ΓΕΠ/2026: Εκδόθηκαν οδηγίες για την ηλεκτρονική εξέταση

  • Οικονομία

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 26 έως 30 Οκτωβρίου

    Συντάξεις Δημοσίου: Από τον Νοέμβριο του 2026 ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για σύνταξη γήρατος και λόγω θανάτου ασφαλισμένου

    Θεοδωρικάκος – Χαρδαλιάς: Καινοτόμα προγράμματα για τις ΜμΕ με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    Market Pass 2026: Ποιοι θα πάρουν έως 1.000 ευρώ

  • Εργασιακά

    Με έως οκτώ μήνες γονικής άδειας ετησίως για γονείς με δύο παιδιά

    400 ευρώ: Η μοναδική προϋπόθεση για το επίδομα

    ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την αργία της 28ης Οκτωβρίου

    e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη – Εγκαίνια για την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

    Θεοδωρικάκος – Χαρδαλιάς: Καινοτόμα προγράμματα για τις ΜμΕ με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε το νομοσχέδιο για επιβολή ορίου ηλικίας για πρόσβαση στα social media

    Χατζηδάκης: Μακροχρόνια φροντίδα, συντάξεις και δημογραφικό στο πρόγραμμα της ΝΔ

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Web TV

Λαμπρινός: «Το έργο του Κόλπου του Δερματά θα συνεχιστεί» (VIDEO)

από Σταύρος Καραΐνδρος
10/01/2020
σε Web TV, Αυτοδιοίκηση

104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη τύπου με θέμα τις εξελίξεις γύρω από το έργο της Αντιδιαβρωτικής Προστασίας του Κόλπου του Δερματά παραχώρησε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα – για τον ίδιο – σκληρή γλώσσα ο κ. Λαμπρινός έκανε λόγο για “εμμονή” της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος “θα προασπίσει τα δικαιώματά του με κάθε νόμιμο τρόπο”. “Πάσα ζημιά που θα προκύψει εις βάρος του Δήμου θα ζητηθεί η αποκατάσταση της με κάθε νόμιμο τρόπο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο εργολάβος του έργο έχει καταθέσει αίτημα διακοπής και έχει ζητήσει αποζημίωση περίπου 90.000 ευρώ για τη ζημιά που έχει υποστεί από την διακοπή των εργασιών. Επ αυτού ο δήμαρχος τόνισε “εφόσον βρεθεί λύση με τον ανάδοχο, ο οποίος όπως γνωρίζετε μετά από πολλούς μήνες αναμονής, τελικά υπέβαλε αίτηση διάλυσης της σύμβασης, εμείς έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε τις εργασίες. Αυτό πρέπει να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο”.

“Δεν υπάρχει αντίρρηση για τη επανέναρξη των εργασιών στο Δερματά, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηριακών και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας” είπε ο Δήμαρχος προσθέτοντας “επειδή όμως η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προέβη σε δηλώσεις, θεωρούμε επιβεβλημένη μια συνολική απάντηση για να γνωρίζουν οι δημότες ποια είναι η πραγματικότητα για το συγκεκριμένο έργο”.

ΣχετικάΆρθρα

Λαμπρινός για την ενεργειακή διασύνδεση: "Ένα εμβληματικό έργο που είχε ανάγκη η Κρήτη"

10/06/2020

Στον Δήμαρχο Ηρακλείου αντιπροσωπεία της Aegean

04/06/2020

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ.Λαμπρινός τόνισε ότι “όταν σταμάτησε το έργο δεν είχε αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις συνθήκες που ξεκίνησε. Το μόνο που άλλαξε, χωρίς να ξέρουμε το γιατί είναι η στάση της Αποκεντρωμένης. Το έργο διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις. Η μόνη που επιμένει ότι το έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι η Αποκεντρωμένη. Η θέση της ενέχει μια απαξίωση των Υπηρεσιών και των Υπουργείων που συμφωνούν με τη συνέχιση του έργου. Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε το έργο. Κι αυτό θέλω να είναι απολύτως καθαρό”.

Αναφερόμενος στη στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σημείωσε ότι αυτή του προκαλεί “εντύπωση” και την χαρακτήρισε “περίεργη” ενώ αναφέρθηκε σε αντιφάσεις, λέγοντας: “Πρώτη αντίφαση: Η Αποκεντρωμένη αναίρεσε τον ίδιο της τον εαυτό, όταν χορήγησε την πέμπτη παράταση. Η εξαίρεση που δόθηκε τον Απρίλιο του 2016 δόθηκε σε συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. Όταν δόθηκε η παράταση η περιοχή εξακολουθούσε να είναι σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης (από το 2016 έως την άνοιξη του 2019). Η Αποκεντρωμένη εξαίρεσε την περιβαλλοντική μελέτη εν γνώση της δίνοντας παράταση. Τούτη τη στιγμή το έργο διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση, από την Περιφέρεια. Η Αποκεντρωμένη αδυνατεί να μας υποδείξει από που θα πάρουμε άδεια συνέχισης των εργασιών”.

“Το έργο σταμάτησε παρανόμως και πρέπει να επανεκκινησει άμεσα” σημείωσε λέγοντας ότι ολόκληρο το έργο είχε σκοπό την αντιδιαβρωτικη προστασία αλλά και ότι οι εργασίες μέχρι τον περασμένο Μάρτιο είχαν όλες τις απαραίτητες άδειες.

“Η στάση της Αποκεντρωμένης είναι περίεργη. Θεωρώ τουλάχιστον ατυχείς και προσβλητικά τις πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Συντονίστριας. Είναι απορίας άξιο πώς η Αποκεντρωμένη θεωρεί αναρμόδιο το Υπουργείο και το Λιμεναρχείο όταν από το Λιμεναρχείο ζήτησε τη σύλληψη του αντιδημάρχου και όσων συμμετείχαν στο έργο; Η Αποκεντρωμένη μπορεί να έχει άποψη για το ζήτημα, αλλά να επιτρέψει και στο Δήμο να έχει τη δική του. Οι μηχανικοί μας έκαναν τη δουλειά τους με άψογο τρόπο. Όλοι έχουν μια ιστορία. Ο Δήμος οφείλει να προασπίσει την τιμή του. Αλάνθαστος δεν είναι κανείς. Αλλά εν προκειμένω οι μηχανικοί μας έδρασαν καθόλα νόμιμα. Το έργο διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις να συνεχιστεί εφόσον βρεθεί λύση με τον ανάδοχο. Χιλιάδες δημότες έχουν ήδη υπογράψει έγγραφα με τα οποία ζητούν τη συνέχιση του έργου. Ο Δήμος δεν απέστη ποτέ από τη νομιμότητα!”

Ο κ. Λαμπρινός ξεκαθάρισε πάντως ότι “προσωπικά δεν έχω τίποτα απολύτως με την κυρία Συντονίστρια” αλλά – όπως πρόσθεσε – “στάση της με ξενίζει”. “Έχουμε τις διαφορές μας σε πολλά ζητήματα. Αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι στο παρελθόν ότι η Αποκεντρωμένη έχει συμπαρασταθεί και έχει δείξει κατανόηση σε θέματα του Δήμου. Θα ήταν άδικο να πω ότι συλλήβδην κοντράρει τον Δήμο”. Αναφέρθηκε επίσης σε σύσκεψη για το θέμα που είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι σημειώνοντας: “το περασμένο καλοκαίρι η πρόταση της κυρίας Συντονίστριας ήταν να διαλύσουμε την υπάρχουσα εργολαβία. Η λύση αυτή ήταν ασύμφορη. Θα προκαλούσε ζημιά στον Δήμο”.

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με νέο έγγραφο της προς τη Διεύθυνση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας ξεκαθαρίζει ότι «οι επιχειρούμενες εργασίες στον κόλπο του Δερματά δεν έχουν νόμιμη αδειοδότηση και συνεπώς «κάθε εργασία που ενδεχομένως εκτελεστεί από οποιονδήποτε στον χώρο είναι αυθαίρετη με όποιες συνέπειες επισύρει αυτή η πράξη σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Ετικέτες: Βασίλης Λαμπρινός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ψήφισμα του δήμου Αθηναίων για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

    21 Οκτ 2026

  • Επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί στον Δήμο Κιλκίς

    21 Οκτ 2026

  • Δήμος Περάματος: Επίδομα 1.000 ευρώ κάθε νέο παιδί που γεννιέται σε οικογένεια δημοτών από το 2027

    14 Οκτ 2026

  • Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για δημιουργικά Σαββατοκύριακα στον Δήμο Αθηναίων

    9 Οκτ 2026

  • Ρέθυμνο: Αναζητούνται κατοικίες για τη στέγαση 15 ευάλωτων νοικοκυριών

    9 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση των 36.000 ευρώ – Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικός οδηγός

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Γεωργιάδης: Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    44 shares
    Share 18 Tweet 11

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.