Αυτό είναι το ψήφισμα της Λότζια για την Αγιά Σοφιά

Αυτό είναι το ψήφισμα της Λότζια για την Αγιά Σοφιά

14 Ιουλίου 2020

Όπως εγραψε το voucherergasia.gr μπροστά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για την Αγια Σοφιά και τη μετατροπή της σε τζαμί, οι δημοτικές Παρατάξεις του Ηρακλείου, δεν θα μπορούσαν να είναι αμέτοχες.

Μετά την ψήφιση της πρότασης που κατέθεσε η δημοτική Παράταξη «Συν+πραξη Δημοτών Ηρακλείου» με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Ινιωτάκη αναμενόταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επισημη τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ετσι σήμερα εκδόθηκε το ψήφισμα, το οποίο αναφέρει τα εξής:  «Η Αγιά Σοφιά, αποτελεί εκτός από το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, και μια αιώνια, μοναδικής αξίας παρακαταθήκη της ανθρωπότητας, και ένα εμβληματικό σύμβολο του πολιτισμού, χαρακτηρισμένο από το 1985 από την UNESCO ως οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.  Η πνευματική της ακτινοβολία υπερβαίνει πολιτικές σκοπιμότητες, έθνη και κράτη για να μπορεί να χρησιμοποιείται ως ένα πολιτικό εργαλείο πίεσης ή εσωτερικής κατανάλωσης. Ανήκει δε, σε όλη την ανθρωπότητα και αποτελεί σπουδαίο και ζωντανό κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Η οποιαδήποτε-θρησκευτικού ή άλλου χαρακτήρα-παρέμβαση, όπως η πρόσφατη δικαστική απόφαση για την μετατροπή της σε ισλαμικό τέμενος-τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, αντιτίθεται στον αναγνωρισμένο χαρακτήρα του χώρου αυτού ως μνημείου και αλλοιώνει την οικουμενικότητά του και  τον πανανθρώπινο χαρακτήρα του.

Η παγκόσμια κοινότητα, ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος οφείλει την προάσπιση και διαφύλαξη του χαρακτήρα του αυτού.Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε ισλαμικό τέμενος-τζαμί όπως και κάθε πράξη και παρέμβαση που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του μνημείου και καλεί την κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό της χώρας να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους να αναδείξουν το διεθνές αυτό ζήτημα και να κινητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<