Άποψη Voucher Ergasia: Η dream team του Δήμου Ηρακλείου

Άποψη Voucher Ergasia: Η dream team του Δήμου Ηρακλείου

4 Ιουνίου 2019

H πρώτη αίσθηση και εικόνα που αφήνουν οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ηρακλείου, είναι η επανεκλογή του Βασίλη Λαμπρινού στο δημαρχιακό θώκο.

Αυτό, όμως, που πρέπει να τονιστεί μετά τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών είναι ότι η Λότζια αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως τον μοναδικό δήμο σε όλη τη χώρα που θα στελεχωθεί από υψηλές προσωπικότητες, έμπειρους ανθρώπους και πολιτικούς που έχουν «τρέξει» πολλά χιλιόμετρα στο «στίβο».

Δεν είναι μόνο ο Βασίλης Λαμπρινός και το εξαιρετικό τιμ του Γιάννη Κουράκη. Δεν είναι οι 12 του Λαμπρινού που κουβαλούν πλέον την εμπειρία της προηγούμενης θητείας. Έχουμε και λέμε: Προσθέστε τον Ηλία Λυγερό, τον Γιώργο Σισαμάκη, τον Δημήτρη Βρύσαλη, την Βαγγελιώ Σχοιναράκη, τον Πέτρο Ινιωτάκη, τον Μανώλη Βασιλάκη και τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Εξαιρετικοί χαρακτήρες, προσωπικότητες που ξεχωρίζουν στην πόλη, πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν και να εκτοξεύσουν τον Δήμο.

Βλέπετε, οι 9 υποψηφιότητες για την Λότζια ανέβασαν τον πήχη στα ύψη.

Υπό άλλες συνθήκες, όλοι αυτοί δεν θα κατέβαιναν εύκολα απλοί δημοτικοί σύμβουλοι κάτω από άλλον επικεφαλής. Τώρα και με την ευκαιρία που τους έδωσε η απλή αναλογική να συμμετέχουν στο Δήμο, θα δώσουν μια άλλη δυναμική στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις εκλογές που πέρασαν όλες αυτές οι προσωπικότητες προσέθεσαν πολιτική και δημοτική ποιότητα σε μία εκλογική αναμέτρηση που ξεχώρισε ο πολιτισμός. Αν εξαιρέσουμε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις που ήδη έχουν απομονωθεί, ο Δήμος Ηρακλείου και οι δημότες έζησαν μία εξαιρετική εκλογική αναμέτρηση δύο γύρων χωρίς άναρθρες κραυγές, λόγια εντυπωσιασμού και υψηλούς τόνους. Αυτό αν μη τι άλλο είναι μία τεράστια νίκη για την ίδια την πόλη και τον Δήμο και μένει να δούμε αν όλοι θα ακολουθήσουν την ίδια ρότα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Ηράκλειο δεν έχει ανάγκη από ακραίες καταστάσεις πόλωσης. Δεν έχει ανάγκη από «στρατόπεδα». Χρειάζεται ενότητα για να προχωρήσει μπροστά. Να κάνει τα επόμενα άλματα για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό αύριο. Η παρουσία όλων των παραπάνω αποτελεί εγγύηση γι’ αυτό.

Αποτελούν μία dream team για το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου!

Οι απαιτήσεις είναι επομένως πολλές γιατί οι ίδιοι ανέβασαν τον πήχη. Το Ηράκλειο είναι πλέον μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας του και μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσει.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<