Εντός του 2020 η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Εντός του 2020 η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

27 Φεβρουαρίου 2020

Το νομοσχέδιο με τις νέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης παρουσίασε σήμερα, Τρίτη 27/2, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μέσα στο 2020.

Πιο αναλυτικά, το νομοσχέδιο προβλέπει:

Για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου:

Δρομολόγηση ήδη από το 2020 διαδικασίας για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών.

Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας από το 2020-21, και αυστηροποίηση θεσμικού πλαισίου ώστε να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της.

Έμφαση στην επιμόρφωση, με πρωτοπόρες δράσεις και καινοτόμες μεθόδους. 

Σε πρώτη φάση, επένδυση 14 εκατομμυρίων ευρώ στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης.

Για τις εκπαιδευτικές δομές:

Αλλαγές στις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου: διακριτή έμφαση στην παιδαγωγική υποστήριξη σχολικών δικτύων, πιο αξιοκρατική διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Δάσκαλοι στην τάξη: π.χ. διπλή μοριοδότηση δυσπρόσιτων περιοχών, προτεραιότητα στην κάλυψη κενών των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, διετής διάρκεια πινάκων.

Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: 24 πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020, ανοιχτή πρόσκληση εντός του 2020 για επέκταση.

Ασφάλεια στο σχολείο: Δάσκαλος/Καθηγητής Εμπιστοσύνης, θέσπιση σχολικών κανονισμών, αναδιάρθρωση των παιδαγωγικών μέτρων και τακτική συλλογή δεδομένων μέσω της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Πηγή: alfavita.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<