Ηράκλειο: Αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ στο δημοτικό σχολείο με το δεύτερο κρούσμα σε δασκάλα

Ηράκλειο: Αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ στο δημοτικό σχολείο με το δεύτερο κρούσμα σε δασκάλα

20 Οκτωβρίου 2020

Μεγάλη είναι η ανησυχία που έχουν οι γονείς και οι δάσκαλοι του 28ου-57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου μετά τα δύο κρούσματα σε δασκάλες του συγκροτήματος.


Η αγωνία είναι μεγάλη, καθώς σήμερα αναμένονται να γίνουν – εκτός απροόπτου – τεστ, τόσο στο μαθητή της παράλληλης στήριξης, τον οποίο είχε αναλάβει η πρώτη δασκάλα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, όσο και στο περιβάλλον της δεύτερης δασκάλας, σχολικό και οικογενειακό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί γονείς δεν εχουν πάει από χθες τα παιδιά τους στο σχολείο για μάθημα, ζητώντας μάλιστα να κλείσει το σχολείο τελείως. Κατι που έχει τεθεί επι τάπητος και από κάποιους δασκάλους του σχολικού συγκροτήματος.

Η ουσία είναι πως από την έκβαση των τεστ και τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με το σχολείο, το οποίο τόσο χθες, όσο και σήμερα λειτουργησε κανονικά.

Πάντως η κατάσταση και στο Ηράκλειο είναι ανησυχητική καθως πέρα από τα τελευταία κρούσματα που καταγράφηκαν στο 47ο δημοτικό σχολείο και στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου, κρούσματα είχαμε στο δημοτικό σχολείο Ρογδιάς, στην Επισκοπή, στο 3ο δημοτικό σχολείο Γαζίου, αλλά και στο Ειδικό σχολείο Κωφών.

Χθες εξάλλου το 28ο-57ο σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα:

«Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται από αύριο μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου η λειτουργία του Στ2 τμήματος του 28ου Δ.Σ. διότι η δασκάλα τους είναι θετική στο τεστ Covid-19.
Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία του 4ου τμήματος του ολοήμερου ,αίθουσα 12, διότι η ίδια εκπαιδευτικός,είχε κάνει μάθημα στους μαθητές αυτούς, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.
Φυσικά οι μαθητές του συγκεκριμένου ολοήμερου τμήματος ,δεν θα έρχονται στο σχολείο ούτε στην πρωινή ζώνη,μπαίνουν σε καραντίνα και εκείνοι για 14 μέρες.Θα πρέπει να απέχουν από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες,φροντίζοντας να ενημερώσουν τους αρμόδιους.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: όσοι μαθητές του 4ου τμήματος ολοήμερου απουσίαζαν για κάποιο λόγο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – 16/10/20 θα έρχονται κανονικά στο σχολείο.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<