Κορωνοϊός: «Μάχη» για να σωθεί το σχολικό έτος

Κορωνοϊός: «Μάχη» για να σωθεί το σχολικό έτος

28 Ιουλίου 2021

Μπορεί οι εμβολιασμοί να έχουν προχωρήσει και να μην είμαστε στην ίδια κατάσταση με πέρσι, όμως το γεγονός ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα, όπως και όλο τον πλανήτη, δημιουργεί ανησυχία για το νέο σχολικό έτος.

Κυβέρνηση και ειδικοί κάνουν συνεχώς εκκλήσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά η κατάσταση που είδαμε την περασμένη σχολική χρονιά.

Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να μπει ξανά στην «περιπέτεια» της τηλεκπαίδευσης με όλα τα προβλήματα που αυτή φέρνει, να βλέπει κλειστά ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα ή πολλά τμήματα, να υπάρχουν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

 Το νέο «όπλο» απέναντι στον κοροναϊό είναι ότι πλέον θα μπορούν να εμβολιαστούν και τα παιδιά από 12 έως 15 ετών. Όπως έγινε γνωστό, το «πράσινο φως» για εμβολιασμό των μαθητών σε αυτές τις ηλικίες έδωσε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, την αυξανόμενη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα και τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Η κ. Θεοδωρίδου ενημέρωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός, ενώ απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων του κάθε μαθητή για να πραγματοποιηθεί το εμβόλιο. Η Μαρία Θεοδωρίδου για να υποστηρίξει την καμπάνια για τους εμβολιασμούς των μαθητών, σημείωσε ότι τα οφέλη υπερτερούν από τις ενδεχόμενες παρενέργειες.

Η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τα παιδιά από 12 έως 15 ετών θα ανοίξει στις 30 Ιουλίου.


Η διαδικασία για τα ραντεβού
Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr. Επίσης, οι γονείς μπορούν να κλείσουν τα ραντεβού μέσω των ΚΕΠ ή στα φαρμακεία. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, συνοδευόμενα από τους γονείς τους ή τους κηδεμόνες τους.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε και κάτω από τη «σκιά» των αυξημένων κρουσμάτων σε παιδικές και εφηβικές ηλικίες, όπως επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου στην τακτική ενημέρωση για την πανδημία.

Την ίδια έκκληση έκανε και η Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών», ξεκαθαρίζοντας ότι τα παιδιά 12 -15 ετών θα κάνουν δυο δόσεις εμβολίου. Εξήγησε ότι μεγάλο ρόλο έχει παίξει η μετάλλαξη Δέλτα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<