Κορωνοϊός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

28 Σεπτεμβρίου 2020

Πάνω από 100 είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά  

Σημερα θα παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού, ενώ άλλα παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, σχολικές μονάδες που μένουν κλειστές είναι 122 συνολικά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέσω ανακοινώσεων ως τώρα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα παραμείνει κλειστό το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης και το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας. Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστό το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως τις 2 Οκτωβρίου το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Το υπουργείο Παιδείας, από την πλευρά του, φροντίζει αν ενημερώνει συνεχώς μέσω ενός ισοτόπου που ανανεώνεται διαρκώς με τα σχολικά συγκροτήματα που παραμένουν κλειστά. Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς. Δείτε την, πατώντας κλικ ΕΔΩ.

 Εκτός από τα κλειστά λόγω κορωνοϊού σχολεία στην Ελλάδα, λουκέτο έχει μπει και σε άλλες σχολεία λόγω καταλήψεων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα σχολεία που μένουν κλειστά λόγω κατάληψης είναι σχεδόν 700. Από την πλευρά της η κυβέρνηση εκτιμά ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνει εφικτό να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη οι μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων. 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<