voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νέα κακοκαιρία προ των πυλών με βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχεται και ποιες περιοχές θα χτυπήσει

    Βουλιαγμένη: Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 82χρονου για μια ξαπλώστρα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

  • Εκπαίδευση

    ΕΟΠΠΕΠ: Την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για πιστοποίηση αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους ΕΠΑΛ

    Σχολικά γεύματα: Ανακοινώθηκαν τα 1.982 Δημοτικά Σχολεία που εντάσσονται στο πρόγραμμα

    Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ στις επαναληπτικές εξετάσεις

    22-09-26 Προσωρινός αξιολογικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το διδακτικό έτος 2026-2027

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: Στις 24/09 η ηλεκτρονική κληρωτίδα για 4.747 προσλήψεις

    ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 43 προσλήψεις στην ΥΠΑ

    Πρόγραμμα απασχόλησης για ορεινές και νησιωτικές περιοχές – Κίνητρο για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

    Προκήρυξη για 153 προσλήψεις στον Δήμο Πατρέων

  • Οικονομία

    Π. Μαρινάκης: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα καύσιμα, στις 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Thessaly Evros Pass 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

    Επίδομα παιδιού: Η μέρα που πληρώνεται η τέταρτη δόση

    Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι πληρώνονται την Παρασκευή αναδρομικά 2 ενοίκια

  • Εργασιακά

    Συντάξεις Οκτωβρίου 2026: Ξεκινούν οι πληρωμές – Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και πότε

    Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    Επιστολή ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί άμεσα η άδικη για τους εργαζόμενους ρύθμιση που επιβάλλει πρόσθετο βάρος στις εργατικές διαφορές

    ΔΥΠΑ: Συνολικά 103 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Οκτώβριο

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Π. Μαρινάκης: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα καύσιμα, στις 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εκπαίδευση

ΟΙΕΛΕ: Επικίνδυνη και άσχετη η ηγεσία του υπ. Παιδείας

από Νίκος Μοναστηριώτης
09/07/2020
σε Εκπαίδευση

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για άλλη μία ημέρα η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας επιτίθεται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, την  οποία χαρακτηρίζει επικίνδυνη και άσχετοι.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

Επικίνδυνοι, άσχετοι και έκθετοι στην κοινωνία η Υπουργός και τα λοιπά μέλη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας – Βαφτίζουν ως ευεργετικά μέτρα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς εγκληματικές ρυθμίσεις, πάνε πέρα και από την εργατική νομοθεσία για να διαλύσουν δικαιώματα και να μειώσουν δραματικά τις αποδοχές μας!

Με κατάπληξη και οργή ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και δημοσιογράφοι του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να βαφτίζεται το κρέας …ψάρι, παρακολουθώντας την παρουσίαση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

ΣχετικάΆρθρα

ΟΙΕΛΕ: Για άλλη μία χρονιά καταγγέλει τις απολύσεις εκπαιδευτικών από ιδιωτικά σχολεία

28/07/2026

ΑΣΕΠ 2Γ/2023: Καταγγελίες γεωπόνων στην ΟΙΕΛΕ για «αγορασμένα» μεταπτυχιακά και εικονική μοριοδότηση

27/04/2026

Αναλυτική παρουσίαση θα υπάρξει το επόμενο διάστημα, μόλις δοθούν οι διατάξεις στη δημοσιότητα, όμως από τις «καρτέλες» παρουσίασης προκύπτουν τα ακόλουθα:

Καταργούν ακόμη και την εργατική νομοθεσία, προχωρώντας σε νομιμοποίηση της βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας. Για να γίνει κατανοητή η άθλια και επαίσχυντη αυτή ρύθμιση που φανερώνει τη δολιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, μπορεί να μειώνεται το ωράριο ενός εκπαιδευτικού ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας. Αυτό μεταφράζεται στο ότι ο εργοδότης με την απειλή της απόλυσης θα υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να αποδέχονται τη μείωση του ωραρίου τους είτε για να προσληφθεί κάποιος νεότερος με μικρότερη αμοιβή είτε για φρονηματισμό. Υπενθυμίζεται ότι στην εργατική νομοθεσία απαγορεύεται δια ροπάλου η μονομερής  τροποποίηση σύμβασης εργαζόμενου από πλήρες σε μειωμένο ωράριο!

Δίνουντάχα τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες το απόγευμα. Αυτή η διάταξη υπήρχε εδώ και χρόνια με την δυνατότητα που έχουν ήδη δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να ασκούν ιδιωτικό έργο με άδεια του υπηρεσιακού συμβουλίου.
 

Τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να ανοίγουν πλέον κάθε μορφής εκπαιδευτική μονάδα (φροντιστήρια, Κ.Ξ.Γ. κ.λπ.). Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η εντολή της Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση για διασφάλιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, οδεύει στον κάδο των αχρήστων. Οι ιδιοκτήτες θα κάνουν σαφείς περικοπές στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να εξαναγκάσουν τους γονείς να πληρώσουν διπλά, τόσο για το σχολικό πρόγραμμα, όσο και για το καλοστημένο φροντιστήριο του σχολείου. Επιπλέον, υπάρχει μέγα ηθικό και νομικό ζήτημα για τον εκπαιδευτικό που ενδεχομένως θα υποχρεωθεί να διδάξει τους ίδιους μαθητές τόσο στο κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και στο φροντιστήριο.

Ελεύθερες απολύσεις και …Επιθεώρηση Εργασίας! Μήπως καταργούν και τα διοριστήρια;

Ελεύθερες απολύσεις με βάση το κοινό εργατικό δίκαιο. Πλέον οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών υπάγονται και επίσημα στο Υπουργείο Εργασίας (η Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι ελεγκτικός μηχανισμός θα είναι η …Επιθεώρηση Εργασίας!).

Αν, επομένως, ο εποπτεύων τις εργασιακές σχέσεις είναι απλώς το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ, μήπως αυτό σημαίνει ότι καταργούνται τα διοριστήρια; Ποιος θα επιβλέπει το διορισμό και ποιος θα υπογράφει τη διαπιστωτική πράξη απόλυσης; Αν δεν είναι οι εποπτικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας, τότε πλέον το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ως πάροχος κοινωνικού αγαθού κατά το Σύνταγμα είναι στον αέρα. Επιπροσθέτως, τίθεται πλέον σε μεγάλο κίνδυνο η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η ρύθμιση βάσει κανόνων της Ε.Ε. για έλεγχο νομιμότητας και καταχρηστικότητας των καταγγελιών σύμβασης από το Υπουργείο Παιδείας βαφτίζεται ως …ακαμψία και καχυποψία (!) και καταργείται! Με τον τρόπο αυτό η διασφάλιση της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών που απαιτεί η Ε.Ε. από την ελληνική κυβέρνηση για την ιδιωτική εκπαίδευση επί της ουσίας τερματίζεται, καθώς ο υπό τη διαρκή απειλή της ελεύθερης απόλυσης ευρισκόμενος εκπαιδευτικός είναι ευάλωτος στη νόθευση ευαίσθητων διαδικασιών που οδηγούν στην κτήση προαγωγικών/απολυτήριων τίτλων. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές, καθώς το παιχνίδι θα παίζεται πια με άλλους όρους για κάποια παιδιά που θα λαμβάνουν τίτλους υπό αδιαφανείς συνθήκες και νοθευμένες διαδικασίες.

Συμβόλαιο «θανάτου» εκτελεί η Υπουργός…

Από όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εκτελεί συμβόλαιο «θανάτου» της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι διατάξεις που με τη μορφή «καρτελών» δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτελούν επί της ουσίας συρραφή αιτημάτων ορισμένων σχολαρχών. Μάλιστα κάποιες ρυθμίσεις για τους Διευθυντές και τον Εσωτερικό Κανονισμό «βγάζουν μάτι» ότι έχουν υπαγορευθεί από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία στην Ανατολική Αττική που πρωταγωνιστούσαν σε παραβιάσεις της εργατικής και της εκπαιδευτικής νομοθεσίας .Ελπίζουμε να δώσει απαντήσεις στο εξώδικο που της αποστείλαμε, μετά τη συνταρακτική αποκάλυψη χρηματοδότησης της Ν.Δ. από ιδιωτικά σχολεία ιδιοκτησίας ηγετικών στελεχών του Συνδέσμου των σχολαρχών.

Κάτι τελευταίο, για να διαπιστώσει κάθε συνάδελφος και πολίτης ποιοι διοικούν την εκπαίδευση. Ο βαθμός της επικινδυνότητας και της ασχετοσύνης της Υπουργού φάνηκε από την απάντησή της σε εύλογο ερώτημα δημοσιογράφου για τις απογευματινές δράσεις, που αναρωτήθηκε για ποιο λόγο, από τη στιγμή που υπάρχει κάθε ελευθερία να επιλέγονται δράσεις από τα σχολεία, το Υπουργείο μιλάει για δήθεν ασφυκτικό έλεγχο. Η απάντηση της Υπουργού, μνημειώδης: «με βάση το προηγούμενο καθεστώς είχαν αποκλειστεί οι πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες». Εμείς, αντί σχολίου, παραθέτουμε τις προβλέψεις της (υπό κατάργηση, πλέον) νομοθεσίας και ζητούμε από τους χιλιάδες συναδέλφους να κρατήσουν καλά στη μνήμη τους τη σημερινή ημέρα. Κάποτε θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις.

2. Το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης γγ΄ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 682/1977, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 4415/2016, αντικαθίσταται ως εξής:

«Στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης δηλώνεται κάθε είδους πρόσθετη εκπαιδευτική δραστηριότητα πέραν του ωρολογίου προγράμματος, μαζί με τον αριθμό των τμημάτων, των μαθητών και των διδασκόντων.».

6. Μετά την παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 682/1977, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 4415/2016, προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:

«4. Για τις πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πέραν του ωρολογίου προγράμματος απασχολούνται κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί της οικείας σχολικής μονάδας για συμπλήρωση των ωρών του διοριστηρίου τους. Επιπλέον, μπορεί να προσλαμβάνονται, εξαιρετικά για κάθε σχολικό έτος, διδάσκοντες με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 2 του άρθρου 30.».

Ετικέτες: ΟΙΕΛΕΥπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΟΠΠΕΠ: Την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για πιστοποίηση αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους ΕΠΑΛ

    23 Σεπ 2026

  • Σχολικά γεύματα: Ανακοινώθηκαν τα 1.982 Δημοτικά Σχολεία που εντάσσονται στο πρόγραμμα

    23 Σεπ 2026

  • 22-09-26 Προσωρινός αξιολογικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το διδακτικό έτος 2026-2027

    22 Σεπ 2026

  • Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 22/09 οι αιτήσεις

    21 Σεπ 2026

  • Σχολικοί νοσηλευτές: Αντιδράσεις από τους γονείς για την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία

    21 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    37 shares
    Share 15 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.