voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

    Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες – Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

    ΜΕΤΕΟ/ ΕΑΑ: Πάνω από 1000 χιλιοστά βροχής στα Τζουμέρκα τον φετινό Νοέμβριο

    K. Χατζηδάκης: Από τα ταξί ξεκινά η ειδική σήμανση για τα POS

    Χωρίς ταξί η χώρα σήμερα και αύριο

    Προσωπικός Αριθμός: Πως εκδίδεται – Τι ισχύει για τις ταυτότητες

    Προσωπικός Αριθμός: Ποιοι πολίτες δεν έλαβαν αυτόματα και γιατί

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προχωρά σε 290 προσλήψεις οδηγών λεωφορείων

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 : Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022)

    Δήμος Πειραιά: 290 νέες προσλήψεις χωρίς πτυχίο

    Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

  • Οικονομία
    Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο, Κυριακή τα καταστήματα – Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας

    Πότε έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις

    Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

    Ποιοι οικονομολόγοι δικαιούνται επίδομα 1.900 ευρώ – Τα κριτήρια και προϋποθέσεις

    Επίδομα θέρμανσης: Νέα πληρωμή για τους δικαιούχους

    Επίδομα θέρμανσης: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις

    Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

  • Εργασιακά
    Συντάξεις Δεκεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο

    Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου: Ποιοι δεν θα δουν αύξηση και γιατί

    Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

    Ποιοι οικονομολόγοι δικαιούνται επίδομα 1.900 ευρώ – Τα κριτήρια και προϋποθέσεις

    ergazomenoi-theseis-ereuna

    Τι αλλάζει στις εισφορές για νυχτερινά, Κυριακές και υπερωρίες

    Υπουργείο Εργασίας: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας και τηλεργασία

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

    «Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου

  • Πολιτική
    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

    Κρήτη: «Ψίχουλα» οι αποζημιώσεις για ζημιές από την κλιματική αλλαγή

    Χατζηδάκης: Μήνας πληρωμών για τους αγρότες ο Δεκέμβριος – Πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστο και δίκαιο για τις επιδοτήσεις

    Μητσοτάκης: Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, η οποία θέτει κανόνες στην αγορά εργασίας

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εκπαίδευση

Πως θα συνδεθούν τα Πανεπιστήμια με το επιχειρείν

από NEWS ROOM
01/04/2023
σε Εκπαίδευση
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣχετικάΆρθρα

Οι δρόµοι µετά το Λύκειο

28/07/2025
Ζαχαράκη: Ετοιμάζουμε νέο σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας των αγγλικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο

Ζαχαράκη: 328,8 εκατ. ευρώ μέσω ΕΛΚΕ για έρευνα στα Πανεπιστήμια με πόρους ΕΣΠΑ και ΤΑΑ

15/07/2025

Με τις δικές του υπολογίσιμες δυνάμεις που πηγάζουν από το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε όλες του τις βαθμίδες τόσο σε επίπεδο ερευνητών, μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και φοιτητών, το Κέντρο  Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ φιλοδοξεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με το επιχειρείν. Μια πρόκληση η επιτυχία της οποίας θα έχει τελικό κερδισμένο τον απλό πολίτη και την κοινωνία γενικότερα.
Πρακτικά, όμως, με ποιο τρόπο το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης συμβάλλει στη διασύνδεση μεταξύ των πανεπιστημιακών αιθουσών, της έρευνας, των ιδεών της φοιτητικής κοινότητας με την πραγματικό κόσμο, το επιχειρείν, τους κλάδους της οικονομίας;
Το Κέντρο Αρχιμήδης δημιουργήθηκε σε μια περίοδο που άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ψηφίδες του οικοσυστήματος της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Με στόχο να σμικρυνθεί η απόσταση που μας χωρίζει από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κινήθηκε ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια πλευρά παρουσίασε το όραμα και τους στόχους του Κέντρου και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ερευνητές του που επιθυμούν να προστατεύσουν τη διανοητική τους ιδιοκτησία. Από την άλλη απευθύνθηκε στους φοιτητές για να αντλήσει τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να τις αναπτύξει μέσα από μια διαδικασία εκκόλαψης και ωρίμανσης.
Ο απώτερος στόχος του Κέντρου Αρχιμήδης είναι η σύνδεση της καινοτομίας που παράγεται στο ΕΚΠΑ με την αγορά. «Ίσως, αυτό είναι και το δυσκολότερο έργο που έχουμε να κάνουμε στο Κέντρο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Αλέκο Λιδωρίκη, ο Νικόλαος Μυλωνάς ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, ακαδημαϊκός σύμβουλος Κέντρου Αρχιμήδης, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία αυτού του θεσμού σε τόσο λίγο χρόνο, σε σχέση με τα 186 χρόνια ζωής του ΕΚΠΑ, στέλνει αισιόδοξα μηνύματα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να συνεχίσει να ερευνά, να καινοτομεί και να ωριμάζει τις επιχειρηματικές της ιδέες.
Όπως εξηγεί ο κ. Μυλωνάς η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι της αγοράς μιλούν διαφορετική γλώσσα και έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα από τις ερευνητικές ομάδες. Οι άνθρωποι της επιχείρησης έχουν πολύ συγκεκριμένο στόχο, αναζητούν την καινοτομία που ανταποκρίνεται στον στόχο αλλά το σημείο αναφοράς τους είναι η οικονομική ωφέλεια από την πρακτική εφαρμογή της. Από την πλευρά τους, οι ερευνητές έχουν ως σημείο αναφοράς την υφιστάμενη έρευνα και το ενδιαφέρον τους είναι να την αναπτύξουν περαιτέρω με νέες μεθόδους ή υλικά αλλά η οικονομική ωφέλεια δεν αποτελεί προτεραιότητα. Για πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, αυτή η διαφορετική προσέγγιση αποτελούσε ένα εμπόδιο, έναν τοίχο που ορθωνόταν μεταξύ των δύο μερών. Σήμερα, βέβαια, ο τοίχος έχει χαμηλώσει πολύ ώστε να ξεκινήσει η επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών αν και υστερεί ακόμη αρκετά. Η αναγκαία συνθήκη για να επιτευχθεί η σύνδεση μεταξύ τους είναι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να ακούσουν οι μεν τους δε, ώστε να γίνει αντιληπτή η εκατέρωθεν ωφέλεια που θα προκύψει από τη συνεργασία τους. «Η δουλειά μας στο Κέντρο Αρχιμήδης είναι να δημιουργούμε τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών», προσθέτει.
Τα βασικά εργαλεία του διαθέτει  το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης
Δύο είναι τα βασικά “εργαλεία” για την επίτευξη των στόχων του Κέντρου Καινοτομίας, όπως αναφέρεται στον απολογισμό του
-Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας που αποτελεί τον συνδετικό  κρίκο μεταξύ των ερευνητών και της βιομηχανίας. Σε αυτό διαμορφώνεται η  σχέση μεταξύ του ερευνητή και των επιχειρήσεων στα διάφορα στάδια ανάπτυξης και αξιοποίησης της διανοητικής ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου.
-Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής που προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας, συνεργατικούς χώρους εργασίας, καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς (mentoring) και δικτύωση με άλλους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στοχεύοντας στην επιτάχυνση της επιχειρηματικής διαδικασίας από την ιδέα στην αγορά και τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων.
Πώς τα αποτελέσματα μιας έρευνας μπορεί να συνδεθούν με τη βιομηχανία
Η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρές έως μικρομεσαίες. Το μικρό μέγεθος είναι απαγορευτικό για αυτές να διαθέτουν μια μονάδα ή ένα τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) με αποτέλεσμα η κάθε επιχείρηση να στερείται της δυνατότητας να βελτιώσει τα προϊόντα της, να λανσάρει νέα στην αγορά, να μειώσει το κόστος παραγωγής και εν γένει να ανταγωνιστεί με ίσους όρους επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Κατανοώντας αυτό το πρόβλημα στο Κέντρο Αρχιμήδης,  αναφέρει ο καθηγητής Νικόλαος Μυλωνάς, «επιδιώκουμε οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι το πανεπιστήμιο μπορεί να αποτελέσει την Ε&Α που η εταιρεία δεν διαθέτει με ελάχιστο κόστος σε σχέση με τις υπηρεσίες που λαμβάνει. Η σειρά των ενεργειών που ακολουθούμε είναι η εξής:
1. Είτε από δική μας πρωτοβουλία είτε από την πλευρά της επιχείρησης, την ενθαρρύνουμε να μας περιγράψει το ερευνητικό της ενδιαφέρον που επιθυμεί να ερευνηθεί ώστε να προκύψει ένα συγκεκριμένο παραδοτέο.
2. Στη συνέχεια, αναζητούμε στο ΕΚΠΑ εκείνη την ερευνητική ομάδα που καταρχήν θα ενδιαφερόταν να πραγματοποιήσει την έρευνα στο συγκεκριμένο θέμα με στόχο το παραδοτέο.
3. Φέρνουμε σε επαφή τα δύο μέρη για να συζητήσουν πιο συγκεκριμένα, τι πόροι θα απαιτηθούν και για πόσο χρόνο για να πραγματοποιηθεί το ερευνητικό εγχείρημα.
4. Διαμορφώνεται ο προϋπολογισμός που θα καλύψει την απασχόληση της ερευνητικής ομάδας και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
5. Εφόσον συμφωνήσουν τα δύο μέρη στην αναλυτική περιγραφή των ερευνητικών βημάτων, τον προϋπολογισμό και τα παραδοτέα, δημιουργείται το έργο και ξεκινά η υλοποίησή του».
Επί της ουσίας, η ανάθεση στην ερευνητική ομάδα που προκύπτει με τα ως άνω βήματα, είναι παρόμοια με την ανάθεση που θα γινόταν στο τμήμα Ε&Α της εταιρείας εάν υφίστατο. Έτσι, η συνεργασία με μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου υποκαθιστά με τον καλύτερο τρόπο το έλλειμμα Ε&Α που παρατηρείται στις ελληνικές επιχειρήσεις. Η εταιρεία δεν χρειάζεται να δαπανήσει χρήματα σε ερευνητικό εξοπλισμό, μηχανήματα ή ερευνητικές υποδομές. Το πανεπιστήμιο διαθέτει τον πιο σύγχρονο και ακριβό εξοπλισμό που αποκτάται μέσω των Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων ή/και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το μόνο κόστος για την εταιρεία είναι η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού από ίδιους πόρους ή μέσω επενδυτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ (π.χ., Ερευνώ-Καινοτομώ) που είναι σχετικά μικρός καθώς αφορά κυρίως τις αμοιβές των ερευνητών. Όπως τονίζει ο κ. Μυλωνάς, εάν αυτό που περιγράφεται ανωτέρω το ακολουθήσουν πολλές επιχειρήσεις και απευθυνθούν στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα για τις ανάγκες τους, η σύνδεση της αγοράς με την έρευνα θα αποκτήσει γερές βάσεις και θα καταστήσει την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική.
Σε ποιους συγκεκριμένα τομείς διακρίνεται η ελληνική έρευνα με βάση την λειτουργία του ΓΜΤ- Τι σημαίνει για την οικονομία και τον πολίτη η άμεση διασύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία
Από τη μέχρι τώρα εμπειρία του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Κέντρου Αρχιμήδης, το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμοσμένης έρευνας πραγματοποιείται στις θετικές επιστήμες (χημεία, βιολογία, φυσική), στις επιστήμες υγείας (φαρμακευτική, ιατρική) και στην πληροφορική. Στο βαθμό που η καινοτομία βρίσκει διέξοδο στην αγορά με τη μορφή τεχνοβλαστών ή με την ανάπτυξη μιας πατέντας ή ενός εμπορικού μυστικού σε νεοφυή επιχείρηση, προκύπτουν σημαντικά οφέλη για την οικονομία. Τα προϊόντα που παράγονται και οι υπηρεσίες που προσφέρονται αυξάνουν το εθνικό εισόδημα (ΑΕΠ) αλλά και το εισόδημα των εργαζομένων σε αυτές ενώ παράλληλα ενισχύεται η απασχόληση. Επίσης, μια σημαντική κοινωνική ωφέλεια είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας σε νέους αποφοίτους-ερευνητές που βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο στη χώρα μας αντί να την αναζητήσουν στο εξωτερικό.
Οι επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών και ο Επιταχυντής
Ο αριθμός φοιτητών που καταθέτει τις επιχειρηματικές τους ιδέες για ωρίμανση σε κάθε έναν από τους 6 κύκλους του Προγράμματος Επιτάχυνσης που έχουν υλοποιηθεί την τριετία λειτουργίας του Κέντρου Αρχιμήδης, αναφέρει ο καθηγητής Νικόλαος Μυλωνάς, βαίνει σημαντικά αυξανόμενος, αν και παραμένει περιορισμένος, σε σχέση με τον πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών του ΕΚΠΑ.
Βέβαια, σε σχέση με το παρελθόν όπου δεν υπήρχε το Κέντρο Αρχιμήδης, σήμερα υπάρχει σημαντική κινητικότητα από τους φοιτητές των θετικών επιστημών και των επιστημών υγείας. Ο αριθμός αυτός είναι ολοένα αυξανόμενος από πέρυσι που έχει ξεκινήσει η διδασκαλία μαθημάτων επιλογής στην επιχειρηματικότητα και καινοτομία και απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου καθώς η διεπιστημονικότητα είναι το χαρακτηριστικό των νέων επιχειρηματικών ιδεών. Γενικά, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον της νέας γενιάς να αναπτύξει πρωτοβουλίες και καινοτόμες ιδέες, αναζητώντας την καταξίωση μέσα από τη δημιουργικότητα. Ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε τη μεγάλη βαρύτητα που δίνουμε μέσω του προγράμματος και στην ανάπτυξη των soft skills των συμμετεχόντων φοιτητών, αναγνωρίζοντας ότι, ακόμη και αν δεν προχωρήσουν στην υλοποίηση της επιχειρηματική τους ιδέας, με βεβαιότητα θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά στελεχών στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μυλωνάς, η μεγαλύτερη ανάγκη των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, είναι η επιβεβαίωση ότι η “λύση” που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματικά, καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς και διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν βιώσιμη.
Στο πλαίσιο αυτό, στον επιχειρηματικό επιταχυντή οι ομάδες φοιτητών που επιλέγονται για να ωριμάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, έρχονται για μια σειρά υπηρεσιών βιωματικής εκπαίδευσης ώστε να γίνει:
-ο εντοπισμός και η αναγνώριση της επιχειρηματικής ιδέας/ευκαιρίας,
-το ταίριασμα του προβλήματος και της λύσης με την ανακάλυψη πελατών,
-ο επιχειρηματικός σχεδιασμός,
-η εκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και
-η λειτουργία και η ανάπτυξη της νεοφυούς επιχείρησης.
Για την ωρίμανση και επιτάχυνση της επιχειρηματικής ιδέας προσφέρεται στις ομάδες:
-Εξατομικευμένη συμβουλευτική στις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε ομάδας
-Καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς (μέντορες)
-Δικτύωση με το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας που έχει αναπτύξει το Κέντρο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Κέντρου για περισσότερες πληροφορίες https://archimedes.uoa.gr/

Ετικέτες: Πανεπιστήμιαεπιχειρείν

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    4 Δεκ 2025

  • Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    4 Δεκ 2025

  • Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    4 Δεκ 2025

  • ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

    3 Δεκ 2025

  • myschool: Οδηγία στα Λύκεια για τις Πανελλαδικές – Τι αλλάζει στο ωρολόγιο πρόγραμμα

    2 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Όλα τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμής

    47 shares
    Share 19 Tweet 12

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.