Σχολεία-φροντιστήρια: Μετά το Πάσχα μετατίθεται το άνοιγμά τους

Σχολεία-φροντιστήρια: Μετά το Πάσχα μετατίθεται το άνοιγμά τους

18 Απριλίου 2021

Μπορεί οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα να μονοπωλούν τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον του κόσμου, ωστόσο, ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Δημοτικών.

Πρωτοστατούντων των self tests αλλά και των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναλειτουργία Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, με την ακριβή ημερομηνία να παραμένει, προσώρας, άγνωστη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανή ημερομηνία είναι η Δευτέρα 10 Μαΐου και στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η απρόσκοπτη λειτουργία τους έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ακόμη και πριν το άνοιγμα των Λυκείων, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσο και υπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη προανήγγειλαν τη σταδιακή επανέναρξη δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους και τα σχολεία.

Οι ειδικοί πάντως αναμένεται να προχωρήσουν σε θετικές εισηγήσεις βάσει των επιδιομιολογικών δεδομένων και της εικόνας της πανδημίας του κορονοϊού το επόμενο διάστημα.

Απ΄ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των σχολείων της Πρωτοβάθμιας μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», προσθέτοντας πως προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν την εβδομάδα που ξεκινά αύριο.

Όπως κι αν έχει, η επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας και της υπόλοιπης Δευτεροβάθμιας αναμένεται να γίνει με γνώμονα την παράταση της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<