Σχολικός εκφοβισμός: Τι λένε μαθητές – Τα μέτρα του Υπ. Παιδείας

Σχολικός εκφοβισμός: Τι λένε μαθητές – Τα μέτρα του Υπ. Παιδείας

15 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δάσκαλος Εμπιστοσύνης, ένας θεσμός που εισάγει το υπουργείο Παιδείας στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής και να εκμυστηρευτούν τι συμβαίνει. Ωστόσο οι γονείς πρέπει να είναι ενήμεροι ώστε να αντιληφθούν τα πρώτα συμπτώματα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Στην ΕΡΤ μίλησε και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Από την αρχή τη χρονιάς  1.1000 ψυχολόγοι και  κοινωνικοί λειτουργοί ενίσχυσαν το εξειδικευμένο προσωπικό και στόχος μας είναι ο αριθμός να αυξηθεί ,τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφορικά με τον φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Οι αλλαγές ήδη γίνονται, τόνισε η υφυπουργός προαναγγέλλοντας βιωματικές δράσεις και επιμόρφωση. Επισήμανε παράλληλα ότι ο ρόλος του «εκπαιδευτικού εμπιστοσύνης» δεν αντικαθιστά τον ψυχολόγο, αλλά εντάσσεται σε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει και την επανασύσταση με άλλο όνομα του Παρατηρητηρίου κατά της βίας.

Το σημαντικό είναι να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και τα ίδια τα παιδιά να ενθαρρύνονται στον αλληλοσεβασμό, για τον οποίο, όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, προβλέπονται και πιλοτικά μαθήματα, στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση το οποίο επιχειρεί και «νέα προσέγγιση στην αγωγή υγείας και στη σεξουαλική ζωή».

Πηγή: ΕΡΤ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<