Σημα κινδύνου για τα ΚΔΑΠ από τους Δημάρχους

Σημα κινδύνου για τα ΚΔΑΠ από τους Δημάρχους

15 Σεπτεμβρίου 2021

Οικονομικό έλλειμμα διαπιστώνεται στη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απσχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) των δήμων, με τους Δημάρχους να προειδοποιούν πως αν δεν αναπληρωθεί αυτό το κενό πολύ σύντομα πολλά δημοτικά ΚΔΑΠ θα συρρικνωθούν ή και θα αναγκαστούν να κλείσουν  και εργαζόμενοι για δεκαετίες σε αυτές τις δομές να χάσουν την εργασία τους.

«Το ίδιο έργο σε επανάληψη όπως και πέρυσι. Η αλήθεια πλέον είναι πως με την ύπαρξη των ιδιωτικών ΚΔΑΠ, τα δημοτικά ΚΔΑΠ πιθανώς να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να μειώσουν ώρες, να διώξουν προσωπικό, κάτι το οποίο μετά από 15-17 χρόνια εργασίας σε πολλές περιπτώσεις, νομίζω πως πρέπει να το αποφύγουμε. Και δω τι χρειάζεται; Να στηριχθούν οι κοινωνικές δομές των δήμων έτσι ώστε να μπορέσουμε να γεμίσουμε τις θέσεις των δημοτικών ΚΔΑΠ με όσα παιδιά έχουν πλήρη φάκελο και έχουν μείνει εκτός. Είμαι σίγουρος πως θα βρούμε λύσεις μαζί με την ΕΕΤΑΑ και ήδη δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Χρήζει επείγουσας  αντιμετώπισης και το θέμα των συμβάσεων Covid 

Επίσης ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι χρήζει επείγουσας  αντιμετώπισης και το θέμα των συμβάσεων covid στους δήμους, οι οποίες λήγουν από  την 1η Οκτωβρίου.
«Θα πρέπει, τόνισε,  να βρούμε τρόπο να ανανεώσουμε τις συμβάσεις σε προσωπικό το οποίο λείπει, ειδικά  τώρα που βλέπουμε πως, δυστυχώς, με την κινητικότητα πάλι δεν καταφέραμε να σταματήσουμε το κύμα φυγής από την Αυτοδιοίκηση. Είναι επείγον και απαραίτητο το να παραμείνει προσωπικό, να  υπάρξει προσωπικό, αν δεν μπορεί αυτό  να παραμείνει».

Ερώτηση για τα ΚΔΑΠ και στη Βουλή

Tην επιτακτική ανάγκη στήριξης των ΚΔΑΠ των Δήμων τονίζουν σε ερώτήση τους στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών οι Βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Μανώλης Συντυχάκης (Ηρακλείου), Γιάννης Δελής και Χρήστος Κατσώτης  

Οι Βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό:

⦁    Είναι στους σχεδιασμούς σας η συρρίκνωση ή η κατάργηση του θεσμού των δημοτικών ΚΔΑΠ, και ΚΔΑΠ-Αμεα αναθέτοντας την οργανωμένη εξωσχολική δραστηριότητα των παιδιών στον ιδιωτικό τομέα;
⦁    Θα εκδώσετε απόφαση για οικονομική ενίσχυση των δημοτικών ΚΔΑΠ ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους; 
⦁    Θα φροντίσετε να δοθούν voucher για ΚΔΑΠ σε όλα τα παιδιά που φέτος αποκλείστηκαν και να φιλοξενηθούν σε δημοτικά ΚΔΑΠ;»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<