Τι είναι το διάλειμμα μάσκας που ζητεί το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές

Τι είναι το διάλειμμα μάσκας που ζητεί το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές

23 Οκτωβρίου 2020

Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας (Mask Break) στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τη βγάζουν στα διαλείμματα και να μην τη φορούν για 7 με 8 συνεχόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ζητά να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει για το διάλειμμα, αν θα πρέπει οι μαθητές δηλαδή να φορούν μάσκες σε εξωτερικό χώρο και αν θα τεθούν άλλα όρια στις αποστάσεις. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι μαθητές δεν θα φορούν τη μάσκα την ώρα της γυμναστικής.

Ενδεχομένως να δοθούν διευκρινίσεις το απόγευμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Πάντως, υπενθυμίζεται πως το μέτρο της μάσκας επεκτείνεται και στα φροντιστήρια  ξένων γλωσσών τα οποία βρίσκονται σε περιοχές επιπέδου 3 και 4.

Σε ποιες περιοχές οι μαθητές θα κάνουν Mask Break:

Η καθολική χρήση της μάσκας για τους μαθητές ισχύει:

Για τις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών
Και για τις περιοχές στο 4ο επίπεδο συναγερμού: Κοζάνη και Καστοριά.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<