Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα freedom pass για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ – Πως θα κάνετε αίτηση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα freedom pass για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ – Πως θα κάνετε αίτηση

20 Ιουλίου 2021

Από το πρωί της Τρίτης 20/7 έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το Freedom Pass στους νέους ηλικίας 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό. Έτσι, όσοι έχουν γεννηθεί από τις 1/1/1996 έως 31/12/2003 και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μπορούν να αποκτήσουν την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός 24ωρου και αποθηκεύεται στο «έξυπνο» πορτοφόλι στο κινητό τηλέφωνο των δικαιούχων, αλλά μπορεί να διατεθεί και σε φυσική μορφή για όσους δεν έχουν smartphone.

Πώς κάνεις αίτηση για το Freedom Pass

Θα χρειαστείς κωδικούς TaxisNet, ενώ αν δεν διαθέτεις, μπορείς να απευθυνθείς σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Μπαίνεις στο freedompass.gov.gr, συμπληρώνεις το email και το κινητό σου.

Θα λάβεις email και SMS.

Αφού επιβεβαιώσεις και τα δύο, η αίτηση καταχωρείται.

Μέσα σε λίγες μέρες θα λάβεις οδηγίες ενεργοποίησης της κάρτας.

Πού και μέχρι πότε χρησιμοποιείται

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων τουριστικών ή πολιτιστικών υπηρεσιών και μπορεί να αξιοποιηθεί μέχρι την 31/12/2021. Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.

Όσον αφορά τον πολιτισμό, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις, για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<