voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

    Εργατική Πρωτομαγιά : Από 9:00-21:00 θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ : Από 9:00-21:00 θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

    Πάτρα: Πώς εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 89χρονος που τραυμάτισε συνολικά πέντε άτομα

    Έκτακτη Ανακοίνωση ΕΚΠΑ για τους σεισμούς σε Σαντορίνη – Αμοργό: Πιθανά εντονότερα κατολισθητικά φαινόμενα

    Σε ισχύ μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τη Σαντορίνη

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τον Ιούνιο η επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους

    Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

  • Εκπαίδευση

    Zαχαράκη: “Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές – Σταθερό το σύστημα εισαγωγής”

    Από σήμερα έως και τις 23-10-2023 οι αιτήσεις συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

    Χανιά: Απόφαση-σταθμός για τη μονιμοποίηση εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

    Προκηρύξεις για θέσεις Επιστημονικού προσωπικού και Προισταμένων για το ΙΕΠ

    «Μπλακ-άουτ» στην Τράπεζα Θεμάτων – «Στον αέρα» η πρόσβαση ενόψει εξετάσεων

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Εξέδωσε προκήρυξη για τον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων

  • Θέσεις εργασίας
    Προσλήψεις στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων

    Προσλήψεις στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων

    Έρχονται 245 προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών για τα νοσοκομεία 1ης και 2ης ΥΠΕ

    Θεμιστοκλέους: Έρχεται προκήρυξη για 1000 νέες μόνιμες θέσεις γιατρών

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 1EA/2025, 4EA/2025: Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

    ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις προσλήψεις στην ΥΠΑ

    ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών για 43 θέσεις στην ΥΠΑ

  • Οικονομία

    Έως αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass

    Πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής «Κάλυψη»: Εξασφάλιση στέγης για οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά

    Ελληνική Ένωση Τραπεζών για «Σπίτι Μου ΙΙ» & τελική προθεσμία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

    Στις 30/04 καταβάλλονται 183.842.805 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ σε 594.829 δικαιούχους

    Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ

  • Εργασιακά
    Επίσχεση Εργασίας: Ενημέρωση και οδηγίες από τη ΓΣΕΕ και το ΚΕΠΕΑ

    Αυτή είναι η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ – Όλα τα ονόματα

    ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας ο ένας στους τέσσερις στην Ελλάδα

    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9% η ανεργία, αυξήθηκαν οι άνεργοι

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: 143 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάιο

    Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

  • VOUCHER

    Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Νέα παράταση από τη ΔΥΠΑ μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου

    ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Έρχονται 70.000 voucher – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Κοινωνικός τουρισμός 2026: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για παιδικές κατασκηνώσεις

  • Πολιτική
    Έρχονται 245 προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών για τα νοσοκομεία 1ης και 2ης ΥΠΕ

    Θεμιστοκλέους: Έρχεται προκήρυξη για 1000 νέες μόνιμες θέσεις γιατρών

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά άμεση ανανέωση των συμβάσεων ΔΥΠΑ των 500 τραυματιοφορέων

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά άμεση ανανέωση των συμβάσεων ΔΥΠΑ των 500 τραυματιοφορέων

    Θεοδωρικάκος: Έτοιμο το ν/σ για την προστασία των πολιτών από τραπεζικές χρεώσεις για δάνεια – Τέλος στα ψιλά γράμματα

    Μιχαηλίδου: Στα 5,3 δισ. ευρώ οι κοινωνικές επενδύσεις

    Μιχαηλίδου: «Στηρίζουμε την αγροτική οικογένεια, επιβραβεύουμε τους αριστούχους, διπλασιάζουμε τη στήριξη για τη Θεσσαλία»

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Από Σεπτέμβριο 175 ΚΟΜΥ και 305 Σταθμοί Τηλεϊατρικής θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων σε απομακρυσμένες περιοχές

από NEWS ROOM
27/07/2025
σε Επικαιρότητα
103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας όλων των πολιτών ανεξάρτητα αν μένουν σε αστικά κέντρα ή σε απομακρυσμένες περιοχές αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν αναπτυχθεί οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στελεχωμένες από εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, οι οποίες «ταξιδεύουν» σε όλη την Ελλάδα, φέροντας τον γιατρό στο σπίτι τού κάθε πολίτη, ακόμη κι αν ζει σε ένα μικρό χωριό με δύσκολη πρόσβαση. Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε σημάνει αυτοπροσώπως την εκκίνηση εφαρμογής του προγράμματος, από το βορειότερο σημείο του ελληνικού χάρτη, το χωριό Ορμένιο στον Έβρο.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί συνολικά πάνω από 2.000 πολίτες, σε 75 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2025 οι ΚΟΜΥ θα καλύπτουν, με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο τις ανάγκες των Ελλήνων, με 175 κλιμάκια τα οποία αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας φιλοσοφίας, «κανένας ασθενής μόνος του, όπου και εάν βρίσκεται», επεκτείνεται διαρκώς το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής και Κατ’ Οίκον Παρακολούθησης, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

ΣχετικάΆρθρα

Αγαπηδάκη: Πάνω από 50% η συμμετοχή των πολιτών στο «Προλαμβάνω» – Έρχονται ειδικές εξετάσεις και για τη νεφρική λειτουργία

Αγαπηδάκη: Πάνω από 50% η συμμετοχή των πολιτών στο «Προλαμβάνω» – Έρχονται ειδικές εξετάσεις και για τη νεφρική λειτουργία

23/06/2025
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Χιλιάδες γυναίκες έχουν σωθεί, επειδή δεν άφησαν το sms για μαστογραφία στο «Διαβάστηκε»

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Επιπλέον 2.000 προσωπικοί γιατροί στο σύστημα τους τελευταίους 3 μήνες

04/05/2025

 

Η αθόρυβη επανάσταση των Κινητών Μονάδων Υγείας

 

«Ένα εντελώς νέο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τη δημόσια περίθαλψη υγείας στην πατρίδα μας άνοιξε εδώ και λίγους μήνες. Ήδη μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ έχουν πάει σε πάνω από 75 σημεία (σε ορεινές, αστικές, ημιαστικές και νησιωτικές περιοχές)», αναφέρει η κυρία Αγαπηδάκη.

Πριν από μερικές ημέρες οι Κινητές Ομάδες Υγείας βρέθηκαν στη Φουρνά, ένα μικρό, σχεδόν απομονωμένο χωριό της Ευρυτανίας, με πληθυσμό μόνιμων κατοίκων που δεν υπερβαίνει τους 200 ανθρώπους. Στις 16 Ιουλίου και χάρη σε μια ολοκληρωμένη δράση, η οποία περιελάμβανε την εφαρμογή στην πράξη και την πραγματική ζωή των πολιτών, μιας δέσμης πρωτοποριακών μεθόδων τηλεϊατρικής, αναδείχθηκαν, για πρώτη φορά τόσο εκτεταμένα και παραστατικά, οι αληθινές δυνατότητες παρέμβασης των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ).

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, οι Κινητές Ομάδες Υγείας κατ’ ουσίαν έδειξαν το πώς μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο άμεσο μέλλον, έχοντας όμως ξεκινήσει ήδη να αλλάζουν το παρόν. Και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους της απομακρυσμένης υπαίθρου, για την τρίτη ηλικία και γενικότερα για όσους συναντούν δυσκολίες, με οποιονδήποτε τρόπο, κάθε φορά που το ζητούμενο είναι η πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

«Συνοπτικά, η αποστολή των ΚΟΜΥ στη Φουρνά προσέφερε μια πρόγευση για το αύριο, ειδικά για το πώς μπορούν να εξαλειφθούν οι ανισότητες στον τομέα της περίθαλψης και της προληπτικής ιατρικής, κυριολεκτικά σε εθνικό επίπεδο. Με κύριο “όπλο” την τηλεϊατρική, εφόσον εξ αποστάσεως οι κάτοικοι της Φουρνάς Ευρυτανίας, σε έναν οικισμό χαμένο στα βουνά, 40 χλμ μακριά από το Καρπενήσι, εξετάστηκαν από ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων (γενικής/οικογενειακής ιατρικής, καρδιολόγο, πνευμονολόγο και ακτινολόγο), οι οποίοι βρίσκονταν περίπου 300 χλμ. μακριά, στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου.

Έτσι, ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Κινητών Ομάδων Υγείας διενήργησε δωρεάν εξετάσεις και παρείχε ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους της Φουρνάς. Και όχι μόνο σε όσους προσήλθαν στο Κοινοτικό Ιατρείο του χωριού, αλλά επίσης και με κατ’ οίκον επισκέψεις, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, ώστε να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε ασθενείς με δυσκολία μετακίνησης, ηλικιωμένους κ.λπ.», σημειώνει η κυρία Αγαπηδάκη.

Στις εξετάσεις οι οποίες έγιναν μέσω τηλεϊατρικής, περιελήφθησαν ηλεκτροκαρδιογραφήματα, σπιρομετρήσεις και υπέρηχοι άνω και κάτω κοιλίας. Κατόπιν, αμέσως μόλις παρέλαβαν τα αποτελέσματα από την Αθήνα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, οι γιατροί των Κινητών Ομάδων Υγείας είχαν πλήρη εικόνα της κατάστασης κάθε ατόμου που υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Μπόρεσαν έτσι να τροποποιήσουν τη φαρμακευτική αγωγή ορισμένων ασθενών, κυρίως εκείνων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, καθώς παρατηρήθηκαν «άδηλες» υποτροπές, δηλαδή επιδεινώσεις των παθήσεων, οι οποίες όμως δεν εκδηλώνονται με εμφανή συμπτώματα και αποκαλύπτονται μόνο με διαγνωστικές εξετάσεις -ακριβώς όπως αυτές που διενεργήθηκαν κατά την αποστολή στη Φουρνά.

 

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Η φροντίδα υγείας φτάνει παντού

 

Σχολιάζοντας τη σημασία της τομής στις πολιτικές δημόσιας υγείας την οποία επιφέρει η ανάπτυξη των Κινητών Μονάδων Υγείας σε όλη την ελληνική επικράτεια, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όπως και στον Έβρο, τα Άγραφα και τόσες άλλες περιοχές, έτσι και στην Ευρυτανία, σε μία από τις πιο ορεινές και απομονωμένες περιοχές της χώρας μας, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η φροντίδα υγείας φτάνει παντού. Οι Κινητές Ομάδες Υγείας και οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής φέρνουν τον γιατρό στο σπίτι τού κάθε πολίτη, ακόμη κι αν ζει σε ένα μικρό χωριό με δύσκολη πρόσβαση. Μαζί με τον πρωθυπουργό, δίνουμε λύσεις στα σημαντικά ζητήματα στον τομέα της υγείας, όπως η πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, η υποστήριξη των χρονίων πασχόντων και η ενίσχυση των τοπικών δομών υγείας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, με συνέπεια και σχέδιο, ώστε κάθε πολίτης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να νιώθει ότι η Πολιτεία βρίσκεται δίπλα του».

 

Μια νέα αντίληψη δημόσιας υγείας

 

«Το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων Υγείας αποτελεί ένα από τα πλέον καινοτόμα και φιλόδοξα προγράμματα της κυβέρνησης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας θεωρεί τις ΚΟΜΥ σαν μια εμβληματική, ποιοτική αλλαγή, ένα πρόγραμμα-“game changer” με ευρύτερες επιπτώσεις, σε πρακτικό αλλά και συμβολικό επίπεδο, καταρρίπτοντας παγιωμένες αντιλήψεις για το τι είναι εφικτό και τι όχι στην ελεύθερη πρόσβαση, όλων των Ελλήνων πολιτών, χωρίς καμία εξαίρεση ή πρόσκομμα, στις δωρεάν υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας για την υγεία. Επίσης, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί καθημερινά, δεν είναι απλώς ένα σχέδιο για το μέλλον ή ένας ευσεβής πόθος. Αντιθέτως, στο πλαίσιο των μέχρι στιγμής δράσεών τους, από την έναρξη των πιλοτικών δράσεων, μόλις από τον περασμένο Φεβρουάριο και έως το μέσον του φετινού Ιουλίου, με τη βοήθεια των ΚΟΜΥ έχουν εξεταστεί συνολικά πάνω από 2.000 πολίτες, σε 75 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας».

 

Το προβλέπει ο σχεδιασμός για τις Κινητές Μονάδες Υγείας

 

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για τις Κινητές Μονάδες Υγείας προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει τις 175 και θα στελεχώνονται από 1.000 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2025 οι ΚΟΜΥ θα καλύπτουν, με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο τις ανάγκες των Ελλήνων, με 175 κλιμάκια τα οποία αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα.

«Επίσης, οι ΚΟΜΥ βρίσκονται σε διαρκή συστηματική περιοδεία των περιοχών που έχουν αναλάβει, δεν περιορίζονται σε άπαξ επισκέψεις, αλλά επιστρέφουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μέρη από όπου έχουν ήδη περάσει, προκειμένου να καταστεί εφικτή η παρακολούθηση της κατάστασης υγείας και των αναγκών των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής. Και, όπως εξυπακούεται, να καλλιεργείται το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, με τον εξοστρακισμό της αγωνίας και του παραπόνου που συνεπάγεται η παραμέληση», τονίζει η κυρία Αγαπηδάκη.

 

Επεκτείνεται διαρκώς το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής και Κατ’ Οίκον Παρακολούθησης

 

Παράλληλα, σε στενή συνάφεια με τις ΚΟΜΥ και στο πλαίσιο της ίδιας φιλοσοφίας, του «κανένας ασθενής μόνος του, όπου και εάν βρίσκεται», έχει τεθεί σε ενέργεια και επεκτείνεται διαρκώς το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής και Κατ’ Οίκον Παρακολούθησης, με στόχο να καλυφθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες των κατοίκων σε απομακρυσμένες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας, αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο δίκτυο, το οποίο θα αριθμεί συνολικά 305 Σταθμούς Τηλεϊατρικής “Ιατρού-Ασθενούς” (έχουν ήδη εγκατασταθεί οι 279) και 35 Σταθμούς Τηλεϊατρικής “Ιατρού-Συμβούλου”, η εγκατάσταση των οποίων έχει ολοκληρωθεί εντελώς και 3.000 συστήματα κατ’ οίκον ιατρικής παρακολούθησης τα οποία ήδη έχουν παραληφθεί και επιτρέπουν στον ιατρό να διενεργεί εξετάσεις και να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τον ασθενή, χωρίς ο τελευταίος να χρειάζεται να μετακινηθεί από το σπίτι του», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Αγαπηδάκη.

Τα αποτελέσματα της συστηματικής εφαρμογής της τηλεϊατρικής στις Οινούσσες στο πλαίσιο πιλοτικής δοκιμής για την περαιτέρω βελτίωση του προγράμματος στις λεπτομέρειές του, δείχνουν, σύμφωνα με την κυρία Αγαπηδάκη, τη σημασία της νέας αυτής υπηρεσίας: Με τις εξ αποστάσεως διαγνωστικές μεθόδους διαπιστώθηκε ότι στο νησί υπήρχαν 123 άτομα με οδοντιατρικά προβλήματα που έχρηζαν άμεσης φροντίδας, εξού και διοργανώθηκε αποστολή, η οποία παρείχε 330 θεραπευτικές πράξεις σε διάστημα 6 ημερών.

Σε ακόμη 50 άτομα από τον μόνιμο πληθυσμό των Οινουσσών διαγνώστηκαν πνευμονολογικά προβλήματα και πραγματοποιήθηκαν συνταγογραφήσεις, αξιολογήσεις μέσω σπιρομετρήσεων, ενίοτε και παραπομπές για περαιτέρω απεικονιστικό έλεγχο. Επίσης, έγιναν εξειδικευμένες παρεμβάσεις από οφθαλμίατρο, δερματολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο, οι οποίες κάλυψαν συνολικά πάνω από 200 πολίτες της περιοχής.

Γενικότερα, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής και Κατ’ Οίκον Παρακολούθησης καθιστά εφικτή και εύκολη τη διενέργεια μιας ποικιλίας κλινικών εξετάσεων, καθώς και τη συνακόλουθη διάγνωση τυχόν παθήσεων εξ αποστάσεως, την υποστήριξη των ίδιων των γιατρών από εξειδικευμένους συναδέλφους τους και επιστήμονες, τη μείωση του κόστους και της ταλαιπωρίας από μετακινήσεις, ειδικά για τους ευάλωτους πληθυσμούς.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, «η τηλεϊατρική και ευρύτερα οι προηγμένες εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής επιστήμης γίνονται πλέον καταλύτης για την πραγμάτωση ενός οράματος, το οποίο έως πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε χιμαιρικό και άπιαστο: Την ισότιμη πρόσβαση σε ένα πρωταρχικής αξίας δημόσιο αγαθό, τη δωρεάν δημόσια υγεία. Ως θεμελιώδη προϋπόθεση για την άμβλυνση των ανισοτήτων, ακόμη και εκείνων που προκύπτουν εκ των πραγμάτων, όπως π.χ. η απόσταση από τα αστικά κέντρα. Μέχρι του σημείου που δεν θα υπάρχουν πια Έλληνες που θα νιώθουν “πολίτες β’ κατηγορίας” ανεξαρτήτως εάν ζουν στην περιφέρεια, στα βουνά ή στην άγονη νησιωτική γραμμή», καταλήγει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ετικέτες: Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Εργατική Πρωτομαγιά : Από 9:00-21:00 θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ : Από 9:00-21:00 θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

    28 Απρ 2026

  • Πάτρα: Πώς εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 89χρονος που τραυμάτισε συνολικά πέντε άτομα

    28 Απρ 2026

  • Σε ισχύ μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τη Σαντορίνη

    28 Απρ 2026

  • Yπ. Τουρισμού: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την τρέχουσα τουριστική περίοδο – Τι αλλάζει στις ταξιδιωτικές συνήθειες

    25 Απρ 2026

  • Eμπρηστικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Καλλιθέα

    23 Απρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα στην πλατφόρμα – Τι δήλωσε η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ

    Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα στην πλατφόρμα – Τι δήλωσε η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Κοινωνικός τουρισμός 2026: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση

    15 shares
    Share 6 Tweet 4
  • ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για 510 θέσεις στην Υγεία

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει απόψε η προθεσμία για τις αιτήσεις

    13 shares
    Share 5 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.