Χρήστος Σταικούρας: To 50% δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά

Χρήστος Σταικούρας: To 50% δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά

21 Ιουλίου 2021

Οι μισοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο, ενώ ένα ακόμη ποσοστό θα λάβει επιστροφή φόρου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, αναφερόμενος στα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν φέτος πολύ λιγότερο φόρο συγκριτικά με πέρυσι, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος τόνισε πως σημαντικό μέρος οφείλεται στις φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης.

Νέες μειώσεις φόρων

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για νέες μειώσεις φόρων «όταν προκύψει δημοσιονομικός χώρος», προαναγγέλοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση της κατάργησης που ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα το 2020 και το 2021 και των μειωμένων εισφορών, αλλά και στη μείωση και άλλων φόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης σε ενισχύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ οι οποίες θα δοθούν σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες ακινήτων σημείωσε ότι έως τώρα έχουν δοθεί με τη μορφή αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια 651 εκατ. ευρώ, αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει σε πέρας με τις περισσότερες, όπως συμπλήρωσε, περιπτώσεις καθυστερήσεων να οφείλονται σε παραλείψεις και λάθη των δικαιούχων.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 10.000 ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους προκειμένου να πληρωθούν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το πρόβλημα αφορά στα συμβόλαια των ενοικίων.

Το Υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αυτά.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<