Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την ηλικία 50-54 ετών

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την ηλικία 50-54 ετών

24 Απριλίου 2021

Για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών (ενδεχομένως με την διάκριση 40-44 και 45-49) η ημερομηνία για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα

Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών θα ανοίξει σήμερα, 24 Απριλίου

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από τις 5 Μαΐου αρχίζουν και οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών της Γερμανίας τόνισε ότι το εμβόλιο της J&J «είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και οι παρενέργειες του είναι εξαιρετικά σπάνιες». [Διαβάστε]

Σημειώνεται ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά την Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και την Δευτέρα του Πάσχα. Μόνο την Κυριακή του Πάσχα θα παραμείνουν κλειστά.

Οι εμβολιασμοί για τους 30-39 ετών με το εμβόλιο της ΑΖ αναμένεται να αρχίσουν την Μ. Τετάρτη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδας, για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Εκτίμησε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί η ανοσία αγέλης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<