Ετήσιο ΚΤΕΟ για τα παλιά αυτοκίνητα, θέλει η κυβέρνηση

Ετήσιο ΚΤΕΟ για τα παλιά αυτοκίνητα, θέλει η κυβέρνηση

29 Μαΐου 2020

Το ενδεχόμενο τα παλιά αυτοκίνητα να περνούν ΚΤΕΟ κάθε χρόνο – αντί για κάθε διετία – εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μία από τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι αφορά στα οχήματα με ηλικίες πάνω από 10 έτη (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2010), ενώ δεν αποκλείεται η ρύθμιση να αφορά, τελικά, τα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών (με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2005).

Η έλευση από τα ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για τα οχήματα με ηλικίες 10 ή 15 ετών θα αποτελέσει και μάλλον το πρώτο αντικίνητρο για τους κατόχους των παλαιών, ρυπογόνων και επικίνδυνων αυτοκινήτων ώστε να αποκτήσουν κάποιο νεότερο.

Η ετήσια αυτή υποχρέωση για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων στις ηλικίες αυτές αναμένεται βέβαια να αποτελέσει και κίνητρο για αντικατάσταση τους με νεότερα αυτοκίνητα, τα οποία είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξάλλου, το νομοσχέδιο του υπουργείου για τα κίνητρα που αφορούν στην απόκτηση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, περιλαμβάνει διάταξη για επιβολή περιβαλλοντικού τέλους έως και 4.000 ευρώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

Στα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων «Euro5» το υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους ύψους 2.000 ευρώ.

Αντίστοιχα στα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων «Euro4» το αντίστοιχο τέλος αυξάνεται στις 4.000 ευρώ.

Τέλος, εξετάζεται η απαγόρευση της εισαγωγής πολύ παλαιών αυτοκινήτων («Euro3», «Euro2», «Euro1» ή «Euro 0»).

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<