voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νταντάδες γειτονιάς: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    Fuel Pass: Απάτες με SMS

    Πάσχα: Πως θα κινηθούν μετρό, τραμ και λεωφορεία – Τι ώρα είναι τα τελευταία δρομολόγια

    ΠΟΥ, ICAO και IMO: Να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των ναυτικών και των πληρωμάτων αεροσκαφών

    Αλλάζουν τα αεροπορικά ταξίδια από 10 Απριλίου – Νέο Σύστημα Ελέγχου στην Ε.Ε.

  • Εκπαίδευση
    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

    ΔΥΠΑ: Την Κυριακή 12 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    Πώς γίνονται οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων

    ΑΠΘ: Εξεταστική με tablet από τέλη Μαϊου για τους φοιτητές

    Από 25 Ιουλίου αρχίζουν οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών

    Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Προς νέα καθυστέρηση οι προκηρύξεις

  • Θέσεις εργασίας

    ΥΠΕΣ: Αλλαγές στις προσλήψεις και αναπληρώσεις προσωπικού στους ΟΤΑ

    Προσλήψεις στα νοσοκομεία εκτός ΑΣΕΠ: Λήγει η προθεσμία για τις 817 μόνιμες θέσεις

    ΑΣΕΠ 4Κ/2026: Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για 1.654 θέσεις μόνιμου προσωπικού

    Ρεκόρ συμμετοχής στην «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΔΥΠΑ: Στην Πάτρα η 55η «Ημέρα Καριέρας» με 1.000 θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023 : Πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία του Υπουργείου Δικαιοσύνης από επιλαχόντες

  • Οικονομία
    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πώς θα δηλωθούν φέτος τα φιλοδωρήματα

    Market pass: Εντός της εβδομάδας η τρίμηνη πληρωμή

    Τα σενάρια για εφαρμογή του market pass

    Πάσχα 2026: Κλειστές οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες – Πώς θα επηρεαστούν οι συναλλαγές

    Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

    Fuel Pass: Το «κόλπο» που ανεβάζει την επιδότηση έως 90 ευρώ

  • Εργασιακά

    Πλασματικά έτη: Πώς «ξεκλειδώνουν» σύνταξη στα 62

    Πάσχα: Τι προβλέπεται για τις πληρωμές όσων εργαστούν τις αργίες

    Αρτοποιεία: Το 15% κινδυνεύει να βάλει «λουκέτο» εξαιτίας της ακρίβειας

    Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν για τις 27 Απριλίου οι αρτοποιοί

    ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 173 θέσεις στον e-ΕΦΚΑ

    e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών σε περισσότερους από 1.000 συνταξιούχους

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Την Τετάρτη 15/4 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ολοκληρωμένη δράση κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού

    Πότε ξεκινά ο κοινωνικός τουρισμός και ποιες αλλαγές θα έχει

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης: Μήνυμα τις επόμενες ώρες για το οικονομικό πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

    Το αναστάσιμο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Βασίλης Κικίλιας: Συγκράτηση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία

    Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε τη λίστα με τα 232 φάρμακα που είναι σε έλλειψη

    KKE: Τα ερωτήματα που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων και τις αυξήσεις των τιμών τους

    Το ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: Από πότε αρχίζει το σκληρό lockdown (VIDEO)

    Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020: Παραστάσεις μόνο σε Ηρώδειο και Επίδαυρο

από Νίκος Μοναστηριώτης
14/05/2020
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ένα σημείωμα που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου, ανακοίνωσε ότι μόνο το Ηρώδειο και η Επίδαυρος θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να φιλοξενήσουν κάποιες από τις παραστάσεις -κατά κύριο λόγο κρατικών φορέων (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ και Λυρική Σκηνή)- που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, ενώ οι υπόλοιπες θα μετατεθούν για το καλοκαίρι του 2021.

Αντιθέτως, κλειστή θα παραμείνει η Πειραιώς 260 εξαιτίας της κακής ακουστικής και των γενικότερων τεχνικών περιορισμών του κήπου, που δεν προσφέρεται για «χαμηλόφωνες» θεατρικές παραστάσεις, σχεδιασμένες για εσωτερικούς χώρους. Σχετικά με τις ημερομηνίες και τους χώρους διεξαγωγής των παραστάσεων αναμένουμε και άλλη ανακοίνωση.

Στο σημείωμά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών, Κατερίνα Ευαγγελάτου, αναφέρει:

«Στις 30 Μαρτίου το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αποφάσισε να ανακοινώσει, διαδικτυακά, το φετινό πρόγραμμά του από σεβασμό σε όλη την ομάδα του Φεστιβάλ και στους καλλιτέχνες που εργάστηκαν γι’ αυτό. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πολλή σκέψη μέσα σε μία συνθήκη αβέβαιη αλλά όχι οριστικά χαμένη.

ΣχετικάΆρθρα

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού

Yπ. Πολιτισμού: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 1.538 προσλήψεις

04/03/2026
Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι – Κλειστά τα μουσεία

Eκπνέουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 1.969 θέσεις εργασίας

26/02/2026

Ανακοινώνοντας τον προγραμματισμό μας, παρουσιάσαμε λεπτομερώς την εργασία ολόκληρης της ομάδας και δώσαμε το στίγμα μας για τη φυσιογνωμία και το όραμα του Φεστιβάλ, έτσι όπως είχε σχεδιαστεί στην αρχική μορφή του. Επιπλέον, παρουσιάσαμε αναλυτικά όλη την ομάδα των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών. Τέλος, κρίναμε πως, ως δημόσιος πολιτιστικός φορέας, το Φεστιβάλ όφειλε να παρουσιάσει το έργο που εκπόνησε μετά από επτά μήνες διαρκούς εργασίας και να δηλώσει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να το εκτελέσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες, τους παραγωγούς και το ΥΠΠΟΑ, παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας και σχεδιάζοντας διεξοδικά πολλά εναλλακτικά σενάρια.

Παρά τις αλλεπάλληλες ματαιώσεις των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού, διατηρήσαμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την προοπτική της διεξαγωγής κάποιων εκδηλώσεων (πάντοτε με προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και ασφάλεια), προκειμένου να διατηρήσει αδιάλειπτη την παρουσία του ο θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και να στηριχθούν οι άνθρωποι των Τεχνών σε μια δύσκολη στιγμή για τον Πολιτισμό διεθνώς, αλλά και ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Για την αναλυτική εκτίμηση όλων των εναλλακτικών σεναρίων χρειάστηκε να δουλέψει εντατικά και υπό αντίξοες συνθήκες όλος ο μηχανισμός του Φεστιβάλ και νιώθω την ανάγκη εδώ να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο το προσωπικό για την προθυμία, τη στήριξη και τη συνεργασία τους. Ευχαριστώ θερμά και όλους τους καλλιτέχνες και τις τεχνικούς που υπήρξαν επίσης πρόθυμοι να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους μέσα σε αυτό το αχαρτογράφητο και ανασφαλές τοπίο. Η αγωνία μας ήταν και είναι κοινή. Θα είμαστε κοντά τους για να ξαναχτίσουμε τα πολύτιμα έργα τους, συνδέοντάς τα με το κοινό, μέσα στην αναντικατάστατη συνθήκη της ζωντανής εμπειρίας. Μία κοινωνία χωρίς Τέχνη και στοχασμό είναι απάνθρωπη.

Μετά τις πρόσφατες οδηγίες από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που απέκλεισαν τη χρήση των κλειστών χώρων και υπαγόρευαν ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την διεξαγωγή των προβών και των παραστάσεων, μας δόθηκε η οδηγία να χρησιμοποιήσουμε τα τρία ανοιχτά θέατρα (Ηρώδειο, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου). Εξερευνήσαμε επιπλέον, τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο θέατρο στον κήπο της Πειραιώς, λύση που δεν κρίθηκε ασφαλής, εξαιτίας της κακής ακουστικής και των γενικότερων τεχνικών περιορισμών του κήπου, που δεν προσφέρεται για “χαμηλόφωνες” θεατρικές παραστάσεις, σχεδιασμένες για εσωτερικούς χώρους. Έτσι, μετά από συνεννόηση με τους καλλιτέχνες και τους παραγωγούς, εκτιμήθηκε ότι οι οδηγίες για τη διαδικασία των προβών και των παραστάσεων καθιστούσαν απαγορευτική την υλοποίηση της πλειονότητας των εκδηλώσεων που είχαμε σχεδιάσει και συμφωνήσαμε να δρομολογήσουμε τη συνεργασία μας για την επόμενη χρονιά. Πρωταρχική μας έγνοια ήταν και είναι η στήριξη των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών και όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στην δημιουργία και την παρουσίαση ενός καλλιτεχνικού έργου. Οι λύσεις στις οποίες καταλήξαμε, σχεδιάστηκαν με φροντίδα και ιδιαίτερη επιμονή, καθώς έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψιν πάμπολλες ιδιαιτερότητες, να συνεκτιμηθούν όλα τα νομικά κωλύματα και να εφευρεθεί ένα πλαίσιο ασφαλείας χωρίς προηγούμενο.

Με αυτά τα δεδομένα, και πάντα με επίκεντρο την διασφάλιση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας, αποφασίστηκαν από το ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (08/05) τα εξής:

1.Να συμβασιοποιηθούν όλες οι παραγωγές μας που δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος εξαιτίας της πανδημίας (στο βαθμό που αυτό είναι επιθυμητό από τους αντισυμβαλλόμενους) και να μετατεθούν για το καλοκαίρι του 2021 με τους ίδιους οικονομικούς όρους. Πρόκειται κυρίως για παραγωγές του Φεστιβάλ που θα λάμβαναν χώρα είτε στην Πειραιώς 260 είτε σε άλλους μη κατάλληλους χώρους.

2.Να δοθεί σε αυτές τις καλλιτεχνικές ομάδες μια εύλογη προκαταβολή επί των συμφωνημένων αμοιβών των καλλιτεχνικών συντελεστών.

3.Για τις συνεργασίες μας με ιδιώτες παραγωγούς στα θέατρα της Επιδαύρου και του Ηρωδείου βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να μεταφερθούν επίσης στο επόμενο καλοκαίρι, για όσες από αυτές αυτό είναι εφικτό.

4.Να διασφαλισθεί τουλάχιστον η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων των κρατικών φορέων στα ανοιχτά θέατρα του Ηρωδείου και της Επιδαύρου.

Θα θέλαμε εδώ να υπογραμμίσουμε ότι οι προσφερόμενες λύσεις σχεδιάστηκαν με γνώμονα την άμεση στήριξη των καλλιτεχνών και την μελλοντική διασφάλιση της παρουσίασης των έργων τους, δρώντας πάντοτε μέσα στο αυστηρό νομικό πλαίσιο ενός κρατικού οργανισμού. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι οι λύσεις αυτές αποφασίστηκαν ενώ το Φεστιβάλ βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση, καθώς οι οικονομικές του απώλειες θα είναι μεγάλες, αν λάβει κάνεις υπόψη του, μεταξύ άλλων, την συρρίκνωση των τακτικών επιχορηγήσεών του, τις σχεδόν ανύπαρκτες εισπράξεις από τα εισιτήρια και τα μισθώματα καθώς και την ματαίωση χορηγικών συνεργασιών. Επιπροσθέτως, για όποιες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν τελικά στο Ηρώδειο και τα δύο θέατρα της Επιδαύρου φέτος, θα ανακύψει ένα σημαντικό επιπλέον κόστος, προκειμένου να σχεδιαστεί ο μηχανισμός και να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές επεμβάσεις στους χώρους μας, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συνεργαζόμαστε με ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών για την διαχείριση πλήθους και τις ειδικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο θα ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα.

Σε συνεννόηση με την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ θα είμαστε σε θέση να προβούμε στις επόμενες ημέρες σε αναλυτικότερες ανακοινώσεις για τις επικείμενες δράσεις μας, πάντοτε με την επιφύλαξη και την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία».

Ετικέτες: υπουργείο Πολιτισμού

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Νταντάδες γειτονιάς: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    11 Απρ 2026

  • Fuel Pass: Απάτες με SMS

    11 Απρ 2026

  • Πάσχα: Πως θα κινηθούν μετρό, τραμ και λεωφορεία – Τι ώρα είναι τα τελευταία δρομολόγια

    10 Απρ 2026

  • Αλλάζουν τα αεροπορικά ταξίδια από 10 Απριλίου – Νέο Σύστημα Ελέγχου στην Ε.Ε.

    9 Απρ 2026

  • Σε πλήρη εξέλιξη η πασχαλινή έξοδος

    9 Απρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

    Fuel Pass 3: Ανατροπή – Πώς θα γίνονται πλέον οι αιτήσεις μετά το πρόβλημα στην πλατφόρμα!

    34 shares
    Share 14 Tweet 9
  • ΕΦΚΑ: Πενταετής η παραγραφή για οφειλές – Ποιοι ωφελούνται

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Άνοιξε η πλατφόρμα για το Fuel Pass – Σε 48 ώρες η πληρωμή των ποσών από την ώρα της αίτησης

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Market Pass: Οι δικαιούχοι – Πότε θα δοθεί το voucher

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Fuel Pass 2026: Σοβαρά προβλήματα στην πλατφόρμα κατά την εκκίνηση των αιτήσεων — Έκτακτη σύσκεψη για την αποκατάσταση

    11 shares
    Share 4 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.