voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νομική Σχολή: Επτά προσαγωγές και μία σύλληψη για την επίθεση

    Σοκαριστικό βίντεο από τα Τέμπη: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων και η έκρηξη που ακολούθησε

    Στα έλαια των μηχανών αποδίδεται η πυρόσφαιρα – Αναφλέγονται υπό τις συνθήκες που συνέβησαν στο δυστύχημα

    ΑΦΜ: Αυτός θα είναι ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

    Νέες ταυτότητες: Πόσο κοστίζει στον κάθε πολίτη η έκδοση – Πότε λήγει η διορία

    Ξανά στα ιδιωτικά φαρμακεία τα φάρμακα υψηλού κόστους – «Όχι» φαρμακοποιών στη διανομή με courier

  • Εκπαίδευση
    lukeio-proagwgikes-eksetaseis

    Τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για τα λύκεια την Πέμπτη

    Πανελλαδικές: Στους 68.788 ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης συντηρητών κτηρίων στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων

    Ζαχαράκη: Ετοιμάζουμε νέο σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας των αγγλικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο

    Ζαχαράκη: Προθεσμία για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, μέχρι τέλος του χρόνου

  • Θέσεις εργασίας

    Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 51 προσλήψεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

    Στον αέρα η πληρωμή των επιτηρητών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

    ΑΣΕΠ 2ΠΔΑ/2025, 3ΠΔΑ/2025: Οδηγίες προς υποψηφίους πριν τη διεξαγωγή της γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης

    Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις εργασίας σε 16 δημόσιους φορείς: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από Δευτέρα 29/7

    Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο: Αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο πανελλήνιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

    Στον αέρα η πληρωμή των επιτηρητών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

    ΑΣΕΠ 2ΠΔΑ/2025, 3ΠΔΑ/2025: Οδηγίες προς υποψηφίους πριν τη διεξαγωγή της γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης

  • Οικονομία

    Αυτοκίνητο: Τα υβριδικά μοντέλα κυριαρχούν στις προτιμήσεις των Ελλήνων

    Επίδομα Παιδιού 2025: Tι πρέπει να προσέξετε για να μη χάσετε το επίδομα

    Youth Pass: Μέχρι πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα, πότε αναμένεται το market place

    Youth Pass: Έως τις 15 Μαΐου οι αιτήσεις

    Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

  • Εργασιακά
    Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε λιανικό εμπόριο και βιομηχανία από 1η Ιανουαρίου

    Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Αύξηση 637% στις δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

    Συντάξεις στο Δημόσιο: Ποιες αλλαγές εξετάζουν ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    Την Παρασκευή το 7ο JobReady by DYPA στο Ζάππειο με δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Επίδομα 250€: Ποιοι συνταξιούχοι το δικαιούνται

  • VOUCHER
    Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού

    Κοινωνικός Τουρισμός: Το μπάχαλο έφερε παράταση

    Παράταση έως τις 25 Ιουνίου στα τρέχοντα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ

    Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Αυτοί δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

    e-ΕΦΚΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο

    Nέο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για 70.000 παιδιά – Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τα vouchers

    Κοινωνικός τουρισμός: Πότε να κάνετε την αίτηση με βάση τον ΑΦΜ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025

  • Πολιτική
    Πιερρακάκης: Αλλαγές στη διδακτέα ύλη, εκσυγχρονισμός της διδασκαλίας

    Πιερρακάκης: Η Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει τα δάνεια από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης 10 χρόνια νωρίτερα

    Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2024: Ποιοι επιστρέφουν την επιδότηση

    Ακίνητα: Παρατείνεται το πρόγραμμα έκπτωσης φόρου έως 16.000 ευρώ για ανακαινίσεις

    Ηράκλειο: Επίσκεψη του Μ. Βορίδη με επίκεντρο τις ροές μεταναστών – Στόχος να βρεθεί χώρος για τη διαδικασία πρώτης καταγραφής

    Την Τρίτη τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία

    Την Τρίτη τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Μια στις τρεις συνταγές φαρμάκων ανεκτέλεστη λόγω κόστους

από NEWS ROOM
08/05/2025
σε Επικαιρότητα
104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περίπου το 30% των συνταγών φαρμάκων στις ΗΠΑ μένουν ανεκτέλεστες από τους ασθενείς, εξαιτίας της αυξημένης συμμετοχής τους που οδηγούν τις ιδιωτικές πληρωμές για φάρμακα να κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στις 2.000 δολάρια το χρόνο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν και τις 3.500 δολ.

Παρότι η χρήση γενοσήμων είναι ευρεία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασθενείς προτιμούν γενόσημα 10ετίας ή 20ετίας έναντι των γενοσήμων νεότερης γενιάς. Αντίστοιχα και τα βιο-ομοειδή περιορίζονται στο 25% των αντίστοιχων βιολογικών φαρμάκων.

Όσο για τα νέα πρωτότυπα φάρμακα, μόνο οι μισές συνταγές εκτελούνται τελικά, ενώ ούτε το 30% των ασθενών δεν καταφέρνει να κρατηθεί στη φαρμακευτική του αγωγή για ένα χρόνο.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που την επόμενη πενταετία περιμένουμε την έγκριση 50-55 νέων φαρμάκων κάθε χρόνο για τη θεραπεία του καρκίνου, σπανίων παθήσεων, διαβήτη, παχυσαρκίας και νευρολογικών παθήσεων.

ΣχετικάΆρθρα

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει το πιο προηγμένο σύστημα άυλης συνταγογράφησης σε όλη την ΕΕ

ΙΣΘ: Να μην χορηγούνται φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή – Ιδιαίτερη προσοχή στη διάθεση της τιρζεπατίδης

30/04/2025
Φάρμακα: Πώς θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις – Τι λένε ο ΕΟΦ και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Οι προτάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους

23/01/2025

Τα στοιχεία αυτά παραθέτει έκθεση της εταιρείας μελετών IQVIA για τη χρήση των φαρμάκων στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία.

Πρόσβαση ασθενών στα φάρμακα

Σύμφωνα με την έκθεση, τo 27% των νέων συνταγών μένουν ανεκτέλεστες, κυρίως λόγω μη κάλυψης φαρμάκων από την ασφάλιση των ασθενών, αλλά και πάνω από το ένα τρίτο των συνταγών μένουν απλήρωτες στο Medicaid λόγω μεγαλύτερης συμμετοχής των ασθενών.

Ασθενείς που χρειάστηκαν μια νέα θεραπεία εγκατέλειψαν τελικά 96 εκατομμύρια συνταγές στα φαρμακεία το 2024 λόγω αυξημένου κόστους, καθώς δεν είχαν ασφάλιση ή η ασφάλειά τους δεν τους κάλυπτε.

Όταν πρόκειται για καινούρια φάρμακα, εδώ πάνω από τις μισές συνταγές μένουν ανεκτέλεστες, με αποτέλεσμα μόνο το 29% των ασθενών να ακολουθήσουν τη θεραπεία τους για ένα χρόνο.

Ενώ τα γενόσημα γενικά προτιμώνται από τις ασφαλιστικές, πάνω από το 25% των νέων γενοσήμων απορρίπτονται από τους πληρωτές δύο χρόνια μετά την εισαγωγή τους, περιορίζοντας τη λήψη γενοσήμων και την εξοικονόμηση πόρων για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

Όμως το ιστορικό μοτίβο της ταχείας διείσδυσης των γενοσήμων στα θεραπευτικά σχήματα και της μείωσης των τιμών φαίνεται να μην συνεχίζεται, όπως φαίνεται από τη μικρότερη χρήση των νεότερων γενοσήμων που μπήκαν στην αγορά την τελευταία πενταετία, έναντι εκείνων που κυκλοφορούν ήδη εδώ και 10-20 χρόνια.

Αντίστοιχα και τα βιοομοειδή αξιοποιούνται σε περιορισμένο βαθμό, αφού μέχρι σήμερα αντιπροσωπεύουν μόνο το 24% του όγκου των ανταγωνιστικών μορίων.

Ιδιωτικές πληρωμές

Το συνολικό κόστος της ιδιωτικής δαπάνης από την τσέπη των ασθενών για φάρμακα έφτασε τα 98 δις. δολ. το 2024, σημειώνοντας αύξηση 6 δις. δολ., με μεγάλο μέρος της αύξησης αυτής να αφορά ειδικά φάρμακα και όχι φάρμακα που διακινούνται μέσω φαρμακείου.

Το μέσο κόστος ανά συνταγή παρέμεινε σταθερό το 2024, αν και το μέσο κόστος για πρωτότυπα φάρμακα συνέχισε να αυξάνεται, κυρίως λόγω της αυξημένης χρήσης αγωνιστών GLP-1 στον διαβήτη και την παχυσαρκία.

Πάνω από το 90% των συνταγών κοστίζουν στους ασθενείς λιγότερο από 20 δολάρια, ενώ ο συνταγές που οι ασθενείς προμηθεύονται τα φάρμακά τους χωρίς συμμετοχή, αυξήθηκαν στο 46% το 2024, από 32% το 2019.

Παρόλα αυτά, 79 εκατομμύρια συνταγές κόστισαν στους ασθενείς πάνω από 125 δολάρια το 2024, σημειώνοντας μέση ετήσια αύξηση 10% τα τελευταία πέντε χρόνια και το 40% αυτών αφορά ασθενείς του Medicare.

Οι συνταγές λιανικής, ταχυδρομείου και μακροχρόνιας περίθαλψης ξεπέρασαν τα 7 δισεκατομμύρια το 2024, μια αύξηση 2,5% σε σχέση με το 2023.

Οι ασφαλισμένοι του Medicare το 2024 κατέβαλαν οι ίδιοι, κατά μέσο όρο πάνω από 2.000 δολ. για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών τους για φάρμακα, ως όριο της νομοθεσίας για μείωση του πληθωρισμού, μειώνοντας τους ασφαλισμένους που κατέβαλαν πάνω από 3.500 δολ. το έτος για τον ίδιο σκοπό.

Μπορεί οι αγωνιστές GLP-1 να έχουν αυξήσει το μέσο κόστος συνταγογράφησης για τον διαβήτη τα τελευταία δύο χρόνια, όμως το πλαφόν στα 35 δολάρια έχει μειώσει το μέσο κόστος ινσουλίνης, εξοικονομώντας σχεδόν 681 εκατ. δολ. σε ινσουλίνες το 2024, σε σύγκριση με τις μέγιστες τιμές που καταβάλλονταν το 2020. Αντίστοιχα πλαφόν σε αναπνευστικές συσκευές εισπνοής θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν στους ασθενείς 672 εκατ. δολ.

Νέα φάρμακα

Περίπου 50-55 νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορούν κάθε χρόνο ως το 2029 στις ΗΠΑ, κυρίως ογκολογικά, ορφανά φάρμακα σπανίων παθήσεων, αλλά και παραδοσιακές θεραπείες για διαβήτη, παχυσαρκία και νευρολογικές παθήσεις.

Με το δεδομένο αυτό, η φαρμακευτική δαπάνη αναμένεται να αυξηθεί κατά 5-8% στη βάση επίσημων τιμών λιανικής, ενώ η φαρμακοβιομηχανία αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 3-6%, μετά την αφαίρεση εκπτώσεων και υποχρεωτικών επιστροφών. Συνολικά η φαρμακευτική δαπάνη εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 600 δις. δολ.

Σε απόλυτους αριθμούς, η αύξηση αναμένεται να φτάσει τα 116 δις. δολ. σε σχέση με το 2024, μετά την αντιστάθμιση των δαπανών για νέες θεραπείες και αύξηση της κατανάλωσης, από εξοικονομήσεις που θα προκύψουν από μειώσεις τιμών λόγω λήξης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Τα νέα φάρμακα αναμένεται να κοστίσουν 125 δις. δολ. την επόμενη πενταετία, έναντι 141 δις. δολ. μεταξύ 2020-2024, καθώς οι τιμές αναμένεται να είναι μειωμένες κατά 1-4%. Οι εξοικονομήσεις από απώλεια της αποκλειστικότητας (λήξη πατέντας) αναμένεται να φτάσουν τα 90,9 δις. δολ. στην πενταετία, συμπεριλαμβάνοντας στις εξοικονομήσεις αυτές και τα μικρά μόρια (χημικά φάρμακα) που θα αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των γενοσήμων.

Το 2024, ο όγκος συνταγογραφουμένων φαρμάκων αυξήθηκε κατά 1,7%, φτάνοντας τις 215 δις. ημέρες θεραπείας. Η αύξηση των φαρμάκων κοινότητας επιβραδύνθηκε το 2024, ενώ η αύξηση των μη λιανικών φαρμάκων συνέχισε να επιταχύνεται, ειδικά σε κλινικές και ιατρεία. Οι συνταγές λιανικής, ταχυδρομείου και μακροχρόνιας περίθαλψης ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια το 2024, σημειώνοντας αύξηση 2,5% σε σχέση με το 2023, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης συνέχισε να επιβραδύνεται.

Οι νέες συνταγές για χρόνιες και οξείες παθήσεις αυξήθηκαν το 2024 πάνω από τα επίπεδα του 2019, αν και η μεγαλύτερη αύξηση περιορίστηκε σε συνταγές οξέων περιστατικών, με τις εποχικές αναπνευστικές παθήσεις να κατέχουν τα πρωτεία.

Κατανάλωση

Η αύξηση των ατόμων που κατέφυγαν σε ιδιωτική ασφάλιση οδήγησε σε μείωση των ατόμων που καλύπτονται από το Medicaid. Αντίθετα, οι συνταγές για τους εγγεγραμμένους στο Medicare έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση τα τελευταία πέντε χρόνια, φτάνοντας το 25%, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από την αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων, καθώς περισσότεροι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν περισσότερα φάρμακα, με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο 36 συνταγές ανά εγγεγραμμένο στο Medicare το 2024.

Οι περισσότεροι θεραπευτικοί τομείς είχαν μικρή αύξηση στις ημέρες θεραπείας το 2024, με λίγες εξαιρέσεις, για παράδειγμα στην παχυσαρκία όπου καταγράφηκε αύξηση άνω του 50% συνυπολογίζοντας και τους αγωνιστές GLP-1 τόσο για διαβήτη όσο και για παχυσαρκία, καθώς και στην ανοσολογία όπου η αύξηση έφτασε το 11%.

Η χρήση αντιβιοτικών έχει μειωθεί από το 2019, αν και η χρήση των κρίσιμων φαρμάκων του ΠΟΥ, τα οποία προορίζονται ως ύστατη επιλογή, έχει αυξηθεί κατά 42%, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεχιζόμενη διαχείριση της μικροβιακής αντοχής.

Η χρήση στοχευμένων θεραπειών για τον καρκίνο έχει αυξηθεί κατά 14% από το 2019 και τα από στόματος χορηγούμενα φάρμακα αποτελούν περίπου τα μισά φάρμακα στοχευμένης θεραπείας.

Η χρήση αντιγριπικών εμβολίων είναι χαμηλότερα από το 2016-2017, ενώ μειώθηκαν οι εμβολιασμοί για άλλους αναπνευστικούς ιούς, καθώς και οι τακτικοί εμβολιασμοί ενηλίκων και παιδιών.

 

Ετικέτες: φάρμακασυνταγές

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Νομική Σχολή: Επτά προσαγωγές και μία σύλληψη για την επίθεση

    13 Μάι 2025

  • Στα έλαια των μηχανών αποδίδεται η πυρόσφαιρα – Αναφλέγονται υπό τις συνθήκες που συνέβησαν στο δυστύχημα

    13 Μάι 2025

  • Νέες ταυτότητες: Πόσο κοστίζει στον κάθε πολίτη η έκδοση – Πότε λήγει η διορία

    13 Μάι 2025

  • Ξανά στα ιδιωτικά φαρμακεία τα φάρμακα υψηλού κόστους – «Όχι» φαρμακοποιών στη διανομή με courier

    12 Μάι 2025

  • Καιρός: Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες φεύγουν και έρχεται πολικός αεροχείμαρρος!

    10 Μάι 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τελειώνουν οι συναλλαγές στα γκισέ – Τα σχέδια των Τραπεζών

    Τέλος σταδιακά οι κάρτες στα ΑΤΜ: Πώς θα βγάζουμε πλέον λεφτά

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Αυτοί δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Επίδομα θέρμανσης 2025: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • «Καίγονται» οι αυξήσεις στο επίδομα τέκνων Α21

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Κοινωνικός τουρισμός 2025: Ποιοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

    10 shares
    Share 4 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.