voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια

    Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια

    Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Δυτ. Αττική, Λουτράκι και Ρόδο

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Χίου

    Νέες ταυτότητες: Πού οφείλεται η μεγάλη αναμονή για ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα

    Από σήμερα μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

    Παλιές ταυτότητες: Τέλος εποχής από σήμερα – Τι ισχύει για ταξίδια και αντικατάσταση!

  • Εκπαίδευση

    Τι προβλέπεται για τις μετεγγραφές φοιτητών για το νέο ακαδημαϊκό έτος

    ΔΥΠΑ: Από 08/07 οι ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    Νέες προκηρύξεις για 1.055 θέσεις σε ΣΑΕΚ Τουρισμού και Σχολές Ξεναγών

    Άρχισε ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Τι προβλέπει – Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς

    Διευθυντές σχολείων: Ξεκίνησε η έκδοση των προκηρύξεων για τις κενές θέσεις

    κεπα

    Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

  • Θέσεις εργασίας

    ΟΑΣΘ: Πιάνουν δουλειά 171 επιπλέον οδηγοί – Aνακοινώθηκαν οι πίνακες

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΑΣΕΠ – ΔΥΠΑ: “Τρέχουν” οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης

    Eurostat: Στο 8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο

    Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

  • Οικονομία
    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    Η ΑΑΔΕ ανοίγει ξανά φακέλους με ελέγχους σε τραπεζικές καταθέσεις, αδήλωτα εισοδήματα, ΦΠΑ και ακίνητα

    Πόθεν Έσχες: Πότε ξεκινά η υποβολή των δηλώσεων

    Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα πάρουν 150 ευρώ ανά τέκνο έως τις 31 Αυγούστου

    ενφια-αλλαγες-το-2022

    ΕΝΦΙΑ 2027: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού

  • Εργασιακά
    ΠΙΣ: Η άσκηση ιδιωτικό έργου από γιατρούς του ΕΣΥ θα αποδιαρθρώσει τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του ΕΣΥ

    ΙΣΑ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση των ιατρών σε άγονες περιοχές

    ΔΥΠΑ: Από 08/07 οι ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    Νέες προκηρύξεις για 1.055 θέσεις σε ΣΑΕΚ Τουρισμού και Σχολές Ξεναγών

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Πληρωμές 157,7 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο

    Η γυναίκα στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και τρόποι στήριξης

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι ισχύει για τις αμοιβές των εργαζομένων

  • VOUCHER
    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο

    3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

    Xωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι πολύτεκνες οικογένειες για τα vouchers βρεφονηπιακών σταθμών

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τα voucher – Τι ισχύει για τους πολύτεκνους

  • Πολιτική
    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Προσλήψεις στο δημόσιο: Πού θα γίνουν οι 17.942 διορισμοί το 2023

    Δημόσιο: Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης – Τέλος σε 25 δικαιολογητικά με μία απλή δήλωση

    Υπουργείο Υγείας: Πιλοτικό πρόγραμμα για τη δωρεάν διαμονή γιατρών και νοσηλευτών μέσω Airbnb σε πέντε νησιά

    Τσίπρας: Σχέδιο «Αριστοτέλης» με 100–150 νέους δήμους – Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

    Τσίπρας: Σχέδιο «Αριστοτέλης» με 100–150 νέους δήμους – Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Ν. Ηρακλείου: Πολλά τα σχολεία με προβλήματα μετά τον καταστροφικό σεισμό!

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
28/09/2021
σε Επικαιρότητα

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δύσκολη μέρα ξημερωνει και για την εκπαιδευτική Κοινότητα του Νομού Ηρακλείου. Συμφωνα με πληροφορίες, από τη χθεσινή καταγραφή, σε σύνολο τωνσχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, εχουν καταγραφεί 69 σχολεία με ρωγμές και προβληματα.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι έχουμε ήδη: 8 σχολεία στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, 5 στο Δήμο Γόρτυνας, 39 στο Δήμο Ηρακλείου, 4 στο Δήμο Μαλεβιζίου, 2 στο Δήμο Φαιστού και 7 στο Δήμο Χερσονήσου. Ενώ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, δεν έχει καταστεί ακόμη η ενημέρωση για τα σχολεία, καθώς υπηρχαν προβληματα στην επικοινωνία με την Πρωτοβάθμια. Κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα, με την εν λόγω ενημέρωση να αποκαλύπτει και το μέγεθος του προβληματος.

Σημαντικά όμως ειναι και τα προβληματα στα σχολεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων σήμερα και αύριο, αλλά και την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι στα σχολεία του Δήμου Μ. Πεδιάδας, αυτή δεν είναι δυνατή, ενώ στις άλλες περιοχές, οι κατα τόπους Διευθυντες θα αποφασίζουν αν θα εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ενωση Γονέων

ΣχετικάΆρθρα

Άρχισε ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Τι προβλέπει – Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς

ΥΠΑΙΘΑ: Νέες σχολικές μονάδες, ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα για το σχολικό έτος 2026-2027

23/06/2026
Σεισμοί Εύβοια: Κλειστές αύριο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γυμνάσιο Προκοπίου

Σεισμοί Εύβοια: Κλειστές αύριο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γυμνάσιο Προκοπίου

07/06/2026

Τη λήψη μέτρων για ασφαλή σχολικά κτίρια ζητάει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου με αφορμή και το χθεσινο σεισμό που προκάλεσε αναστάτωση στα σχολεία της πόλης.

Όπως επισημαίνεται υπάρχουν δεκάδες σχολεία με ζημιές τόσο στους δήμους Μινώα Πεδιάδας όσο και στην ευρύτερη περιοχή του νομού. Και ακολούθως ζητείται να υιοθετηθούν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές άμεσα και να επιστρέψουν οι μαθητές σε ασφαλή σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Λίγο μετά το πρώτο κουδούνι τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων όπου ζουν τα παιδιά μας τη μισή τους ζωή βγήκαν και πάλι στο φως με τον καταστροφικό σεισμό των 5.8 ρίχτερ που έγινε στο νομό Ηρακλείου σήμερα το πρωί. Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα μέσα στα σχολικά κτίρια που εδώ και χρόνια διεκδικούμε λύσεις απέναντι στις τραγικές συνθήκες που καθημερινά αντικρίζουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που με αγωνία καταθέσαμε στους αρμόδιους φορείς τις τραγικές ελλείψεις της σχολικής στέγης στο νομό μας, την παλαιότητα των κτιρίων, την έλλειψη συντήρησης, της απουσία αντισεισμικής θωράκισης.

Από μια πρώτη καταγραφή μετράμε δεκάδες σχολεία που υπέστησαν σοβαρές ζημιές τόσο στην περιοχή των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου. Συγκεκριμένα τα σχολεία του Αρκαλοχωρίου και Θραψανού έχουν πολλά ρήγματα και πτώση σοβάδων, το νηπιαγωγείο Μελεσών καταστράφηκε ολοσχερώς και σε αρκετά σχολεία του Ηρακλείου υπήρξαν προβλήματα.

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για τις πληγές που μετράμε σήμερα είναι πάρα πολλές. Αντί να μεριμνήσουν για μέτρα ασφάλειας και προστασίας των σχολείων έβαλαν πλάτη σε πολλές αυθαίρετες και επικίνδυνες παρεμβάσεις σε πολλά κτίρια, για να βολευτεί όπως – όπως η κατάστασή που δημιουργήθηκε μετά τις χιλιάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και καταργήσεις σχολείων. Μοίρασμα μιας τάξης σε δυο, τοποθέτηση λυόμενων στις αυλές και περιορισμός του αύλειου χώρου, ακόμα και διάδρομοι, αποθήκες, εργαστήρια, και φυλάκια σχολικών φυλάκων μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας.

Υπάρχουν σχολεία και ιδιαίτερα τα Νηπιαγωγεία που στεγάζονται κάτω από πολυκατοικίες, δίπλα σε πρατήρια βενζίνης, σε κοντέινερ, σε υπόγειες αίθουσες, ενώ η τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης κοντέινερς νηπίων σε αυλές γυμνασίων και λυκείων.

Το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων δεν πληρούν όρους υγιεινής και ασφάλειας, δεν γίνονται τα αναγκαία έργα επισκευής και συντήρησης, που είναι αναγκαία κάθε χρόνο, αφού τα σχετικά κρατικά κονδύλια συνεχώς μειώνονται, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κινδυνεύουν όχι μόνο από σεισμό στην ώρα λειτουργίας του σχολείου αλλά και καθημερινά, από τα κακοσυντηρημένα υλικά (σοβάδες, φωτιστικά υλικά, πόρτες, τζάμια κλπ.).

Η κατάσταση τις επόμενες μέρες, απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων ώστε όλοι οι μαθητές και οι οικογένειες τους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και σίτισης από το σεισμό να μη βρεθούν στο δρόμο, χωρίς σπίτι, φαγητό, ρεύμα κλπ. Παράλληλα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα σχετικά με τη στατική επάρκεια, την αντισεισμική θωράκιση, την πρόληψη και προστασία ειδικά των χώρων μαζικής συνάθροισης της νεολαίας, όπως τα σχολεία.

Καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι μέσα σε ασφαλή σχολεία και να κάνουν μάθημα δια ζώσης. Διαφωνούμε με την απόφαση της τηλεκπαίδευσης σε περίοδο έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, όπου τα παιδιά μας θα πρέπει να είναι καθηλωμένα σε μια οθόνη και οι δάσκαλοί τους που δεν έχουν τα μέσα στο σπίτι τους να πραγματοποιούν μάθημα μέσα σε ακατάλληλα κτίρια. Δε θα δεχτούμε καμία προσπάθεια καθιέρωσης της τηλεκπαίδευσης εκτός πανδημίας στο όνομα των όποιον «έκτακτων συνθηκών».

Για μια ακόμα φορά υπογραμμίζουμε την ανάγκη να υπάρξει συνολικό σχέδιο παρακολούθησης όλων των σχολικών υποδομών, με κεντρική κρατική ευθύνη και σε συνδυασμό με εξειδικευμένο προσωπικό που θα διαθέτει η τοπική διοίκηση (Δήμος, Περιφέρεια) και ιδιαίτερη μέριμνα για τα σχολεία που οι τεχνικές αστοχίες, η παλαιότητα και η σεισμικότητα έχουν καταπονήσει και που τα καθιστούν σήμερα επισφαλή.

Καλούμε κάθε σύλλογο γονέων να συμβάλει αποφασιστικά στην οργάνωση της αλληλεγγύης όλων των μαθητών και των οικογενειών τους που έχουν πληγεί από το σεισμό!

Απαιτούμε:

Συγκεκριμένα μέτρα στέγασης και σίτισης των μαθητών και των οικογενειών τους από το κράτος και την τοπική διοίκηση.
Να αρχίσει άμεσα ουσιαστικός και ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολείων και δημοσίων κτιρίων και χώρων συνάθροισης της νεολαίας από αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ, κλιμάκια των δήμων και της Περιφέρειας.
Να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση όλων των ζημιών και να γίνουν όλες οι αναγκαίες επεμβάσεις όχι μόνο στα σεισμόπληκτα αλλά σε όλα τα σχολικά κτίρια, σύμφωνα με τις τελευταίες αντισεισμικές προδιαγραφές.
Να δοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία και να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.
Να προχωρήσουν άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων όπου αυτά κριθούν ακατάλληλα με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα τους.
Να αυξηθεί άμεσα η κρατική χρηματοδότηση για την επισκευή και συντήρηση όλων των σχολείων.
Να υπάρξει συνεχής έλεγχος όλων των προϋποθέσεων ασφαλείας (να λειτουργούν όλες οι έξοδοι του σχολείου σε αίθουσες και ορόφους, να είναι ασφαλή τα κάγκελα και οι κουπαστές στις σκάλες, να γίνεται τακτική άσκηση της σχολικής κοινότητας, να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι καταφυγής, να υπάρχει ενημέρωση των γονιών κλπ.).
Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα που θα έχει την ευθύνη για τη μελέτη, ανέγερση, συντήρηση και επισκευή όλων των δημοσίων κτιρίων.

Ετικέτες: σεισμόςσχολεία

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια

    3 Αυγ 2026

  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Χίου

    3 Αυγ 2026

  • Από σήμερα μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

    3 Αυγ 2026

  • Παλιές ταυτότητες: Τέλος εποχής από σήμερα – Τι ισχύει για ταξίδια και αντικατάσταση!

    3 Αυγ 2026

  • Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Ένας Έλληνας κι ένας Δανός οι δύο νεκροί

    2 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΑΣΕΠ: 3.265 προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου και Δημοτικού

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • ΑΑΔΕ: Ανοίγει ο δρόμος για πώληση κατασχεμένων ακινήτων ακόμα και με μερική εξόφληση της οφειλής από το τίμημα – Πώς γίνεται η αποδέσμευση του κατασχεμένου ακινήτου

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Δωρεάν ένσημα από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους

    34 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.