Νέα δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

24 Ιανουαρίου 2020

Τα στοιχεία μίας νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για έρευνα που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το διάστημα 21-22 Ιανουαρίου με τη μέθοδο του δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και σε δείγμα 1.210 ενηλίκων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,5 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.
1
Το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, ενώ το 26% τον Αλέξη Τσίπρα και το 25% «κανέναν από τους δύο».


2
Το 58% των ερωτηθέντων κρίνει ως «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά» την επιλογή του Πρωθυπουργού να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το 31% την κρίνει «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά».


3
Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, το 62% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ανησυχεί «πολύ» και «αρκετά» για τις πρόσφατες εξελίξεις, δηλώσεις και προκλήσεις από την Τουρκία. Το 16% απάντησε «μέτρια», ενώ το 16% δήλωσε πως «λίγο» και «ελάχιστα ως καθόλου».
4

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<