voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΟΠΥΥ: Πώς έγινε εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων

    Μικρή «ανάσα»στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων

    Το Netflix εξαγοράζει την Warner Bros έναντι αστρονομικού ποσού!

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

    Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες – Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προχωρά σε 290 προσλήψεις οδηγών λεωφορείων

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 : Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022)

    Δήμος Πειραιά: 290 νέες προσλήψεις χωρίς πτυχίο

    Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

  • Οικονομία

    Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πληρωμή χωρίς παράταση, πρόστιμα στους ασυνεπείς

    diplh-enisxush-noikokuria-xristougenna

    Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από τη Δευτέρα έως 12 Δεκεμβρίου

    ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

  • Εργασιακά

    Τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

    Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος το «πέναλτι» ύψους 30% – Τι θα ισχύει με τη φορολόγηση του εισοδήματος

    Ποιοι δεν θα δουν αύξηση στις συντάξεις Ιανουαρίου

    ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

    Ποιες οι συνέπειες μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

  • Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες

    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

    Κρήτη: «Ψίχουλα» οι αποζημιώσεις για ζημιές από την κλιματική αλλαγή

    Χατζηδάκης: Μήνας πληρωμών για τους αγρότες ο Δεκέμβριος – Πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστο και δίκαιο για τις επιδοτήσεις

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Οξεία ηπατίτιδα: Διεθνής συναγερμός για θανάτους παιδιών

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
03/05/2022
σε Επικαιρότητα

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διεθνής συναγερμός έχει σημάνει για τους επιβεβαιωμένους θανάτους παιδιών από οξεία ηπατίτιδα, για τις μεταμοσχεύσεις ήπατος που χρειάστηκαν 12 παιδιά μέχρι στιγμής, αλλά και τα κρούσματα της νόσου που έχουν εμφανιστεί παγκοσμίως.

Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέθανε και ενός που χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος, έχουν καταγραφεί ως περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας, ενώ ήδη στην Ινδονησία τρία παιδιά πέθαναν τον περασμένο μήνα από οξεία ηπατίτιδα σύμφωνα με το Bloomberg. Επιπλέον το Σαββατοκύριακο, η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε ένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε μωρό 10 μηνών και διερευνά εάν συνδέεται με άλλες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, έχουν αναφερθεί σχεδόν 200 κρούσματα τα 114 από τα οποία καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλα πιθανά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ (19), στην Ισπανία (13), στο Ισραήλ (12), τη Δανία (6), την Ιρλανδία (5), την Ολλανδία (4), την Ιταλία (4), τη Νορβηγία (2), στη Γαλλία ( 2), στη Ρουμανία (1) και στο Βέλγιο (1).

Τα κρούσματα δεν έχουν συνδεθεί με τους ιούς της ηπατίτιδας A, B, C, D ή E, αλλά μπορεί να σχετίζονται με έναν αδενοϊό, μια οικογένεια περισσότερων από 50 ιών, που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο μέσω σταγονιδίων. Οι αδενοϊοί είναι μια αιτία του κοινού κρυολογήματος.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΟΔΥ: Δύο νέα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά

27/07/2022

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Μόλις δύο ημέρες άντεξε το 13 μηνών αγοράκι – Το πρώτο που εξέπνευσε στην Ελλάδα!

06/07/2022

Οι επιστήμονες που ερευνούν το ξέσπασμα της ηπατίτιδας έχουν εστιάσει σε έναν ύποπτο τύπο αδενοϊού, τον αδενοϊό τύπου 41, ο οποίος προκαλεί συμπτώματα διάρροιας, εμετού και πυρετού και μπορεί να συνοδεύεται από αναπνευστικά προβλήματα.

Ουισκόνσιν: Ερευνώνται 4 περιστατικά ηπατίτιδας – Ένας θάνατος
Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στο Ουισκόνσιν, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέθανε και ενός που χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος, έχουν καταγραφεί ως περιπτώσεις ηπατίτιδας που φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας παγκόσμιας επιδημίας που συνδέεται με έναν αδενοϊό.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Ουισκόνσιν δεν δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με την ηλικία, ή το φύλο των παιδιών στα περιστατικά που βρίσκονται υπό έρευνα.

«Είναι ένα γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό, αλλά δεν φοβάμαι πολύ και δεν νομίζω ότι οι γονείς πρέπει να είναι ανήσυχοι», είπε ο Δρ Γκρέγκορι ΝτεΜούρι, παιδιατρικός λοιμωξιολόγος στο UW Health.

«Δεν έχω την αίσθηση αυτή τη στιγμή ότι αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία», συμπλήρωσε σύμφωνα με το usatoday.com.

Ο ίδιος προέτρεψε τους γονείς να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α και της ηπατίτιδας Β.

Επιπλέον, μεγάλο νοσοκομείο παίδων στην Αλαμπάμα εντόπισε εννέα παιδιά, όλα κάτω των 10 ετών, που υπέστησαν σοβαρές ηπατικές βλάβες μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου.

Το CDC αναφορικά με τα κρούσματα της Αλαμπάμα ανέφερε την Παρασκευή ότι σε κανένα περισατικό δεν είχαν παρατηρηθεί βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα και δεν βρέθηκε θετικό στους ιούς ηπατίτιδας A, B ή C. Το CDC είπε ότι ακόμη, ότι τα ιατρικά αρχεία των παιδιών δεν έδειξαν ότι κανένα είχε μολυνθεί από την COVID-19. Ενώ όλα τα παιδιά στην Αλαμπάμα επέζησαν, τρία εμφάνισαν οξεία ηπατική ανεπάρκεια και δύο χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Μέχρι στιγμής, η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιβεβαιώνει μόνο έναν ακόμη θάνατο εκτός από αυτόν του παιδιού στο Ουισκόνσιν. Επίσης σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερα από δώδεκα παιδιά παγκοσμίως όπως μεταδίδει το Bloomberg, έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος μετά την ασθένεια, η αιτία της οποίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Τρεις θάνατοι παιδιών στην Ινδονησία
Επιπλέον, τρία παιδιά κατέληξαν από οξεία ηπατίτιδα τον Απρίλιο στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, αυξάνοντας τον παγκόσμιο αριθμό θανάτων από τη ηπατική πάθηση που επηρεάζει παιδιά από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία σε τουλάχιστον τέσσερις.

Τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν στην πρωτεύουσα Τζακάρτα είχαν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, βαριά διάρροια, πυρετό, ίκτερο, επιληπτικές κρίσεις και απώλεια συνείδησης, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα. Καλεί τους γονείς να φέρουν αμέσως στο νοσοκομείο τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

Όπως ανέφερε, το υπουργείο διενεργεί πλήρης ετασείς για να προσδιορίσει την αιτία της νόσου και έχει εκδώσει εγκύκλιο για ενίσχυση της εθνικής επιτήρησης για την ασθένεια, ανέφερε.

Σύσταση για εγρήγορση στους γονείς από το Ινστιτούτο Παστέρ
Σε σύσταση προς τους γονείς και τους κηδεμόνες να είναι σε εγρήγορση για τις ενδείξεις της ηπατίτιδας (συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης ικτέρου), μετά τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας στη Βρετανία και σε άλλες χώρες, προχώρησε προ ημερών το Ινστιτούτο Παστέρ.

Προτεινόμενα δείγματα για τη διάγνωση μόλυνσης από αδενοϊό οροτύπου F41 είναι τα κόπρανα, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι ο αδενοϊός έχει ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 74 περιπτώσεις παιδιών με 18 από αυτές να έχουν ταυτοποιηθεί ως αδενοϊός οροτύπου F41.

Ο SARS-CoV-2 εντοπίστηκε σε 20 περιπτώσεις από αυτές που εξετάστηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτο: «Το Διαγνωστικό Τμήμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ ξεκίνησε την μοριακή ανίχνευση για τους οροτύπους 40 / 41 (F40 / F41) του αδενοϊού όπως και την αλληλούχιση γονιδιώματος για ταυτοποίηση των οροτύπων του αδενοϊού.

Το κλινικό σύνδρομο μεταξύ των εντοπισμένων περιπτώσεων είναι η οξεία ηπατίτιδα, ενώ προς το παρόν, η ακριβής αιτία της ηπατίτιδας στα παιδιά παραμένει άγνωστη.

Πολλές περιπτώσεις ανέφεραν γαστρεντερικά συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια και έμετο τα οποία προηγήθηκαν της εμφάνισης της οξείας ηπατίτιδας και, αυξημένα επίπεδα ηπατικών ενζύμων – ασπαρτική τρανσαμινάση (AST) ή αμινοτρανσαμινάση αλανίνης (ALT) – και ίκτερο.

Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφάνισαν πυρετό. Οι κοινοί ιοί, οι οποίοι προκαλούν οξεία ιογενή ηπατίτιδα (ιοί ηπατίτιδας A, B, C, D και E), δεν έχουν ανιχνευθεί σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις. Τα διεθνή ταξίδια ή οι σύνδεσμοι με άλλες χώρες, με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, δεν έχουν ενοχοποιηθεί ως αιτιολογικοί παράγοντες. Ο αδενοϊός έχει ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 74 περιπτώσεις παιδιών με 18 από αυτές να έχουν ταυτοποιηθεί ως αδενοϊός οροτύπου F41. Ο SARS-CoV-2 εντοπίστηκε σε 20 περιπτώσεις από αυτές που εξετάστηκαν. Επιπροσθέτως, 19 εκ των περιπτώσεων ανιχνεύθηκαν με ταυτόχρονη μόλυνση SARS-CoV-2 και αδενοϊού».

Οδηγίες
Το Ινστιτούτο επισημαίνει: «Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τις ενδείξεις της ηπατίτιδας (συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης ικτέρου), ενώ θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με έναν επαγγελματία υγείας σε περίπτωση ανησυχίας. Προτεινόμενα δείγματα για τη διάγνωση μόλυνσης από αδενοϊό οροτύπου F41 είναι τα κόπρανα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

• κιτρίνισμα του λευκού μέρους των ματιών ή του δέρματος (ίκτερος)

• σκουρόχρωμα ούρα

• αποχρωματισμένα κόπρανα

• κνησμός στο δέρμα

• μυικό άλγος και αρθραλγία

• αίσθημα καχεξίας και/ ή κόπωσης

• απώλεια όρεξης

• κοιλιακό άλγος

Τα συνηθισμένα μέτρα υγιεινής, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών συμβάλλουν στη μείωση της εξάπλωσης πολλών κοινών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των αδενοϊών.»

Ετικέτες: ηπατίτιδα παιδια

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΟΠΥΥ: Πώς έγινε εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων

    5 Δεκ 2025

  • Μικρή «ανάσα»στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων

    5 Δεκ 2025

  • Το Netflix εξαγοράζει την Warner Bros έναντι αστρονομικού ποσού!

    5 Δεκ 2025

  • Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες – Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

    3 Δεκ 2025

  • ΜΕΤΕΟ/ ΕΑΑ: Πάνω από 1000 χιλιοστά βροχής στα Τζουμέρκα τον φετινό Νοέμβριο

    2 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    160 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα θα δουν λεφτά 4,2 εκατ. συνταξιούχοι – Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές

    79 shares
    Share 32 Tweet 20

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.