Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας: Τα άλλαξε όλα ο κορωνοϊός -Τιμούν τη Χάρη της αλλά με… προσοχή (φωτογραφίες)

Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας: Τα άλλαξε όλα ο κορωνοϊός -Τιμούν τη Χάρη της αλλά με… προσοχή (φωτογραφίες)

16 Ιουλίου 2020

Αυξάνεται ώρα με την ώρα η προσέλευση των πιστών στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη, καθώς οι πολίτες θέλουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί στη Χάρη Της.

Πρόκειται φέτος όμως, για έναν εορτασμό που θα γίνει μεσα σε ένα συγκεκριμένο και διαφορετικό πλαίσιο λόγω του κορωνοιου.

Με βάση την απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που είχε γίνει στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, δεν θα στηθούν πάγκοι στο δρόμο του μοναστηριού για πρώτη φορά φέτος, ενώ έχει γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, για τον τρόπο με τον οποιο θα προσέρχονται οι πιστοί στον Ιερό Ναό.

Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη «οι πιστοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα και να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού με κύριο την διατήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού» και για το λόγο αυτό το προσκύνημα στον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα, έως και την Κυριακή 20 Ιουλίου ώστε να διευκολυνθεί το προσκύνημα των πιστών».

Στη σύσκεψη υπενθυμίζεται ότι συμμετείχαν εκτός από το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Αραβιάκης και Μ. Σμυρνάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βόνης κ. Μ. Στεφανάκης και εκπρόσωποι από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου, την Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου, το Α.Τ. Μινώα Πεδιάδας, τη Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου.Το πανηγύρι λοιπον της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη, ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια, όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, θα γίνει κανονικά… αλλά με άλλους κανόνες.

Οι πιστοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα και να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού με κύριο την διατήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<