Τσιόδρας: «Να φοράνε μάσκα μόνο όσοι νοσούν»

Τσιόδρας: «Να φοράνε μάσκα μόνο όσοι νοσούν»

31 Μαρτίου 2020

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε σε ποιές περιπτώσεις οι πολίτες πρέπει να κάνουν χρήση της μάσκας, για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι πολίτες δεν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου. Παρόλα αυτά, αρκετά άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δεν εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη τακτική.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ΠΟΥ επιτρέπεται για τον γενικό πληθυσμό, μόνο στην περίπτωση που κάποιος είναι άρρωστος (όχι απαραίτητα από τον κορονοϊό) ή φροντίζει κάποιον άνθρωπο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

«Ειδικές κλινικές μελέτες που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τοποθέτηση του.

Ακόμη, υπογράμμισε πως «η χρήση των μασκών προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας». «Το μεγαλύτερο όφελος δεν έρχεται από την κάλυψη των υγιών, αλλά από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν» προσθέτει επιπλέον,

Επίσης, υπενθυμίζει πως από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατευτεί κάποιος, είναι να μείνει σπίτι ή όταν κυκλοφορεί έξω να μην συνωστίζεται με κόσμο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<