Υποχρεωτικά rapid test για τους άνω των 12 ετών για μετακίνηση εκτός νομού με ΚΤΕΛ

Υποχρεωτικά rapid test για τους άνω των 12 ετών για μετακίνηση εκτός νομού με ΚΤΕΛ

15 Σεπτεμβρίου 2021

Για μετακινήσεις από νομό σε νομό και όχι για τα αστικά ΚΤΕΛ θα ισχύσει το μέτρο του υποχρεωτικού rapid test για τους ανεμβολίαστους ή νοσήσαντες ανήλικους άνω των 12 ετών σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε σήμερα.

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Μεταφορών κάνει γνωστό ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή των έκτακτων μέτρων το μέτρο του υποχρεωτικού rapid test για τους άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια της COVID-19 ή δεν ήταν νοσήσαντες διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω ανήλικοι ταξιδιώτες που διακινούνται με ΚΤΕΛ και εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια, υποβάλλονται έως σαράντα οκτώ ώρες πριν το ταξίδι τους σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών, μπορούν να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) που πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δαπάνη των επιβατών, και αποδεικνύονται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης είτε σε έντυπη μορφή , είτε μη ηλεκτρονικό τρόπο. Ειδικώς η δήλωση self-test εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Οι εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες , οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους (εργαζόμενοι ΚΤΕΛ), υποβάλλονται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Ως υπεραστικά θεωρούνται τα δρομολόγια που εκτελούνται σε διανομαρχιακές γραμμές, δηλαδή μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων. Τέλος οι αναφερόμενοι συγκοινωνιακοί φορείς, θα πρέπει να ενημερώνουν επαρκώς και με σαφήνεια το επιβατικό κοινό για την ισχύ των νέων μέτρων, αναρτώντας πληροφοριακά έντυπα σε εμφανή σημεία των σταθμών καθώς και επί των οχημάτων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<