Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η δημιουργία του Open Mall

Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η δημιουργία του Open Mall

21 Ιανουαρίου 2020

Εγκρίθηκε -όπως αναμενόταν- από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε χθες η εισήγηση για τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου – Open Mall, σε συγκεκριμενη εντός των τειχών περιοχή της πόλης.

Η εισήγηση για τη δημιουργία “Ανοιχτού κέντρου εμπορίου Δήμου Ηρακλείου”, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020», εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, καθώς την υπερψήφισε το σύνολο του σώματος πλην της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ψήφισε «παρών».

Όπως εγραψε χθες το voucherergasia.gr ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε στα 96,3 εκατομμύρια, προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια-Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό, συνολικά 59 προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%.

Για την Κρήτη στη δράση περιλαμβάνονται τα εξής open mall: Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Χανίων με χρηματοδότηση 1.659.755,61 ευρώ, Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ρεθύμνου με 1.652.000,00 ευρώ, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Κισσάμου με 1.768.220,00 ευρώ, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Ιεράπετρας με 1.496.937,45 ευρώ, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου 1.768.065 ευρώ και Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγίου Νικολάου με χρηματοδότηση 1.530.958,85 ευρώ.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου η περιοχή που επιλέχθηκε βρίσκεται εντός των τειχών της πόλης. Είναι μια περιοχή με έντονα εμπορικό χαρακτήρα και αρκετά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας.
Η εμπορική περιοχή παρέμβασης οροθετείται δυτικά από την οδό Έβανς, βόρεια από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, ανατολικά από τη Ζωγράφου και νότια από την Αβέρωφ, ενώ την περιοχή συμπληρώνουν οι οδοί Φ. Θεοδοσάκη, Τσικριτζή και Γιαννιτσών.

Η περιοχή για την οποία προτείνεται η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου αφορά στις οδούς Αβέρωφ (τμήμα) – Ζωγράφου – Χατζημιχάλη Γιάνναρη (τμήμα) – Σμύρνης – Ρούσου Χούρδου – Κοζύρη – Τσαγκαράκη – Γιαννιτσών (τμήμα).

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<