Σταϊκούρας: Περισσότεροι οι δικαιούχοι στην επόμενη Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σταϊκούρας: Περισσότεροι οι δικαιούχοι στην επόμενη Επιστρεπτέα Προκαταβολή

4 Δεκεμβρίου 2020

Περισσότερες επιχειρήσεις κι επαγγελματίες θα ενταχθούν στον επόμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός αποκάλυψε αρχικά πως, με βάση τα σημερινά δεδομένα θ’ ανοιχθεί και έκτος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής. «Θα ακολουθήσει τουλάχιστον άλλη μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέσα στο 2021. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις ακόμη κι όταν ανοίξουν», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά, δε, στον πέμπτο κύκλο, δήλωσε πως θ’ ανοιχθεί τον επόμενο μήνα, «εκτιμούμε το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου».

Κύριο κριτήριο ο τζίρος   

Όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, ο πέμπτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θ’ αφορά περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Θα ληφθεί υπ’ όψιν ο τζίρος των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ώστε να υπάρχει εικόνα για ολόκληρη την περίοδο του δεύτερου lockdown και το 50% των φθηνών κρατικών δανείων θα είναι επιδότηση, δηλαδή, δεν θα επιστραφεί στο κράτος από το 2022 και μετά.

Παράλληλα, τόνισε πως θα ενταχθούν κυρίως νέες επιχειρήσεις, αλλά κι επαγγελματίες που δεν κατάφεραν να μπουν στους προηγούμενους κύκλους. Κατέληξε, λέγοντας πως σ’ ελέγχους που διενεργήθηκαν στις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον τέταρτο κύκλο, αρκετές βρέθηκαν «να έχουν δηλώσει στα μέσα Νοεμβρίου μεγαλύτερη απώλεια τζίρου από αυτή που «αποτύπωσαν σε χαρτί στο τέλος Νοεμβρίου».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<