voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τον Ιούνιο η επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους

    Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

    Κορωνοϊός: Βρέθηκαν θετικά πέντε δείγματα τουριστών

    Yπ. Τουρισμού: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την τρέχουσα τουριστική περίοδο – Τι αλλάζει στις ταξιδιωτικές συνήθειες

    ΒΟΑΚ: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε όλη την Κρήτη – Επιτάχυνση και έμφαση στην οδική ασφάλεια

    Eμπρηστικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Καλλιθέα

  • Εκπαίδευση
    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    Τέλος της εβδομάδας το ΦΕΚ των εκπαιδευτικών με τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026

    Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για παιδικές κατασκηνώσεις

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Πως γίνεται η εισαγωγή σε Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία

    Ζαχαράκη: Ετοιμάζουμε νέο σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας των αγγλικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο

    Ζαχαράκη: Είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για την εμπέδωση της Ελλάδας ως διεθνή κόμβο εκπαίδευσης

  • Θέσεις εργασίας
    ΣΤΑΣΥ: Εκδόθηκε προκήρυξη για 61 νέες θέσεις εργασίας

    Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις στην ΣΤΑΣΥ

    ΑΣΕΠ 2Γ/2023: Καταγγελίες γεωπόνων στην ΟΙΕΛΕ για «αγορασμένα» μεταπτυχιακά και εικονική μοριοδότηση

    ΑΣΕΠ 2Γ/2023: Καταγγελίες γεωπόνων στην ΟΙΕΛΕ για «αγορασμένα» μεταπτυχιακά και εικονική μοριοδότηση

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    Τέλος της εβδομάδας το ΦΕΚ των εκπαιδευτικών με τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026

    Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις

    Προσλήψεις σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

  • Οικονομία

    Θεοδωρικάκος: Έτοιμο το ν/σ για την προστασία των πολιτών από τραπεζικές χρεώσεις για δάνεια – Τέλος στα ψιλά γράμματα

    Ανείσπρακτα ενοίκια: Πώς θα γλιτώσετε τον φόρο

    Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους: Επέκταση των εισοδηµατικών κριτηρίων

    Fuel Pass 2026: Τελευταία ευκαιρία έως την Πέμπτη

    Εφάπαξ και επιδόματα της ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε μέχρι αύριο στα ΑΤΜ

    e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα πληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Ξεκινά σήμερα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης

    Nέα μέτρα: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν 300 ευρώ ενίσχυση

    Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και στη Σητεία

    Πρωτομαγιά: Πώς αμείβονται όσοι δουλέψουν στην αργία

    ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Έρχονται 70.000 voucher – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Έρχονται 70.000 voucher – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Κοινωνικός τουρισμός 2026: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για παιδικές κατασκηνώσεις

    Κοινωνικός τουρισμός: Πότε να κάνετε την αίτηση με βάση τον ΑΦΜ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Σε ποιες περιοχές είναι δωρεάν η διαμονή

  • Πολιτική

    Θεοδωρικάκος: Έτοιμο το ν/σ για την προστασία των πολιτών από τραπεζικές χρεώσεις για δάνεια – Τέλος στα ψιλά γράμματα

    Μιχαηλίδου: Στα 5,3 δισ. ευρώ οι κοινωνικές επενδύσεις

    Μιχαηλίδου: «Στηρίζουμε την αγροτική οικογένεια, επιβραβεύουμε τους αριστούχους, διπλασιάζουμε τη στήριξη για τη Θεσσαλία»

    Κωστής Χατζηδάκης: Γιατί απορρίπτεται η μείωση του ΦΠΑ

    Κεραμέως: Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία – Νέα ενίσχυση για συνταξιούχους και ασφαλισμένους

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επιχειρησεις

Σταμπουλίδης: Έως το τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «e-ΛΙΑΝΙΚΟ»

από Σταύρος Καραΐνδρος
28/01/2021
σε Επιχειρησεις

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έως το τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «e-ΛΙΑΝΙΚΟ», ενώ το προσεχές διάστημα θα υπάρξει κώδικας διαφάνειας για την εποπτεία του ηλεκτρονικού εμπορίου, για να γνωρίζει ο καταναλωτής εάν κάποιο κατάστημα έχει απασχολήσει το κράτος.

Στο μεταξύ, η πλατφόρμα του «e-Καταναλωτής» έχει ετοιμαστεί και για την εφαρμογή της διαδικασίας του «click inside» ενώ οι καταναλωτές, μέσω της πλατφόρμας, θα μπορούν, το επόμενο διάστημα, να συγκρίνουν τιμές και στον τομέα της ενέργειας και των ασφαλιστικών προϊόντων.

Αυτά ανέφερε στην χθεσινή εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών: «e-shop και ΜμΕ: μύθοι και αλήθειες για ευκαιρίες προώθησης» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο γενικός γραμματέας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «e-ΛΙΑΝΙΚΟ», επεσήμανε ότι θα ενεργοποιηθεί έως το τέλος του μήνα, προκειμένου οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις- εργοδότες, που μέχρι σήμερα δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τέτοιες δράσεις, να ξεκινήσουν να υποβάλουν αιτήσεις. Το πρόγραμμα θα είναι απλό, για να είναι προσβάσιμο από τους περισσότερους επιχειρηματίες, με το υπουργείο να επιθυμεί τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

ΣχετικάΆρθρα

ΓΓ Εμπορίου κατά ΙΝΚΑ: Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν στο «καλάθι του μαθητή»

ΓΓ Εμπορίου κατά ΙΝΚΑ: Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν στο «καλάθι του μαθητή»

30/08/2024

Αλλαγές στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος e-λιανικό για τη δημιουργία eshop

06/10/2021

Παράλληλα, ο κ. Σταμπουλίδης παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του «e-Καταναλωτής», αλλά και ποια είναι τα επόμενα βήματα για την προσθήκη νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Μέχρι σήμερα, περίπου 90.000 έχουν κατεβάσει την πλατφόρμα και κάνουν χρήση για την επιλογή προϊόντων, ακόμη και μέσω της διαδικασίας του «click away», ενώ είναι έτοιμη και η διαδικασία του «click inside». Οι καταναλωτές, μέσω της πλατφόρμας, θα μπορούν το επόμενο διάστημα, μετά τα καύσιμα, να δουν και να συγκρίνουν τιμές και στον τομέα της ενέργειας και των ασφαλιστικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το προσεχές διάστημα θα υπάρξει κώδικας διαφάνειας για την εποπτεία του ηλεκτρονικού εμπορίου, για να γνωρίζει ο καταναλωτής εάν κάποιο κατάστημα έχει απασχολήσει το κράτος.

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα «e-ΛΙΑΝΙΚΟ» και των δευτερευόντων ΚΑΔ λιανικού εμπορίου, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΒΕΑ Κώστας Δαμίγος, επισήμανε στην εκδήλωση ότι περίπου 10.000 μέλη του επιμελητηρίου, βιοτέχνες, ασκούν και λιανικό εμπόριο και σχεδόν στο σύνολό τους, αποκλείονται από τη δράση. Όπως είπε, πρόκειται για επιχειρήσεις, που δεν μπορούσαν να υποβάλουν πρόταση στο πλαίσιο της δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας», είτε γιατί δεν πληρούσαν την προϋπόθεση για τον ελάχιστο αριθμό ΕΜΕ, είτε γιατί επρόκειτο για μία επένδυση που δεν μπορούσαν να κάνουν.

«Η παραγωγή δεν πρέπει να αποκλείεται, αλλά αντίθετα, να ενισχύεται. Η εικόνα που έχουμε πλέον στατιστικά, μετά τα δυο lock down, μας επιβεβαιώνει, ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες, δημιουργήθηκε η ανάγκη εισόδου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ψηφιακής οικονομίας, για να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στην συγκεκριμένη συγκυρία, αλλά γενικότερα στις σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες».

Ο Δημήτρης Κορωναίος, e-commerce expert, ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του επιμελητηρίου για τις συνθήκες που επικρατούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί κάποιος να επενδύσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο» ανέφερε ότι 80% των καταναλωτών κάνουν πλέον ηλεκτρονικά έρευνα αγοράς και το 50% επιλέγει τελικά να αγοράσει μέσω διαδικτύου.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική εικόνα της αγοράς, ο κ. Κορωναίος επεσήμανε, ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 10.000 ηλεκτρονικά καταστήματα, από τα οποία τα 2/3 αφορούν σε μεσαίες- μεγάλες και το 1/3 σε μικρές, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι το 70% του τζίρου γίνεται από 500 επιχειρήσεις. 

Πολλές μικρές επιχειρήσεις επιλέγουν τα marketplaces για να ανεβάσουν τα προϊόντα τους και να μπορέσουν να τα πουλήσουν μέσω μιας ηλεκτρονικής υπεραγοράς. Σύμφωνα με τον κ. Κορωναίο, το 59% των επιχειρήσεων που είχαν την δυνατότητα πώλησης εκτός του φυσικού καταστήματος, είδαν αύξηση των πωλήσεων το 2020, σε σχέση με το 2019, ενώ το 74% των ηλεκτρονικών καταστημάτων είδαν την επισκεψιμότητα τους να αυξάνεται κατά 98%.

Αναφερόμενος στου μύθους, όπως τους χαρακτήρισε, που υπάρχουν στην συγκεκριμένη αγορά, ο κ. Κορωναίος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι δύσκολη και δαπανηρή, το γιατί η λειτουργία του δεν μπορεί να ενταχθεί και να υποστηριχθεί από τις υφιστάμενες διαδικασίες της εταιρείας, το γιατί δεν προσφέρει δωρεάν λύσεις, γιατί είναι αποδοτική επένδυση και γιατί ταιριάζει σε όλες τις επιχειρήσεις.

Ο Γιώργος Παπαγεωργακόπουλος σύμβουλος αγοράς και επιστημονικός συνεργάτης του ΒΕΑ, αναφέρθηκε στις προκλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου για τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις και ανάλυσε τους λόγους για τους οποίους το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζει έδαφος, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί, αν δεν τηρηθούν μια σειρά από προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την μελέτη του κλάδου, τον ανταγωνισμό, τον σωστό σχεδιασμό και φυσικά τους κατάλληλους εργαζομένους. «Ένα e-shop πρέπει να σχεδιαστεί σωστά προκειμένου να αποφέρει έσοδα στην επιχείρηση, διαφορετικά ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος που ένα μέτριο-κακό e-shop δεν θα φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Παπαγεωργακόπουλος.

Την εμπειρία τους και τον τρόπο που μπορούν μέσω των marketplaces να παρουσιάσουν οι μικρομεσαίοι τα προϊόντα τους, μοιράστηκαν η Δέσποινα Χατζοπούλου από την πλατφόρμα του skroutz.gr, η Ρενάτα Φωτεινού από το marketplace του PUBLIC και ο Βασίλης Χρηστίδης από την εταιρεία Knowledge και το DirectMarket.

Η κ. Χατζοπούλου επισήμανε, ότι στην πλατφόρμα συμμετέχουν 3.300 επιχειρήσεις από όλη την χώρα και τους δυο προηγούμενους μήνες, οι παραγγελίες άγγιξαν το 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων οι 250.000 παραγγελίες, προήλθαν από καταστήματα που δεν είχαν ηλεκτρονική παρουσία έως σήμερα. Όσον αφορά τον παραγόμενο τζίρο, ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,1 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις που δεν είχαν e-shop. Η συμμετοχή είναι πολύ απλή και έχει πλήρη εποπτεία της παραγγελίας ο επιχειρηματίας. 

Η κ. Φωτεινού ανέφερε, ότι μέσω του πρώτου marketplace στην Ελλάδα, Public, δημιουργήθηκε το «shop in shop», όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν την δική τους βιτρίνα, διαδικτυακά. Υπάρχουν 2.000 ελληνικά καταστήματα, μέσω του marketplace, με 1 εκατ. προσφορές για τον καταναλωτή. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, όπως πρόσβαση σε εκατομμύρια πελάτες με μηδενικό κόστος αρχικά, αύξηση πωλήσεων και τζίρου, εμπειρία στην εξυπηρέτηση των πελατών, υπηρεσίες marketing και μοναδικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης όσων επιλέξουν να ενταχθούν.

Ο κ. Χρηστίδης από τη Knowledge και το DirectMarket, παρουσίασε μια πρωτοβουλία, που έχει αναπτυχθεί από το περιβάλλον των επιμελητηρίων, όπου έχουν ενταχθεί 1.600 επιχειρήσεις με 1,6 εκατ. προϊόντα. Προωθεί και στηρίζει τις τοπικές αγορές και τα προϊόντα του. Αποκτούν αμέσως ένα ηλεκτρονικό ράφι να πουλήσουν τα προϊόντα τους, έχουν την δυνατότητα click away και εφόσον χρειαστεί, του click in shop.

Όσον αφορά το κόστος ένταξης σε κάποιο marketplace, η πλειονότητα των συμμετεχόντων ανέφερε ότι η ένταξη είναι δωρεάν αρχικά και μετά υπάρχει χρέωση, ανάλογα με τις πωλήσεις προϊόντων.

Ετικέτες: γενικός γραμματέας εμπορίουπρόγραμμα e-ΛΙΑΝΙΚΟ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα

    21 Απρ 2026

  • ΓΣΕΒΕΕ: Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης των ΜμΕ έναντι του ενεργειακού κόστους

    9 Απρ 2026

  • Κυριακή των Βαΐων: Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα

    5 Απρ 2026

  • Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

    4 Απρ 2026

  • ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 3.000 ανέργων από ευάλωτες ομάδες

    1 Απρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Πίνακες εκπαιδευτικών: Μέχρι την Τετάρτη (22/04) οι δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για 510 θέσεις στην Υγεία

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Κοινωνικός τουρισμός 2026: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση

    14 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει απόψε η προθεσμία για τις αιτήσεις

    12 shares
    Share 5 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.