Εργασιακός Μεσαίωνας στο Ηράκλειο: Λιποθυμίες και βία εναντίον εργαζομένων!

Εργασιακός Μεσαίωνας στο Ηράκλειο: Λιποθυμίες και βία εναντίον εργαζομένων!

27 Αυγούστου 2020

Τα περιστατικά που καταγράφονται στο Ηράκλειο σε βάρος εργαζομένων πληθαίνουν. Είναι γεγονότα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από καταγγελίες των ίδιων των θυμάτων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του εκάστοτε κλάδου.

Χθες είχαμε την καταγγελία για βίαιο επεισόδιο σε βάρος εργαζόμενου και συγκεκριμένα μάγειρα σε εστιατόριο της πόλης.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας και το σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας καταδικάζει με το τον απερίφραστο τρόπο περιστατικό σωματικής βίας σε εργαζόμενο – μάγειρα που εκδηλώθηκε σε εστιατόριο στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον εργοδότη του. Το σωματείο στέκεται και στηρίζει τον εν λόγω εργαζόμενο αλλά και κάθε εργαζόμενο που υφίσταται τέτοιου είδους συμπεριφορά.


Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας και απαιτούμε να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος. Η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και αναμένουμε να προχωρήσουν τα δέοντα.
Τέλος, το σωματείο θέλει να τονίσει ότι η σκόπιμη επιβολή δύναμης είτε σωματικής είτε ψυχολογικής είτε ηθικής σε χώρους εργασίας είναι απολύτως απορριπτέα και θυμίζει τελείως άλλες εποχές.

Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σωματικές είτε ψυχολογικές στον εργαζόμενο, οι οποίες δεν είναι διόλου απίθανο να είναι θανάσιμες. Αποτελεί πάγια ανάγκη το κλίμα στους χώρους εργασίας να διαπνέεται υπό το πρίσμα συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης, συναδελφικότητας, σεβασμού και σοβαρότητας. Σίγουρα, τέτοιες ενέργειες δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Και λιποθυμια


Το voucherergasia.gr είχε γράψει για ένα ακόμη συμβάν που δείχνει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποιες είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν πάρα πολλοί εργαζομενοι και στο Ηράκλειο, με αποτελεσμα τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά να καταρρέουν.


Ενα από αυτά ειχε ερθει στο φως της δημοσιότητας ξανα μέσα από την ανακοίνωση του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας. Συμφωνα με το σωματείο ενας μάγειρας σε ξενοδοχείο του Ν. Ηρακλείου ειχε λιποθυμήσει λόγω εξάντλησης ενώ ήταν εν ώρα εργασίας (Δειτε περισσότερα ΕΔΩ)

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<