Ηράκλειο: Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία

Ηράκλειο: Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία

21 Σεπτεμβρίου 2020

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την εβδομάδα που μπηκε

Όλη η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

«Τι είπε και ΤΙ ΔΕΝ είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την Υγεία

Διακήρυξε ότι θα προσλάβει 4.000 μόνιμους νοσηλευτές.

Μα ήδη έχουν γίνει περίπου 4.700 προσλήψεις επικουρικών κυρίως νοσηλευτών.

Γιατί δεν τους μονιμοποιεί με fast track διαδικασίες, όπως έκανε με τόσα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν τάχιστα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;

Δεν είπε τίποτα για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στη Δημόσια Υγεία, όπου το ποσοστό των συμβασιούχων όλων των κλάδων ξεπερνάει το 20%. Αυτοί δεν θα μονιμοποιηθούν; Σύμφωνα με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστά εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με πρόσχημα την πανδημία, επιτείνεται, τα Νοσοκομεία θα χρηματοδοτούνται ελάχιστα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρέπει να εξασφαλίζουν ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ για προσλήψεις συμβασιούχων, για εξοπλισμό και άλλες ανάγκες.

Είπε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό (ποιας εταιρίας άραγε;), δεν είπε όμως στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Πώς προκαταλαμβάνει γνώμες επιστημόνων; Δεν είπε για το τεστ που πρέπει να γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και ΜΑΖΙΚΑ σε υγειονομικούς, σε φαντάρους, σε εργαζόμενους, σε δομές προσφύγων, σε γηροκομεία, σε εκπαιδευτικούς κ.λ.π.

Αντίθετα, με την πολιτική της κυβέρνησης θησαυρίζουν αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων. Φυσικά δεν είπε τίποτα για ΕΠΙΤΑΞΗ ιδιωτικών δομών υγείας.

Αναφέρθηκε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας; Πόσες προσλήψεις θα γίνουν μόνιμου προσωπικού; ΚΑΜΙΑ.

Με τι τρόπο θα ενισχυθεί ο εξοπλισμός τους; Άντε με καμία δωρεά όπου ο… «δωρητής» έχει προεισπράξει πολλαπλάσια κυρίως από φοροελαφρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Μίλησε για μεγαλεπήβολα σχέδια του κυκλοφοριακού της Θεσσαλονίκης (εναέρια οδός, μετρό), Δεν είπε τίποτε για τη «σαρδελοποίηση» των επιβατών σήμερα, που είναι μία από τις κυριότερες εστίες διασποράς του ιού.

Δίνει εντολές η κυβέρνηση στα Δημόσια Νοσοκομεία να διαθέτουν κλίνες covid, χωρίς να υπάρχουν εφεδρείες, όταν τμήμα του προσωπικού μπαίνει σε καραντίνα, αδρανοποιεί τα μισά χειρουργικά τραπέζια και στέλνει κατευθείαν τους ασθενείς στους επιχειρηματίες υγείας.

Αυτά ΔΕΝ ΕΙΠΕ η κυβέρνηση στη ΔΕΘ μέσω της συνέντευξης του πρωθυπουργού.

Πολλά ΔΕΝ ΕΙΠΕ για τις ανάγκες του λαού στην υγεία.

Έχουμε όμως ΕΜΕΙΣ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!

Για τα Νοσοκομεία προσλήψεις μαζικές.

Για τα μαζικά ΔΩΡΕΑΝ τεστ.

Για αίθουσες διδασκαλίας.

Για τους στρατευμένους.

Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για τις ευάλωτες ομάδες.

Για τον προϋπολογισμό.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις με σταθμό την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9 στις 1 το μεσημέρι στα γραφεία της 7 ΥΠΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<