Καμία παραδοχή του Υπουργού Εργασίας για ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων στον Τουρισμό

Καμία παραδοχή του Υπουργού Εργασίας για ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων στον Τουρισμό

7 Απριλίου 2021

Απάντηση σε κοινοβουλευτική αναφορά, σχετικά με την ανάγκη υπογραφής όλων των τοπικών κλαδικών συμβάσεων στο Ηράκλειο και το Λασίθι, έλαβε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην κατάθεση της κοινοβουλευτικής αναφοράς, είχε προχωρήσει ο κ. Βαρδάκης, μετά την έντονη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), για την προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς με πρόσχημα τη λήξη της θητείας των Δ.Σ. των ενώσεων των ξενοδόχων, δεν προσέρχεται η εργοδοτική πλευρά να υπογράψει τις τοπικές συμβάσεις του κλάδου σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Ο Υπουργός στην απάντησή του, μας ενημερώνει ότι η θητεία των ανωτέρω Δ.Σ. παρατείνεται λόγω πανδημίας έως 30/6/21, χωρίς να μας απαντά για το τι προτίθεται να πράξει, ώστε να σταματήσει τις παράνομες και κατακριτέες ενέργειες των εργοδοτικών φορέων.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, με αποφάσεις που στερούνται νομικών, ηθικών και λογικών επιχειρημάτων, ζητούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, την ένταξη των εργαζομένων στην Εθνική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, ακόμα και στις περιοχές που καλύπτονται από Τοπική Κλαδική Σύμβαση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<