voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Επιχείρηση Λ.Σ. για απεγκλωβισμό ατόμων από παραλίες στη Ρόδο

    ΠΙΣ: Μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τις εκτεταμένες πυρκαγιές

    ΑΑΔΕ: Παράνομη αλιεία και εξαγωγή κοραλλιών από το βυθό του Αιγαίου

    ΑΦΜ: Αυτός θα είναι ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

    Μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

    Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια

    Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια

  • Εκπαίδευση
    κεπα

    Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

    ΔΥΠΑ: Από 08/07 οι ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    Νέες προκηρύξεις για 1.055 θέσεις σε ΣΑΕΚ Τουρισμού και Σχολές Ξεναγών

    Στο «πράσινο ταμείο» η ενεργειακή αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου

    Voucher παιδικών σταθμών: Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να αφήσουν την αίτηση εκτός

    Υπουργείο Παιδείας: Από Τετάρτη 5 έως και Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

  • Θέσεις εργασίας
    Ποιοι κλάδοι προγραμματίζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Προσλήψεις: Έρχονται 3.589 μόνιμες και εποχικές έως το τέλος του καλοκαιριού!

    ΟΑΣΘ: Πιάνουν δουλειά 171 επιπλέον οδηγοί – Aνακοινώθηκαν οι πίνακες

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΑΣΕΠ – ΔΥΠΑ: “Τρέχουν” οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης

    Eurostat: Στο 8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο

  • Οικονομία
    Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Ποια “μπόνους” δίνει η Εφορία σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

    Άνω των 20 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας

    ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 391 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

    Νέα παράταση για το πόθεν έσχες

    Πόθεν Έσχες 2026: Μέχρι πότε πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις

    Ρεύμα: Ποια τιμολόγια θα είναι ακριβότερα τον Αύγουστο

  • Εργασιακά
    Επίδομα μητρότητας: Στα σκαριά αύξησή του για 5.000 δικαιούχους

    Οι δύο ημερομηνίες που θα πληρωθεί το επίδομα μητρότητας

    ΔΥΠΑ: Από 08/07 οι ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    ΣΑΕΚ Τουρισμού: Από σήμερα οι αιτήσεις για 976 θέσεις

    Η γυναίκα στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και τρόποι στήριξης

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι ισχύει για τις αμοιβές των εργαζομένων

    Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι θα λάβουν έως 500 ευρώ τον μήνα

  • VOUCHER
    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

    Στο «πράσινο ταμείο» η ενεργειακή αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου

    Voucher παιδικών σταθμών: Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να αφήσουν την αίτηση εκτός

    Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Στις 7 Αυγούστου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο

    3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

  • Πολιτική

    Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Προσλήψεις στο δημόσιο: Πού θα γίνουν οι 17.942 διορισμοί το 2023

    Δημόσιο: Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης – Τέλος σε 25 δικαιολογητικά με μία απλή δήλωση

    Υπουργείο Υγείας: Πιλοτικό πρόγραμμα για τη δωρεάν διαμονή γιατρών και νοσηλευτών μέσω Airbnb σε πέντε νησιά

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

Ν. Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

από NEWS ROOM
01/05/2026
σε Εργασιακά

107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Στην αποδόμηση της πρότασης Ανδρουλάκη με βάση τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς εργασίας» προέβη κατά τη συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία μου έχει δει ότι είμαι πάρα πολύ ανοιχτή σε προτάσεις της αντιπολίτευσης. Τα νομοσχέδια που φέρνω στη Βουλή έχουν ενσωματώσει πάρα πολλές προτάσεις της αντιπολίτευσης. Εδώ, όμως, έχουμε μία πρόταση η οποία έχει τρία χαρακτηριστικά. Είναι επικίνδυνη, είναι ατεκμηρίωτη και είναι και ανησυχητική», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι θεωρεί τη συγκεκριμένη πρόταση επικίνδυνη, «καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει τετραήμερη εργασία με πλήρεις αποδοχές χωρίς να αναφέρει ποιος θα πληρώνει την πέμπτη ημέρα. Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων και σε ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους», είπε η κ. Κεραμέως, κάνοντας παράλληλα λόγο για κυβίστηση από πλευράς Ανδρουλάκη.

«Την πρώτη μέρα είπε επί της ουσίας, υποχρεωτική τετραήμερη εργασία. Πρέπει να ανοίξει λέει αυτή η συζήτηση και λέω, λοιπόν, εγώ, τι συνεπάγεται αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης; Τα στελέχη του μετά είπαν και κάποια άλλα πράγματα. Υπήρξαν και διαφοροποιήσεις, παρεκκλίσεις και αυτό λέει πράγματα».

ΣχετικάΆρθρα

Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης 120 ωρών στους υπαλλήλους εκπαίδευσης

Ν. Κεραμέως: Δίνουμε στους εργαζόμενους περισσότερες δυνατότητες να ενισχύσουν τη συνταξιοδοτική τους προοπτική

28/07/2026

Προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Ν. Κεραμέως: Τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών

21/07/2026

Η υπουργός έδωσε ένα παράδειγμα με ένα μανάβικο στο οποίο οι υπάλληλοι θα δουλεύουν Δευτέρα έως Πέμπτη και, συνεπώς, για την Παρασκευή θα πρέπει να προσληφθούν άλλοι, για να λειτουργεί. Όπως σημείωσε, «τα έσοδα δεν θα αλλάξουν, συνεπώς θα επιβαρυνθεί πολύ το κόστος εργασίας. Κάποιες επιχειρήσεις δεν θα το αντέξουν αυτό. Ήδη ζητούν μείωση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Αυτές που δεν θα το αντέξουν, θα κλείσουν. Οι εργαζόμενοι θα απολυθούν. Αυτές που ενδεχομένως θα ζοριστούν και θα το αντέξουν, πού θα μετακινηθεί όλο αυτό το κόστος και πού θα βρουν τους εργαζόμενους; ‘Αρα, σημείο πρώτο, είναι μία πρόταση επικίνδυνη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει νομοθετηθεί στη Γαλλία, «η οποία, όμως, έχει από τις υψηλότερες ανεργίες στην ιστορία της και πολύ διαφορετική δομή στην οικονομία, με πολλές περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις σε σχέση με την Ελλάδα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ατεκμηρίωτη την πρόταση Ανδρουλάκη, καθώς, όπως είπε, «έκανε μία πρόταση η οποία αλλάζει τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων, ωστόσο δεν είχε ούτε ένα νούμερο ούτε κανένα στοιχείο ως προς το πώς θα επηρεάσει το μέτρο για παράδειγμα τις ασφαλιστικές εισφορές και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν είχε τίποτα και αυτό δείχνει την ελαφρότητα, δυστυχώς, με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει μείζονα ζητήματα αγοράς εργασίας».

Η υπουργός χαρακτήρισε επίσης ανησυχητική την πρόταση Ανδρουλάκη, «καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γνωρίζει τη δομή της ελληνικής οικονομίας.

Ποια είναι η δομή της ελληνικής οικονομίας σήμερα; Δεν είναι ίδια με τη Γαλλία, για παράδειγμα, γιατί, στην Ελλάδα, πάνω από το 90% των επιχειρήσεων έχει μέχρι 10 εργαζόμενους. Δεν είναι το ίδιο με χώρες όπως είναι η Γαλλία, όπως είναι η Γερμανία, που έχουν πολύ μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας. Δηλαδή, μεγαλύτερες επιχειρήσεις».

Μάλιστα, είπε ότι η πρόταση Ανδρουλάκη είναι ένα πυροτέχνημα, «γιατί δεν τους βγήκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις. Πριν από αυτό, λέγανε για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Κάναμε την Κοινωνική Συμφωνία, πλέον δεν έχουν το επιχείρημα των Συλλογικών Συμβάσεων. Σου λέει να κάνουμε ένα πυροτέχνημα. Ένα πυροτέχνημα για το οποίο τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εντός των επόμενων 24 ωρών, εξέφρασαν επιφυλάξεις», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

Απαντώντας σε ερώτηση, η υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι αυτό που μπορεί να εφαρμοστεί είναι η δυνατότητα για τετραήμερη εργασία με πλήρεις αποδοχές, την οποία έχει θεσπίσει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ την καταψήφισε στη Βουλή.

«Γιατί, δηλαδή, να μην δώσεις τη δυνατότητα; Δεν θέλουμε μια αγορά εργασίας η οποία να δίνει περισσότερα εργαλεία, περισσότερες δυνατότητες σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις; ‘Αρα, λοιπόν, προσέξτε και την αντιφατική στάση. Από τη μια έρχεται και λέει, όχι στη δυνατότητα για τετραήμερη εργασία και λέει ναι στην υποχρεωτική τετραήμερη εργασία. Γιατί αυτό πρότεινε ο κ. Ανδρουλάκης συγκεκριμένα. ‘Αλλο τι έκαναν τα στελέχη του μετά, που προσπάθησαν να μετριάσουν λίγο αυτήν την άποψη», προσέθεσε η κ. Κεραμέως.

Επίσης, η υπουργός υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας που έχει γίνει σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είχαμε μία ανεργία στα 18% και, σήμερα, αυτή η ανεργία, ανάλογα τον μήνα, είναι γύρω στο 8%, 9%, 7%, αναλόγως. Είμαστε 10 μονάδες κάτω, με τεράστιες προσπάθειες, πρώτα από όλα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Είναι αδιανόητο με μία φοβερή ελαφρότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση να θέλει να μας οδηγήσει και πάλι σε υψηλότερη ανεργία», είπε η κ. Κεραμέως και τόνισε τη σημασία της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Η ευχή του κάθε υπουργού Eργασίας είναι να έρχονται περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις, προφανώς σύννομες, μην παρεξηγηθώ, στις οποίες οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών να συμφωνούν μεταξύ τους για το ποιοι είναι οι βέλτιστοι όροι εργασίας. Γι’ αυτό, έχει σημασία η Κοινωνική Συμφωνία, που έδωσε την πλατφόρμα και τα κίνητρα, για να γίνεται αυτό, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και πρέπει να προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού την αγορά εργασίας, τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί, γιατί δεν υπάρχει πιο σημαντική πολιτική σήμερα, κοινωνική πολιτική, από το να έχει ο άλλος δουλειά. Αυτό είναι το ύψιστο αγαθό, προφανώς μετά την υγεία, με ποια έννοια; Ότι θέλουμε ο κόσμος να στέκεται στα πόδια του, όχι να ζει με επιδόματα. Εμείς θέλουμε μία κοινωνία εργαζομένων, όχι μία κοινωνία ανέργων», κατέληξε η υπουργός Εργασίας.

Ετικέτες: Νίκη Κεραμέως

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΑΕΚ Τουρισμού: Από σήμερα οι αιτήσεις για 976 θέσεις

    4 Αυγ 2026

  • Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι ισχύει για τις αμοιβές των εργαζομένων

    4 Αυγ 2026

  • Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι θα λάβουν έως 500 ευρώ τον μήνα

    4 Αυγ 2026

  • ΙΣΑ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση των ιατρών σε άγονες περιοχές

    3 Αυγ 2026

  • Νέες προκηρύξεις για 1.055 θέσεις σε ΣΑΕΚ Τουρισμού και Σχολές Ξεναγών

    3 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΑΣΕΠ: 3.265 προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου και Δημοτικού

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Δωρεάν ένσημα από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΑΔΕ: Ανοίγει ο δρόμος για πώληση κατασχεμένων ακινήτων ακόμα και με μερική εξόφληση της οφειλής από το τίμημα – Πώς γίνεται η αποδέσμευση του κατασχεμένου ακινήτου

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

    48 shares
    Share 19 Tweet 12

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.