Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ στο Voucher Ergasia: «Πρόβλημα επιβίωσης για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζομένους στην εστίαση»!

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ στο Voucher Ergasia: «Πρόβλημα επιβίωσης για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζομένους στην εστίαση»!

9 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Χότζογλου μίλησε στο Voucher Ergasia και ανέλυσε τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση. Δύο κλάδοι που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία με την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΕΤ, να παραμένει απούσα.

Μιλώντας στο Voucher Ergasia, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς τα μέτρα στήριξης που ανακοινώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση, για τους δικούς μας κλάδους μεταφράζονται σε περαιτέρω μειώσεις των εισοδημάτων μας! Οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν μπορούν όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να κάνουν αιτήσεις μονομερούς αναστολής σύμβασης γιατί δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που είχαν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης από τις ξενοδοχειακές μονάδες έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τελευταία φορά τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια μπορούν να λαμβάνουν τα 400 ευρώ του επιδόματος ανεργίας για τρεις μήνες όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και ενδεχομένως και τον Απρίλιο, όταν ανοίξουν δηλαδή τα ξενοδοχεία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μείνουν απλήρωτοι! Εδώ μιλάμε πλέον για θέμα επιβίωσης!»

«Παράλληλα», συμπλήρωσε ο κ.Χότζογλου, «έχουμε καθυστερήσεις στις αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας καθώς ο ΟΑΕΔ υπολειτουργεί. Έτσι κι αλλιώς ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία, φανταστείτε τώρα με την πανδημία και την τηλεργασία!»

Επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό αναφέρθηκε και στην πλευρά των ξενοδόχων που ζητούν «ψαλίδια» στους μισθούς: «Υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ζήτησαν να μειωθούν οι μισθοί μας κατά 20% την επόμενη τουριστική σεζόν!»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<