Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

10 Ιανουαρίου 2020

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Για τους 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22–29 ετών, καθώς και διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τις Ομοσπονδίες που έχουν εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα, κήρυξε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ για την απεργία στον ΟΑΕΔ

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, αναφέρει ότι η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας, των ενεργειών και της στήριξης του αγωνιστικού πλαισίου των εργαζομένων (5.500 πτυχιούχων), ηλικίας 22 έως 29 ετών, στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολούνται σε διάφορους τομείς και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, καθώς η σύμβασή τους λήγει αυτό το διάστημα.

«Με τον αγώνα τους, προσπαθούν να συνεχίσουν να εργάζονται στις υπηρεσίες του δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι αυτές οι θέσεις εργασίας στις οποίες απασχολούνται είναι κενές οργανικές θέσεις, που δεν έχουν καλυφθεί και δεν πρόκειται να καλυφθούν άμεσα με μόνιμες προσλήψεις. Συνεπώς, αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών» διευκρινίζει ο κ. Πάιδας, προσθέτοντας ότι η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την εικοσιτετράωρη απεργία, η οποία έχει προκηρυχθεί και συνάμα έχει απευθύνει κάλεσμα και στους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, εφόσον το επιθυμούν.
Παράλληλα, ο κ. Πάιδας σημειώνει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τάσσεται ενάντια στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. «Ζητάμε την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων δημοσίου με μόνιμες προσλήψεις και όχι με μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<