Σε οικονομικό αδιέξοδο 3.000 ξεναγοί

Σε οικονομικό αδιέξοδο 3.000 ξεναγοί

5 Ιουνίου 2020
«Ζούμε από τα έτοιμα και περιμένουμε το επίδομα», είπαν στην κάμερα του Open οι ξεναγοί που έχουν μείνει χωρίς δουλειά λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον τουρισμό.

Η πανδημία του COVID-19 έπληξε σημαντικά στον τουρισμό. Ξενοδοχεία και εστιατόρια αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, ενώ ακολούθησαν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και χιλιάδες άνθρωποι ακύρωσαν το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Αυτή η παρατεταμένη παύση επέφερε σημαντικό πλήγμα στον κλάδο των ξεναγών, που από την μία μέρα στην άλλη βρέθηκε χωρίς αντικείμενο εργασίας.

«Το να ξεσπάσει η πανδημία στις αρχές Μαρτίου, σήμανε την καταστροφή της εκκίνησης της τουριστικής σεζόν για εμάς. Ο Χειμώνας είναι μια «νεκρή» περίοδος, μια «χαμηλή» περίοδος στη δουλειά μας. Εάν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Εάν χαθεί ολόκληρη η σεζόν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απόλυτη οικονομική καταστροφή» υποστηρίζει μιλώντας στο euronews, η Έλενα Σουλιώτη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.

Μετά από περίπου δύο μήνες οι αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν, όμως οι ξεναγοί ακόμη δεν γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες θα εργαστούν. Ενώ αναμένουν οδηγίες από το υπουργείο Πολιτισμού, υποστηρίζουν πως η χρήση μάσκας δυσκολεύει σημαντικά την δουλειά τους. Η μάσκα θα δυσκολέψει και τους τουρίστες που θα είναι εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<