Στη Βουλή το θέμα του voucherergasia.gr με τα προβλήματα στον ΟΑΕΔ

Στη Βουλή το θέμα του voucherergasia.gr με τα προβλήματα στον ΟΑΕΔ

22 Ιανουαρίου 2020

Μέσα από το voucherergasia.gr είχατε ενημερωθεί για την καθυστέρηση που καταγράφεται στην καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων αλλά και του επιδόματος του ΟΑΕΔ την οποία αναμένουν ακόμα οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό στο Ηράκλειο.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τους εγγεγραμμένους (εποχικά εργαζόμενοι στον χώρο του Τουρισμού) που κατέθεσαν τα χαρτιά τους από τις 22 Νοέμβρη και μετά.

Ο Βουλευτής του «ΜΕΡΑ25» Γιώργου Λογιάδη κατέθεσε Ερώτηση επί του θέματος

«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ του νομού Ηρακλείου οδηγεί σε καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων ανεργίας στους δικαιούχους. Επιδόματα που για πολλούς αποτελούν το μόνο εισόδημα.

Κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο χιλιάδες νέοι άνεργοι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας – στην πλειοψηφία τους ξενοδοχοϋπάλληλοι, αλλά και γενικότερα εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο – υπέβαλαν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας. Ωστόσο, το προσωπικό των υπηρεσιών του δεν επαρκεί για να εξετάσει και να αποφασίσει εγκαίρως επί των αιτήσεων αυτών. Έτσι, χιλιάδες άνεργοι δικαιούχοι παραμένουν απλήρωτοι, αδυνατώντας να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες προσωπικές και οικογενειακές.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός

  1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στον νομό Ηρακλείου;
  2. Με ποιον τρόπο θα συμβάλει ώστε να καταβληθούν άμεσα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους;
  3. Ποιες πολιτικές θα υλοποιήσει για την αντιμετώπιση της αυξημένης – συγκριτικά με πέρυσι – ανεργίας στον νομό;», αναφέρει η Ερώτηση του Βουλευτή.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<