Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου: Ξεκίνησαν οι μονομερείς δηλώσεις για το επίδομα των 534 ευρώ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου: Ξεκίνησαν οι μονομερείς δηλώσεις για το επίδομα των 534 ευρώ

16 Ιουνίου 2021

Ξεκίνησε από χθες  η υποβολή των μονομερών δηλώσεων μηνός Μαΐου και έως την Παρασκευή 25/06/2021 στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (supportemployees.services.gov.gr) εποχικών εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είναι σε ισχύ- σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων , για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο.

Οι εργαζόμενοι αφού μπουν στο σύστημα με τους κωδικούς τους θα επιλέξουν τη κατηγορία του τουρισμού για την υποβολή δήλωσης και θα συμπληρώσουν τα κενά πεδία. Όσοι έχουν επαναπροσληφθεί μέσα στο Μάιο θα πρέπει να βάλουν τη ημερομηνία πρόσληψης 

Όπως ενημερώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου,  δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν οι εξής:

  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν  κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλο το μήνα.
  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναλειτούργησαν αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκαν κατά τον μήνα Μάιο 2021: Και σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλον το μήνα Μάιο.
  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα από 01/05/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο τον μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021.

Αν η δήλωση αφορά όλο τον μήνα Μάιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Επικοινωνία με το Σωματείο

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του πως όσοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην υποβολή της δήλωσης  μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του σωματείου στα τηλέφωνα 2810-289597,2810-288026 και 6906-652520. 
 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<