voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΟΔΥ: 2 θάνατοι από γρίπη και 1 από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα

    Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων SMS σχετικά με δήθεν τροχαίες παραβάσεις

    Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων SMS σχετικά με δήθεν τροχαίες παραβάσεις

    Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών

    Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών

    ΥΠΕΞ: «Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων δεν υπήρξε»

  • Εκπαίδευση
    Πυροσβεστική: Προσλήψεις 45 πλοηγών κυβερνητών και πλοηγών μηχανικών

    Πανελλαδικές: Τελειώνει η προθεσμία αιτήσεων για την Πυροσβεστική Ακαδημία

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Έως 13/03 οι αιτήσεις για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

    στάση εργασίας

    Aπό την Πέμπτη, οι αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

    Υπουργείο Παιδείας: Η υπόθεση της απώλειας της εκπαιδευτικού θα εξεταστεί με σοβαρότητα, θεσμική ευθύνη και σεβασμό

  • Θέσεις εργασίας

    Θεμιστοκλέους: Έρχεται άμεσα η προκήρυξη 850 θέσεων ιατρικού προσωπικού

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 2Γ/2024: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα από πίνακες Επιλαχόντων

    Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Έως 14/3 οι αιτήσεις για τις έκτακτες προσλήψεις ενίσχυσης του κτηνιατρικού μηχανισμού

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προκήρυξη για 500 θέσεις εργασίας – Από 15/03 οι αιτήσεις

  • Οικονομία
    Φορολογικές δηλώσεις: Έρχεται αυτόματη υποβολή και για επαγγελματίες

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Όλες οι αλλαγές και τι να προσέξετε

    Σούπερ μάρκετ: Αυξημένος ο τζίρος το πρώτο δίμηνο του 2026 – Επιφυλακτικός ο καταναλωτής

    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    Αναδρομικά: Μετά το Πάσχα οι τροποποιητικές δηλώσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Προθεσμία έως το τέλος του 2026

    Εκρηκτική αύξηση στις τιμές του αρνιού, του κατσικιού και του μοσχαριού

    Πώς θα εφαρμοστεί το πλαφόν στα τρόφιμα με παραδείγματα

  • Εργασιακά

    Δικαίωση εργαζομένων από τον Άρειο Πάγο: Η συνταξιοδότηση δεν είναι λόγος απόλυσης ή μισθολογικού υποβιβασμού

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ – Αυτόματο επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι άνεργοι είναι δικαιούχοι

    ΔΥΠΑ: Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

    Μικρές επιχειρήσεις: Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι εργάζονται και μετά τα 65 έτη

    Έρχονται προσλήψεις νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ – Αλλαγές και στο μισθολόγιο

  • VOUCHER
    Voucher Εργαζομένων 2026

    Voucher Εργαζομένων 750: Έγιναν πάνω από 200.000 Αιτήσεις! Τα επόμενα βήματα για όσους έχουν ΚΑΥΑΣ

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Για λίγη ώρα ακόμα οι αιτήσεις για το voucher των 750 ευρώ

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Τέλος χρόνου με τις αιτήσεις για το voucher 750 ευρώ – Tην Τετάρτη κλείνει η πλατφόρμα

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    «Έπεσε» η πλατφόρμα των αιτήσεων για τα Voucher των 750 ευρώ

  • Πολιτική
    “Κόμβος”: Αυτή θα είναι η νέα ομάδα της Τροχαίας με στόχο να λυθεί το κυκλοφοριακό

    “Κόμβος”: Αυτή θα είναι η νέα ομάδα της Τροχαίας με στόχο να λυθεί το κυκλοφοριακό

    Θεμιστοκλέους: Έρχεται άμεσα η προκήρυξη 850 θέσεων ιατρικού προσωπικού

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως: Η πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αύξηση μισθών είναι γεγονός

    Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις

    Έκτακτα μέτρα: Ανακοινώθηκαν τα πλαφόν σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Μη Κατηγοριοποιημένο

Προς παράταση τα μέτρα για την πανδημία – Σήμερα αποφασίζει η επιτροπή

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
12/01/2022
σε Μη Κατηγοριοποιημένο

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέχεια στο καθεστώς των υγειονομικών μέτρων, τα οποία ελήφθησαν στην περίοδο των γιορτών, πιθανολογείται πως θα εισηγηθεί στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, οδεύοντας προς παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας, ως προς το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Μολονότι για την κυβέρνηση θα ήταν «ευχής έργον», όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης «αν θα μπορούσαμε να άρουμε τα μέτρα κυρίως της μουσικής και του ωραρίου με τη λήξη της τωρινής περιόδου, δηλαδή τη 16η Ιανουαρίου», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, πως «το αν θα παραταθεί το μέτρο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είναι κάτι που θα το ξέρουμε μέσα στην εβδομάδα αναλόγως και από την επιδημιολογική εικόνα».

Σημειακή χαλάρωση

Την απόφαση για παράταση των υγειονομικών μέτρων φέρνει πιο κοντά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς η διαφαινόμενη κορύφωση του πανδημικού κύματος λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αφήνει μικρά περιθώρια ελιγμών για το κυβερνητικό επιτελείο, τη στιγμή που ειδικά ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης ασφυκτιά, ενισχύοντας τους φόβους για αναστολή λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων.

ΣχετικάΆρθρα

Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

Τα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων με 1,3 δισ. ευρώ το επόμενο δίμηνο

06/11/2025

Προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των προβάτων στην Κρήτη: απαγορεύεται η είσοδος ζώων στο νησί

23/09/2025

Σε αυτό το σκηνικό, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε χθες πως είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει «σημειακά να μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα», απαντώντας αναφορικά με το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης της μουσικής, αλλά και αύξησης της χωρητικότητας στα γήπεδα, αφού γνωστοποίησε ότι πλέον τα μέτρα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Τοποθετούμενος για το θέμα των περιορισμών, «τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση» περιέγραψε από πλευράς του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα ως επαρκή, ενώ πρόσθεσε πως «δεν χρειάζονται επιπλέον». «Αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο, όπως λόγου χάριν η μουσική, για τα οποία θα συζητήσουμε με την Επιτροπή εάν αυτά τα μέτρα που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι, τα οποία συνήθως γίνονταν μέσα στην εορταστική περίοδο, έχουν κάποιο νόημα» σχολίασε, στον απόηχο της συζήτησης περί χαλάρωσης των περιορισμών ο κ. Πλεύρης και κατέληξε, λέγοντας πως «αν τώρα η Επιτροπή εισηγηθεί με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς για παραπάνω χρόνο προφανώς και αυτό θα εκτιμηθεί».

Θετική έκπληξη

Θετικός, πάντως, απέναντι στο ενδεχόμενο επιστροφής της μουσικής στους χώρους εστίασης εμφανίστηκε χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της, υποστηρίζοντας πως η λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως έξω θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών, σημειώνοντας ακόμη πως δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια.

Παρότι η σημερινή συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται ενόψει της εκπνοής των υφιστάμενων μέτρων στις 17 Ιανουαρίου, σε εφαρμογή κανονικά θα τεθεί από την προηγούμενη ημέρα (Κυριακή 16 Ιανουαρίου) το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών, το οποίο θα επισείει για όσους δεν προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Κατηγορηματικοί, άλλωστε, ως την πλήρη ισχύ του μέτρου εμφανίστηκαν χθες κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία, σχετική παράταση.

Στην Εφορία τα πρόστιμα

«Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά, θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία που έχει ανακοινωθεί και νομοθετηθεί εδώ και μήνες. Θα επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όσους συμπολίτες μας επιμένουν να είναι ανεμβολίαστοι, κάθε μήνα για όσο καιρό παραμένουν ανεμβολίαστοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας πως «στο τέλος Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας άνω των 60 δεν θα δουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου μειωμένη. Θα δουν στην ΑΑΔΕ πιστοποιημένο πρόστιμο. Θα βεβαιώνεται στην Εφορία αμέσως».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν απέκλεισε την πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών, λέγοντας πως «είναι μια σκέψη, η οποία υπάρχει στο τραπέζι. Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις. Σύντομα θα ξεκαθαριστεί αν θα πάμε προς αυτή την κατεύθυνση ή όχι», με δεδομένο ότι «το ηλικιακό κριτήριο σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο ουσιαστικό, γιατί σε προφυλάσσει από τις βαριές νοσήσεις και την περαιτέρω επιβάρυνση των Μ.Ε.Θ.».

Ανοιχτό, ωστόσο, άφησε χθες το ενδεχόμενο να κάποια δοθεί παράταση και να μην ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, παρατηρώντας πως αν σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν, τότε ίσως τους δοθεί περισσότερος χρόνος, για να εφαρμόσουν το μέτρο.

Από πλευράς του ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως «δεν θα υπάρξει παράταση», αλλά πριν την επιβολή του προστίμου θα πρέπει να έχουν εξεταστεί όλες οι περιπτώσεις των πολιτών που έχουν κάνει αίτηση για εξαίρεση, όπως και να έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. Την επιβολή του προστίμου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, υπογράμμισε και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας στον ΣΚΑΪ πως πρόκειται για σωστό μέτρο, καθώς οι σοβαρές νοσήσεις αφορούν κυρίως τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών.

Εμβολιασμός για πρόσληψη

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στη θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους, προκειμένου αυτοί να προσληφθούν σε υγειονομική υπηρεσία, παρατηρώντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις, για ορισμένα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για το λόγο αυτό, τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών έχουν ήδη προβεί σε σχετικές συζητήσεις για το νέο νομικό πλαίσιο κατά τον κ. Βορίδη, με την απόφαση να επαφίεται στην οδό Αριστοτέλους.

Ετικέτες: μέτραεπιτροπή

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • asep-proslipseis-upourgeio-politismouΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν προσωρινά αποτελέσματα για 2 θέσεις

    22 Δεκ 2022

  • Σκρέκας: Η κυβέρνηση κινητοποιεί πράσινες επενδύσεις, ύψους 50 δισ. ευρώ, έως το 2030

    10 Δεκ 2022

  • "Aγώνας δρόμου" για ένα φάρμακο – Μεγάλες οι ελλείψεις

    18 Νοέ 2022

  • Σταϊκούρας: Η ανακατεύθυνση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας προς τις επενδύσεις και τις εξαγωγές γίνεται πραγματικότητα

    15 Νοέ 2022

  • ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Έρχεται προκήρυξη για 173 προσλήψεις

    8 Νοέ 2022

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Voucher Εργαζομένων 2026

    Voucher Εργαζομένων 750: Έγιναν πάνω από 200.000 Αιτήσεις! Τα επόμενα βήματα για όσους έχουν ΚΑΥΑΣ

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
  • ΔΥΠΑ: Έκτακτο επίδομα 300 ευρώ – Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε γίνεται η πληρωμή – Τι ισχύει για τους ανέργους και πώς υπολογίζεται

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΑΣΕΠ 4Κ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 1.654 προσλήψεις σε φορείς του Υπ. Υγείας

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΔΥΠΑ – Αυτόματο επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι άνεργοι είναι δικαιούχοι

    27 shares
    Share 11 Tweet 7

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.