voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

    Ιός Δυτικού Νείλου: 45 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

    Μόνιμοι στη Πυροσβεστική: Ανοίγει ο δρόμος για 3.600 θέσεις εργασίας

    Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

    Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 90 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμούς Κελσίου

    Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 90 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμούς Κελσίου

  • Εκπαίδευση

    Υπουργείο Παιδείας για ΝΠΠΕ: Συνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο – Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για κανέναν φοιτητή

    Στο ΣτΕ προσέφυγαν γονείς μαθητών εσπερινών λυκείων για τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Ανακοίνωση του ΣτΕ για τις αποφάσεις που εξέδωσε σχετικά με τη λειτουργία παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

    Το ΣτΕ ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

    Το ΣτΕ ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

    Υπ. Παιδείας: Από αύριο 14 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας

  • Θέσεις εργασίας
    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Ευκαιρία για 1.000 άνεργους πτυχιούχους, με αποδοχές έως 1.250 ευρώ – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

    Η ανεργία των νέων αυξήθηκε πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα

    ΥΠΕΣ: «Πράσινο φως» για 951 προσλήψεις σε Δήμους

  • Οικονομία
    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για «χαρτζιλίκια» και μεταφορές χρημάτων μεταξύ συγγενών

    120 δόσεις

    Ρύθμιση 72 δόσεων: Χαμηλό το ενδιαφέρον των οφειλετών

    Αντικειμενικές Αξίες: Επανεξέταση τιμών σε 12 δήμους – Τι θα γίνει ο ΕΝΦΙΑ

    Οδηγίες ΠΟΜΙΔΑ για τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη»

    Market pass: Εντός της εβδομάδας η τρίμηνη πληρωμή

    Έρχεται νέο Market Pass: Τα ποσά και ποιοι θα το πάρουν

  • Εργασιακά
    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των εργαζομένων

    ένστολοι

    Συντάξεις ενστόλων: Mηνιαίες αυξήσεις έως και 150 ευρώ – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Αναδρομικά έως 500 ευρώ σε 150.000 δικαιούχους: Ποιούς αφορά

  • VOUCHER
    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Τουρισμός για Όλους 2026: Από σήμερα κατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

    «Thessaly Evros Pass»: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

    Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

  • Πολιτική
    Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Οι αλλαγές και οι νέοι κωδικοί – Τα 10 SOS σημεία

από NEWS ROOM
08/07/2024
σε Οικονομία

110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δέκα είναι τα σημεία που έχουν αλλάξει φέτος στις διαδικασίες συμπλήρωσης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

Πρόκειται κυρίως για αλλαγές στα πεδία συμπλήρωσης του εντύπου Ε1 αλλά και στις διατάξεις για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος, τις οποίες θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα κυρίως οι 735.320 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια του 2023 άσκησαν ατομικά τις δραστηριότητές και υπάγονται στο νέο σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν Α1061/24-4-2024 απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή για τον τύπο και το περιεχόμενο της φετινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι αλλαγές στο βασικό έντυπο Ε1 της δήλωσης και στον τρόπο υπολογισμού των φόρων εισοδήματος συνοψίζονται στα παρακάτω σημεία:

1 Το ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος που θα προσδιοριστεί, για κάθε αυτοαπασχολούμενο, με βάση τα νέα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης του ν. 5073/2023 (το «ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας») είναι προσυμπληρωμένο από την ΑΑΔΕ στους νέους κωδικούς 405-406 του πίνακα 4Γ2 όπου δηλώνονται τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Αν ο φορολογούμενος κλικάρει πάνω στο προσυμπληρωμένο ποσό, αναρτάται στην οθόνη του υπολογιστή του ένας αναλυτικός πίνακας στον οποίο εμφανίζονται αναλυτικά οι υπολογισμοί της ΑΑΔΕ για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος.

ΣχετικάΆρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της υποβολής – Πόσοι θα πληρώσουν, πόσοι θα έχουν επιστροφή

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Νέο ρεκόρ εμπρόθεσμων υποβολών χωρίς παράταση

25/07/2026
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος

24/07/2026

2 Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος θέλει να αμφισβητήσει το τεκμαρτό εισόδημα, που έχει προσδιορίσει η ΑΑΔΕ με βάση τα νέα αντικειμενικά κριτήρια, όχι για λόγους ανωτέρας βίας ή για άλλους αντικειμενικούς λόγους, αλλά επειδή θεωρεί ότι το δηλούμενο εισόδημά του είναι το πραγματικό, πρέπει να ζητήσει τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου για να αποδείξει τον ισχυρισμό του. Το αίτημα για φορολογικό έλεγχο ενεργοποιείται εφόσον ο φορολογούμενος επιλέξει έναν από τους νέους κωδικούς 443-444 του πίνακα 4Γ2. Μετά την υποβολή της δήλωσης εκδίδεται, κανονικά, το εκκαθαριστικό σημείωμα αυτόματα με τον φόρο υπολογισμένο επί του τεκμαρτού εισοδήματος. Ο φορολογούμενος υποχρεούται το αργότερο εντός προθεσμίας εξήντα ημερών από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να συμπληρώσει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο που θα του έχει κοινοποιήσει η αρμόδια ελεγκτική φορολογική αρχή σε σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ προκειμένου να διενεργηθεί ο έλεγχος, ο οποίος θα μπορεί να διαρκέσει έως και 12 μήνες. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου -είτε έχει αποδειχθεί ότι είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του φορολογούμενου είτε δεν έχουν επαληθευτεί οι ισχυρισμοί του φορολογούμενου και το εισόδημα έχει προσδιοριστεί είτε στο ύψος του τεκμαρτού είτε ακόμη πιο πάνω από το τεκμαρτό- θα εκδοθεί από την υπηρεσία που θα έχει διενεργήσει τον έλεγχο, νέο διορθωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα που θα προσδιορίζει το ύψος του φόρου εισοδήματος σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

3 Η προσαύξηση του τεκμαρτού εισοδήματος κατά 10% για κάθε τριετία λειτουργίας ατομικής επιχείρησης πέραν των πρώτων τριετιών λειτουργίας υπολογίζεται επί του ποσού της προηγούμενης τριετίας όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κατά περίπτωση μετά την εφαρμογή των προβλεπόμενων προσαυξήσεων. Για τον υπολογισμό της προσαύξησης δεν προσμετρώνται τα διαστήματα διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ για την ένταξη σε συγκεκριμένη τριετία απαιτείται συμπληρωμένο έτος. Αυτά σημαίνουν ότι:

α) Το ποσό των 10.920 ευρώ που είναι ο ετήσιος μικτός κατώτατος μισθός του 2023, που λαμβάνεται υπόψη ως βάση υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος για κάθε ατομική επιχείρηση με συμπληρωμένες 2 τριετίες λειτουργίας (συνολικά 6 έτη λειτουργίας), προσαυξάνεται κατά 10% και διαμορφώνεται σε 12.012 ευρώ για κάθε ατομική επιχείρηση που λειτουργεί για περισσότερα από 7 έτη και μέχρι 9 έτη λειτουργίας συμπληρωμένα.

β) Η περαιτέρω προσαύξηση κατά 10% που ισχύει για κάθε ατομική επιχείρηση που λειτουργεί για περισσότερα από 10 και μέχρι 12 έτη λειτουργία συμπληρωμένα υπολογίζεται επί του ποσού των 12.012 ευρώ και πλέον η αφετηρία υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος για κάθε τέτοια ατομική επιχείρηση διαμορφώνεται στα 13.213,20 ευρώ.

γ) Η περαιτέρω προσαύξηση κατά 10% που ισχύει για κάθε ατομική επιχείρηση που λειτουργεί για περισσότερα από 12 έτη λειτουργίας υπολογίζεται επί του ποσού των 13.213,20 ευρώ, οπότε η αφετηρία υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος για κάθε τέτοια ατομική επιχείρηση διαμορφώνεται σε 14.534,52 ευρώ.

4 Το τεκμαρτό ποσό εισοδήματος που προκύπτει από τα νέα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης μειώνεται κατά το ήμισυ (1/2) για υπόχρεους που είναι πολύτεκνοι, για υπόχρεους που παρουσιάζουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%, για γονείς μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικα τέκνα και για γονείς με τέκνα με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία που θεωρούνται εξαρτώμενα, για εκμεταλλευτές Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης οχημάτων (ΤΑΞΙ) με ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οχήματος που δεν υπερβαίνει το 25% και για υπόχρεους που ασκούν τη δραστηριότητά τους και έχουν την κύρια κατοικία τους σε οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο των 500 κατοίκων ή σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων (άρθρο 28Γ ΚΦΕ).

Η μείωση του εισοδήματος κατά το ήμισυ γίνεται μόνο μία φορά, ακόμα και εάν ισχύουν ταυτόχρονα περισσότερες από τις ανωτέρω αναφερόμενες συνθήκες.

Ειδικά, ως προς την προβλεπόμενη μείωση κατά το ήμισυ στους εκμεταλλευτές Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης οχημάτων (ΤΑΞΙ), στις περιπτώσεις ύπαρξης περισσοτέρων του ενός οχημάτων, η μείωση χορηγείται εφόσον αθροιστικά τα ποσοστά κατοχής επί των οχημάτων δεν υπερβαίνουν το 25%. Η μείωση εφαρμόζεται αναλογικά για το χρονικό διάστημα του έτους που πληρούται η πιο πάνω προϋπόθεση.

5 Στον πίνακα 2 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης έχουν προστεθεί οι νέοι κωδικοί 045-046. Οι κωδικοί αυτοί συμπληρώνονται από κάθε φορολογούμενο που έχει ατομική επιχείρηση και δικαιούται να εξαιρεθεί από τον προσδιορισμό του εισοδήματός του με βάση τα νέα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης (από τον προσδιορισμό ελάχιστου καθαρού ποσού εισοδήματος σύμφωνα με τα άρθρα 28Α – 28Δ του ΚΦΕ). Συμπληρώνονται επίσης και από κάθε φορολογούμενο που δικαιούται την αναλογική μείωση του τεκμαρτού εισοδήματος στην περίπτωση άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας για περιορισμένο χρονικό διάστημα βάσει νομοθετικής ή κανονιστικής ρύθμισης. Αν ο φορολογούμενος κλικάρει πάνω στον κάθεναν από τους κωδικούς αυτούς, αναδύεται αναλυτικός πίνακας στον οποίο μπορεί να επιλέξει σε ποια περίπτωση εξαίρεσης ή μείωσης εντάσσεται: εάν είναι εργαζόμενος με «μπλοκάκι» (αμείβεται τακτικά ανά μήνα με δελτίο παροχής υπηρεσιών από έναν έως τρεις εργοδότες ή κατά το 75% των αμοιβών του από έναν εργοδότη και συνολικά από περισσότερους των τριών, χωρίς, σε κάθε περίπτωση, να έχει και εισοδήματα από μισθούς), εάν είναι ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που έχει συμβληθεί με έως 2 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εάν έχει καφενείο σε οικισμό κάτω των 500 κατοίκων, εάν άσκησε επιχειρηματική δραστηριότητα για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσα στο 2023, βάσει νομοθετικής ή κανονιστικής ρύθμισης (παρ. 7 αρθρ.28Α) κ.ά.

6 Στον πίνακα 2 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης προστέθηκαν επίσης οι νέοι κωδικοί 047-048. Οι κωδικοί αυτοί συμπληρώνονται από κάθε φορολογούμενο που δικαιούται να λάβει την προβλεπόμενη κατά το ήμισυ μείωση του τεκμαρτού εισοδήματος (του «ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος των άρθρων 28Α – 28Δ του ΚΦΕ»).

Πατώντας σε κάθε έναν από τους κωδικούς αυτούς εμφανίζεται νέος αναλυτικός πίνακας όπου ο φορολογούμενος μπορεί να επιλέξει σε ποια ακριβώς περίπτωση υπάγεται, αν δηλαδή είναι πολύτεκνος ή εκμεταλλεύεται ταξί με ποσοστό ιδιοκτησίας μέχρι 25%, αν έχει επαγγελματική έδρα και κύρια κατοικία σε οικισμό με πληθυσμό μικρότερο των 500 κατοίκων ή σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων..

7 Σε ορισμένες από τις παραπάνω περιπτώσεις ολικών ή μερικών εξαιρέσεων απαιτείται η υποβολή στην αρμόδια φορολογική αρχή και ο έλεγχος συγκεκριμένων δικαιολογητικών. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:

  • Αναφορά σε νομοθετική ή κανονιστική ρύθμιση από την οποία να προκύπτει ο περιορισμός της άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας του υπόχρεου (π.χ. αναφορά σε απόφαση δημοσίου οργάνου για την αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης για λόγους φοροδιαφυγής).
  • Πιστοποιητικό απόδειξης ιδιότητας πολύτεκνου ως γονέα ή απορφανισθέντος τέκνου.
  • Πιστοποιητικό απόδειξης ιδιότητας γονέα μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικα τέκνα π.χ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης (σε περίπτωση άγαμης μητέρας), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη θανάτου (στην περίπτωση χηρείας) ή δικαστική απόφαση απόδοσης επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου) ή ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει κατατεθεί στο πρωτοδικείο για την έκδοση διαζυγίου (συναινετική λύση γάμου) ή τελεσίδικη δικαστική απόφαση υιοθεσίας από έναν γονέα ή πιστοποιητικό κράτησης σε σωφρονιστικό κατάστημα (φυλάκιση του άλλου γονέα) κ.λπ.
  • Αδεια κυκλοφορίας για το ποσοστό ιδιοκτησίας των εκμεταλλευτών ταξί.

Η εκκαθάριση των δηλώσεων των παραπάνω περιπτώσεων ολοκληρώνεται κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών στην αρμόδια για την παραλαβή της δήλωσης υπηρεσία.

8 Από το τεκμαρτό εισόδημα που προσδιορίζεται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια αφαιρούνται όλα τα άλλα εισοδήματα που έχει ο φορολογούμενος, φορολογητέα και απαλλασσόμενα, εφόσον προέρχονται από μισθωτή εργασία, συντάξεις ή και από αγροτική δραστηριότητα. Δεν αφαιρούνται τα εισοδήματα από εκμετάλλευση ακινήτων και κινητές αξίες.

9 Στους νέους κωδικούς 445-446 προσυμπληρώνεται από τη Φορολογική Διοίκηση το απαλλασσόμενο από το φόρο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα κατ’ άρθρο 5Γ ΚΦΕ, δηλαδή το 50% του εισοδήματος από «μπλοκάκια» που απέκτησε φορολογούμενος ο οποίος μετέφερε την φορολογική του κατοικία στην Ελλάδα. Η προσυμπλήρωση των κωδικών αυτών γίνεται μόνο σε περίπτωση προσδιορισμού τεκμαρτού εισοδήματος βάσει των νέων αντικειμενικών κριτηρίων.

10 Το εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα που λαμβάνεται υπόψη για να εφαρμοστεί ο συντελεστής 30% και να προσδιοριστεί ποιο είναι το όριο δαπανών που πρέπει να έχει εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα το 2023 ο φορολογούμενος που άσκησε το 2023 ατομική επιχείρηση δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το τεκμαρτό εισόδημα που προέκυψε γι’ αυτόν με βάση τα νέα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης.

Ετικέτες: φορολογικές δηλώσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • 120 δόσειςΡύθμιση 72 δόσεων: Χαμηλό το ενδιαφέρον των οφειλετών

    13 Αυγ 2026

  • Έρχεται νέο Market Pass: Τα ποσά και ποιοι θα το πάρουν

    12 Αυγ 2026

  • Πόθεν Έσχες 2026: Πώς να αποφύγετε τα πρόστιμα

    12 Αυγ 2026

  • Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε τελειώνουν

    12 Αυγ 2026

  • Iris: Η ΑΑ∆Ε βάζει στο στόχαστρο τις µεταφορές χρηµάτων µεταξύ συγγενών και φίλων

    12 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    209 shares
    Share 84 Tweet 52
  • Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Χωρίς νέα αίτηση το Market Pass

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Στεγαστικό επίδομα από το υπουργείο Παιδείας, σε 1.120 φοιτητές σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία – Ζαχαράκη: Οι ίσες ευκαιρίες στις σπουδές, σημαίνουν και έμπρακτη στήριξη απέναντι στο κόστος της φοιτητικής στέγης

    35 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.