voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Δώδεκα νεκροί και 487 τραυματίες σε τροχαία τον Σεπτέμβριο στην Αττική

    Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη – Πάνω από 360 χιλιοστά στα Ανώγεια Ρεθύμνου

    Αστικές συγκοινωνίες: Στόχος 6.000 οδηγοί σε ορίζοντα πενταετίας – Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ και 53 λεωφορεία υδρογόνου

    Κακοκαιρία στην Κρήτη: Απόφαση προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης και κυκλοφορίας σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: “Πάνω από 53.000 οι διορισμένοι όλων των βαθμίδων”

    Κλειστά τα σχολεία στα Χανιά και στο Ρέθυμνο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

    ΥΠΑΙΘΑ: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    ΟΠΕΚΑ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ για επιτυχόντες των Πανελλαδικών – Ποιοι δικαιούνται

  • Θέσεις εργασίας

    Περισσότερες από 140 επιχειρήσεις και 3.500 θέσεις εργασίας στην 58η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην Αθήνα

    Προκήρυξη για 60 προσλήψεις στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

    Λήγει η προθεσμία για 35 προσλήψεις μόνιμων Γραμματέων στο ΣτΕ

    20.870 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027 – H κατανομή των θέσεων

  • Οικονομία
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Οι πληρωμές του Σεπτεμβρίου της ΔΥΠΑ – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων

    Πιερρακάκης: Μέσα στον Οκτώβριο οι 120 δόσεις και το νέο πλαίσιο για τους Servicers

    Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία

    Κεραμέως: «Επεκτείνεται και ενισχύεται με 5.000 πρόσθετες θέσεις πλήρους απασχόλησης το πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων γυναικών»

    Επίδομα 400 ευρώ στους συνταξιούχους: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

    ΔΥΠΑ: 103 εργαστήρια τον Οκτώβριο για βιογραφικό, συνεντεύξεις και AI

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

  • Πολιτική

    Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    Υπουργικό Συμβούλιο: Όλες οι αλλαγές σε οικονομία, social media, Δημόσιο, Δικαιοσύνη και φυλακές- 20.870 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες. Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα λογοδοτούν»

    Μητσοτάκης: 4 νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Μέσα στον Ιούνιο το νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών από καταχρηστικές τραπεζικές συμπεριφορές

από NEWS ROOM
15/05/2026
σε Οικονομία

104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στην καταναλωτική πίστη, το οποίο βάζει τέλος σε φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών εις βάρος των δανειοληπτών μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» στο ERTNEWS, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το ψηφίσουν.

«Αφορά χιλιάδες νοικοκυριά, το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στον Μάιο και θα ψηφιστεί τον Ιούνιο, κατ’ εφαρμογή δύο ευρωπαϊκών οδηγιών. Με τη διαφορά ότι εμείς πηγαίνουμε αρκετά παρακάτω αυτή την υπόθεση. Μιλάμε για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε πως «μπαίνει τέλος στα ψιλά γράμματα, ώστε ο πολίτης να είναι ενημερωμένος για τις υποχρεώσεις του. Μπαίνει πλαφόν που θα κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%, για το πόσο μπορεί να αυξηθεί το αρχικό κεφάλαιο του δανείου που έχει υπογράψει ο δανειολήπτης και το τελικό ποσοστό θα ορίζεται με υπουργική απόφαση πάντα σε συνεργασία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Επίσης, θα δίνεται δυνατότητα υπαναχώρησης στον πολίτη, αν μέσα σε 14 ημέρες δεν θέλει να προχωρήσει με την δανειακή σύμβαση, ενώ δίνουμε το δικαίωμα στους ανθρώπους να ζητήσουν να έχουν απευθείας επικοινωνία με άνθρωπο που εκπροσωπεί την τράπεζα και όχι με εφαρμογή. Θα ισχύσει από τις 20 Νοεμβρίου, διότι αυτό προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία. Δεν έχει αναδρομική ισχύ, διότι θα ήταν άδικο για όσους ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους έναντι εκείνων που δεν είχαν ανταποκριθεί».

Για το μέτρο του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως είναι σκληρό για την αγορά, αλλά τίμιο σε αυτή την πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία. «Όσον αφορά στα τρόφιμα, ο προσανατολισμός μας είναι το μέτρο να παραταθεί και μετά τις 30 Ιουνίου για να φρενάρουμε αυτή την κατάσταση, ενώ για τα καύσιμα θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα με τον πόλεμο. Αν ισορροπήσουν οι τιμές, θα αποσυρθεί. Αν όχι, τότε θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε».

ΣχετικάΆρθρα

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δημιουργία Εθνικής Πύλης Ανθεκτικότητας για τις επιχειρήσεις

11/07/2026

Yπουργείο Ανάπτυξης: Θετικό κλίμα για συμφωνία μείωσης τιμών σε βασικά αγαθά

10/06/2026

Για τους ελέγχους που γίνονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της νέας Ανεξάρτητης Αρχής, τόνισε πως είναι σοβαροί, εντατικοί και αφορούν στο σύνολο της αγοράς. «Αισθάνομαι δικαιωμένος γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση», δήλωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, από τα 21 εκατ. ευρώ που είχαν επιβληθεί ως πρόστιμα από τη ΔΙΜΕΑ πριν τη δημιουργία της νέας Αρχής, έχει εισπραχθεί το 99,5%. «Επομένως, τα πρόστιμα πληρώνονται κανονικά στο σύνολό τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα επεισόδια στο ΑΠΘ, τονίζοντας πως «ταλαιπωρηθήκαμε για πολλά χρόνια με καταλήψεις, βιαιότητες και ιδεοληψίες. Υπήρχαν αντιστάσεις και αντιδράσεις για πάρα πολλά χρόνια με το να μπει η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Την περίοδο που ήμουν υπουργός Δημοσίας Τάξεως, χτιζόταν η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ. Εκείνη την περίοδο χρειάστηκε να εγκαταστήσω μια διμοιρία των ΜΑΤ για ένα χρόνο, διότι πριν κάθε μήνα την γκρέμιζαν κάποιοι αναρχικοί. Η αστυνομία μπορεί και πρέπει να επεμβαίνει στο πανεπιστήμιο όταν υπάρχουν βίαιες καταστάσεις. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα μπροστά και θεωρώ αυτονόητη την παρουσία της αστυνομίας οπουδήποτε και όταν χρειάζεται να παρέμβει, όπως σε κάθε δημόσιο χώρο. Αυτά πρέπει να είναι αποδεκτά απ’ όλους».

Τέλος, σχολίασε την κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τους δημοσκόπους. «Πρέπει το πολιτικό σύστημα να δείξει ηρεμία απέναντι στις δημοσκοπήσεις. Δεν πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα έχουν πολλή σχέση με ό,τι βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι δίνουν μια απάντηση που δεν είναι δεσμευτική. Στην κάλπη όμως δεν υπάρχει δεύτερη γνώμη. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων κάνουν τη δουλειά τους και δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται. Δεν μπορεί κάποιος στο αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης, να βλέπει το αποτέλεσμα των εκλογών. Υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων και απαιτούνται από τα κόμματα να εκφράσουν σκέψεις, ιδέες, την κριτική τους και όχι να κυνηγάνε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ετικέτες: τραπεζικές χρεώσειςυπουργείο Ανάπτυξης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πιερρακάκης: Μέσα στον Οκτώβριο οι 120 δόσεις και το νέο πλαίσιο για τους Servicers

    1 Οκτ 2026

  • Μιχαηλίδου: Eντός Οκτωβρίου η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

    1 Οκτ 2026

  • ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία

    1 Οκτ 2026

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: «Προστατεύουμε τους συνεπείς οφειλέτες. Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα λογοδοτούν»

    30 Σεπ 2026

  • Μάχη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για λιγότερες κρατήσεις σε υψηλές συντάξεις

    30 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Από σήμερα οι αιτήσεις για 75 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται την προσεχή εβδομάδα η τέταρτη δόση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    38 shares
    Share 15 Tweet 10

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.