voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Ηλεκτρικό ρεύμα: Σύντομα οι ανακοινώσεις, λέει ο Παπαθανάσης

    Παπαθανάσης: 142,969 εκατ. ευρώ σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

    Μάριος Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των ανηλίκων στα social media

    Θεμιστοκλέους: «Μέσα στους επόμενους μήνες ενισχύεται το ΕΚΑΒ με επιπλέον 250 νέα ασθενοφόρα»

    Πιλοτική εξαλίευση λαγοκέφαλων με οικονομικό κίνητρο εξετάζει το ΥΠΑΑΤ

    Πιλοτική εξαλίευση λαγοκέφαλων με οικονομικό κίνητρο εξετάζει το ΥΠΑΑΤ

    Παγώνη: Για μισή ώρα παραμένει ο κορωνοϊός στο ασανσερ, αν κάποιος φτερνιστεί

    Καμία παράταση για την απογραφή ανελκυστήρων

  • Εκπαίδευση

    Συγχωνεύονται 70 Νηπιαγωγεία και 12 Δημοτικά

    Άρχισε ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Τι προβλέπει – Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς

    ΥΠΑΙΘΑ: Νέες σχολικές μονάδες, ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα για το σχολικό έτος 2026-2027

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΣΑΕΚ και ΕΣΚ

    πανελλαδικες-επαλ-τριτη-μετρα-προστασιας

    Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Πότε και πού θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες – Μέχρι σήμερα η προθεσμία για το SMS

  • Θέσεις εργασίας
    e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας απογραφής ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων

    e-ΕΦΚΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 5 προσλήψεις

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: Κατατέθηκαν 20.828 αιτήσεις για 4.747 προσλήψεις

    Σχολική Καθαριότητα: Στις 16.021 θα φθάσουν οι προσλήψεις για το νέο έτος

    Σχολική Καθαριότητα: Στις 16.021 θα φθάσουν οι προσλήψεις για το νέο έτος

    Νέες θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

    Νέες θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

  • Οικονομία

    Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας απογραφής ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων

    e-ΕΦΚΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 5 προσλήψεις

    Κόκκινα δάνεια: Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών

    Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις

    ΙΕΛΚΑ: Πιο φθηνό το «καλάθι» των Ελλήνων στο σούπερ μάρκετ συγκριτικά με 8 χώρες

  • Εργασιακά

    Δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών

    Συντάξεις: Έκτακτο επίδομα συνταξιούχων έως 300 ευρώ

    Τι αλλάζει στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2027

    Πώς οι εργοδότες αξιολογούν δεξιότητες, παραγωγικότητα, προσλήψεις στην εποχή του ΑΙ

    Πώς οι εργοδότες αξιολογούν δεξιότητες, παραγωγικότητα, προσλήψεις στην εποχή του ΑΙ

  • VOUCHER

    Δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών

    Τουρισμός για όλους: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερη διάρκεια, από πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Tα οριστικά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης: Η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι προτεραιότητα – Επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο (VIDEO)

    Κυρ. Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Μία εκκρεμότητα 200 ετών έχει επιλυθεί

    Π. Μαρινάκης: “Τα υπερέσοδα θα καθορίσουν τις παροχές”

    Π. Μαρινάκης: Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης η στήριξη οικογενειών, συνταξιούχων και ευάλωτων ομάδων

    Ο Ερντογάν έδωσε εντολή για την επανάληψη των συνομιλιών σχετικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Το posokanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Οικονομία

Ξεκινά το κυνήγι των οφειλετών του ΕΦΚΑ από τις εισπρακτικές εταιρείες

από Νίκος Μοναστηριώτης
30/04/2025
σε Οικονομία

133
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣχετικάΆρθρα

Τι αλλάζει στους λογαριασμούς με την αύξηση του ακατάσχετου ορίου

Τι αλλάζει στους λογαριασμούς με την αύξηση του ακατάσχετου ορίου

06/06/2026

Σύνταξη σε μία ημέρα από το 2027 – Όλα τα ένσημα ψηφιακά στον ΕΦΚΑ

04/06/2026

Τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων μικρο-οφειλετών στον ΕΦΚΑ, περνάνε στα χέρια εισπρακτικών που δρουν ως κυνηγοί κεφαλών. Οργισμένες οι επαγγελματικές ενώσεις ζητάνε την απόσυρση της διάταξης.

Πλέον ιδιώτες κυνηγοί κεφαλών – εισπρακτικές εταιρείες και funds της αλλοδαπής – θα «καταδιώκουν», με τη βούλα το νόμου, τα εκατομμύρια των μικρο-οφειλετών του ΕΦΚΑ, με τις γνωστές μεθόδους τους.

Ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης οφειλών,  ου ο λαός έχει βαφτίσει «κοράκια» και που έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί για αθέμιτες πρακτικές, θα διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα φυσικών προσώπων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 215 του Νόμου 5193/2025 «Για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς» νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου  (ΝΠΙΔ) θα αναλαμβάνουν υπηρεσίες για λογαριασμό του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) του ΕΦΚΑ.

Ο ρόλος τους, όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη διάταξη, θα είναι «υποστηρικτικός», ως προς τη «διαχείριση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, το μητρώο οφειλετών, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση δράσεων για την επίτευξη των σκοπών του ΚΕΑΟ».

Αιφνιδιαστική ρύθμιση

Ο νόμος διευκρινίζει ότι δεν θα μπορούν να εισπράττουν τα funds τις οφειλές ή να διενεργούν αναγκαστικές κατασχέσεις, αλλά έχουν στόχο την «ενίσχυση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών», και «την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων».

Η ρύθμιση κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, από την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και δεν υπήρχε στη δημόσια διαβούλευση.

Συνάντησε την πλήρη αντίθεση από το σύνολο των επαγγελματικών επιμελητηρίων και ομοσπονδιών, που δικαιολογημένα δήλωσαν την έκπληξη αλλά και την οργή τους, αφού δεν ρωτήθηκαν ούτε ενημερώθηκαν καν για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σύσσωμες οι ενώσεις των μικρών επιχειρήσεων, εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών και των αγροτών, ζήτησαν την απόσυρση του άρθρου, που παραχωρεί τα προσωπικά τους δεδομένα σε ιδιώτες και ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την εμπλοκή των funds στη διαχείριση οφειλών προς τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Αντίθετοι και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

Η ανάθεση ρόλου βοηθού «εισπράκτορα» για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά funds βρίσκει κάθετα αντίθετους και τους ίδιους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ – οι οποίοι επίσης δεν ρωτήθηκαν.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ) «αυτή η η απαράδεκτη διάταξη δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη της πως ο e-ΕΦΚΑ, από την ιδιαίτερη κοινωνική του φύση και αποστολή, δεν μπορεί να μεταβληθεί σε στυγνό κυνηγό κεφαλών σε βάρος όσων οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, αναθέτοντας σε ιδιωτικές εταιρίες τέτοιου είδους αρμοδιότητες, αλλά και πως το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει δεν επιτρέπει να εφαρμοστούν ειδικοί και ιδιαίτεροι όροι διαπραγμάτευσης ανά οφειλέτη».

Το ανέκδοτο με τη γιαγιά που οι πρόσκοποι τη «βοηθάνε» να περάσει το δρόμο με το ζόρι, θυμίζουν οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας, ότι η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών από εισπρακτικές, γίνεται «για το καλό των ασφαλισμένων».

Μόνο θυμηδία προκαλεί η διατύπωση ότι οι εισπρακτικές θα συνδράμουν στον ΕΦΚΑ στη διαδικασία ενημέρωσης των οφειλετών, με «την υιοθέτηση πρακτικών ήπιας προσέγγισης, σε αντίθεση με πρακτικές πίεσης και απειλών περί αναγκαστικών μέτρων κατάσχεσης». Αν οι εισπρακτικές που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια και πιστώσεις ήταν γνωστές για την «ήπια προσέγγισή» τους, δεν θα υπήρχαν τόσες καταγγελίες εις βάρος τους για οχλήσεις, άσκηση ψυχολογικής πίεσης ή ακόμα και για εκφοβισμό οφειλετών.

Ούτε θα είχαν ξεσηκωθεί όλες οι ενώσεις επαγγελματιών ενάντια στη διάταξη που αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες τη «βελτίωση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών οφειλών».

«Μόνο οργή προκαλούν τέτοιου είδους ρυθμίσεις», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Θυμίζει ότι η μέχρι τώρα εμπειρία από τις εισπρακτικές εταιρείες είναι οδυνηρή αφού χιλιάδες πολίτες «έχασαν τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους, τη ζωή τους από τη δράση τους».

Διάταξη όνειδος

Οι φορείς των ασφαλισμένων ζητάνε επιτακτικά να βρεθεί μια «γενναία και ρεαλιστική λύση» για την εξόφληση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία ιδίως για τους μικροοφειλέτες, που αποδεδειγμενα δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ρυθμίσεων, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών (πάνω από 73%) έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ. Το 92,2% των οφειλετών έχουν οφειλή έως 50.000 ευρώ. Από την άλλη μεριά 6.842 οφειλέτες ή το 0,3% των οφειλετών έχουν οφειλές πάνω από 500.000 ευρώ – που αντιστοιχούν στο 30% των συνολικών οφειλών.  Μεταξύ άλλων προτείνεται η αύξηση των δόσεων, από 24 που είναι σήμερα το μάξιμουμ, σε 120.

Για «διάταξη όνειδος που «δεν έχει προηγούμενο πουθενά αλλού στην Ευρώπη» κάνει λόγο ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει διάπλατα τη πόρτα στους ιδιώτες για να βάλουν στο χέρι τα χρέη ατομικής ασφάλισης των επαγγελματιών και να ανέβει η εισπραξιμότητα με κάθε κόστος. Οι δεσμεύσεις ότι δε θα ασχοληθούν οι εταιρείες αυτές άμεσα με την είσπραξη οφειλών και την επιτάχυνση αναγκαστικών μέτρων, είναι λόγια του αέρα», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Αντίθετοι στην ανάθεση της διαχείρισης ασφαλιστικών οφειλών σε εισπρακτικές εταιρείες δηλώνουν οι έμποροι (ΕΣΕΕ), οι βιοτέχνες (ΒΕΑ), τα επαγγελματικά επιμελητήρια (ΕΕΑ) κ.ά.

Χαράλαμπος Λυμπεράς – πρόεδρος ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ

«Θεωρούμε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπει ιδιωτική εταιρεία στις εργασίες του ΚΕΑΟ. Η αιτία δεν είναι μόνο η εναντίωσή μας στην είσοδο ιδιωτών στον ΕΦΚΑ που είναι δεδομένη.

Είναι ότι το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ είναι πολύ συγκεκριμένο. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιμέρους διακανονισμών. Δεν είναι όπως στα κόκκινα δάνεια που μπορεί να γίνει μια εξατομίκευση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι εταιρείες είναι να ενοχλούν τον κόσμο που θα του θυμίζουν την οφειλή του.

ΤΟ δεύτερο ζήτημα είναι ότι θα διαχυθούν στην αγορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων οφειλετών. Όσο αυστηρούς όρους και να βάλει η πολιτεία, εγείρεται ζήτημα εχεμύθειας. Μπορεί να παιχτούν από εμπορικά παιχνίδια μέχρι  παιχνίδια μεταπώλησης στοιχείων. Δεν  έχει προσδιοριστεί ποιος θα είναι ο τρόπος που θα θωρακίζονται τα στοιχεία των οφειλετών και υπάρχει εύλογη ανησυχία σε όλη την κοινωνία γι’αυτό».

Το ΚΕΑΟ δεν έχει καμία ανάγκη τις ιδιωτικές εταιρείες, αλλά έχει ανάγκη στελέχωσης σε μόνιμο προσωπικό, και ενίσχυσης με τεχνικά μέσα, ώστε να εκπληρώνει το ρόλο του «με πολύ μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία που είναι και στη φύση του ΕΦΚΑ».

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας

«Τα χρέη στον ΕΦΚΑ το 2019 ήταν 32 δισ. ευρώ και το 2025 είναι 49, 2 δισ. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών δεν μπορεί να τα αποπληρώσει. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει σκεφτεί ότι αυτή τη στιγμή 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη, ακριβώς γιατί δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.

Θα ήταν πολύ καλύτερο η κυβέρνηση να δεχθεί τις 120 δόσεις και να ρυθμιστούν τα χρέη, που βλέπουμε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα οικονομικής στενότητας – γιατί αυτό δείχνει η αύξηση των χρεών πάνω από 50% – από το να βάζει έναν εισπρακτικό μηχανισμό που θα οδηγήσει σε νέες κατασχέσεις και δεν θα λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δει με διαφορετική ματιά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Πηγή: in.gr

Ετικέτες: efkaοφειλές ΕΦΚΑεισπρακτικές εταιρείες

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    23 Ιούν 2026

  • e-ΕΦΚΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 5 προσλήψεις

    23 Ιούν 2026

  • Κόκκινα δάνεια: Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών

    23 Ιούν 2026

  • ΙΕΛΚΑ: Πιο φθηνό το «καλάθι» των Ελλήνων στο σούπερ μάρκετ συγκριτικά με 8 χώρες

    23 Ιούν 2026

  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγκροτούμε το μεγαλύτερο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας, ως προς το ιδιωτικό χρέος, μετά την κρίση

    23 Ιούν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Συντάξεις Ιουλίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα στους λογαριασμούς

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Τουρισμός για όλους: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερη διάρκεια, από πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

    15 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από αύριο έως τις 26 Ιουνίου

    8 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Εκτακτο Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιος από τους δύο χωρισμένους γονείς θα λάβει τα χρήματα

    7 shares
    Share 3 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.