voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Στις 7 Νοεμβρίου ανάβει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

    Η πρώτη εικόνα για το τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

    ΕΟΠΥΥ: Πώς έγινε εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων

    Μικρή «ανάσα»στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων

    Το Netflix εξαγοράζει την Warner Bros έναντι αστρονομικού ποσού!

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προχωρά σε 290 προσλήψεις οδηγών λεωφορείων

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 : Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022)

    Δήμος Πειραιά: 290 νέες προσλήψεις χωρίς πτυχίο

    Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

  • Οικονομία
    Ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Πού κυμαίνονται οι τιμές στα κρέατα

    Ακριβότερο κατά 20% το φετινό εορταστικό τραπέζι

    Επιστροφή ενοικίου: Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι

    Επιστροφή ενοικίου: Τι ισχύει για τις τροποποιητικές δηλώσεις, τι πρέπει να προσέξετε

    Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο, Κυριακή τα καταστήματα – Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας

    Πότε έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις

    e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ καταβάλουν 62,58 εκατ. ευρώ σε 53.401 δικαιούχους – O “χάρτης” των πληρωμών

  • Εργασιακά
    ergazomenoi-theseis-ereuna

    Τι αλλάζει στις εισφορές για νυχτερινά, Κυριακές και υπερωρίες

    Δώρο Χριστουγέννων 2025: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του

    dwro-xristougennwn-nwritera-plhrwmh

    Επιθεώρηση Εργασίας για δώρο Χριστουγέννων: Ποιες οι συνέπειες μη καταβολής του – Ποιοι θα το λάβουν

    Τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Οι λύσεις έρχονται μέσα από τον διάλογο – Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγρότες

    Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες

    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Οικονομία

Υπερδιπλασιασμός των ηλεκτρονικών πληρωμών καταγράφηκε τον Μάρτιο

από NEWS ROOM
04/05/2023
σε Οικονομία

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοένα και αυξάνεται στην χώρα μας το ενδιαφέρον για τις άμεσες ηλεκτρονικές πληρωμές. Στην Ελλάδα, όπως ανέφερε η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΣ ΑΕ, σε παρέμβαση της στο συνέδριο Payments3600 powered by DIAS, μπορεί να καταγράφεται σημαντική άνοδος των άμεσων πληρωμών, όπως αποδεικνύεται και τον φετινό Μάρτιο, όπου και καταγράφηκε υπερδιπλασιασμός των συναλλαγών τους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, ωστόσο παραμένουν στο 8,5% του συνόλου των μεταφορών πίστωσης, ποσοστό χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η πλήρης υιοθέτηση των άμεσων πληρωμών από την πλευρά της ελληνικής αγοράς αποτελεί άμεση προτεραιότητα της ΤτΕ, πρόσθεσε, τονίζοντας πως στην περίπτωση κατά την οποία οι άμεσες πληρωμές δεν αναπτυχθούν με βάση την έντονη δυναμική που συγκεντρώνουν σε συνάρτηση με την ευρεία ζήτησή τους από την πλευρά του κοινού, τότε άλλοι φορείς, λ.χ. διεθνείς Big Tech εταιρείες, θα κληθούν να καλύψουν το κενό που θα προκύψει.

Οι προοπτικές κι οι προκλήσεις για την περαιτέρω υιοθέτηση και χρήση των άμεσων πληρωμών στην Ελλάδα

Ως τον πλέον δυναμικά αναδυόμενο τομέα του FinTech χαρακτήρισε τις πλκηρωμές αυτού του είδους (payments), η Σταυρούλα Καμπουρίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΙΑΣ ΑΕ.

ΣχετικάΆρθρα

Έρχονται αλλαγές στις ηλεκτρονικές πληρωμές για κομμωτήρια, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς

24/08/2025

Έρχονται αλλαγές στις ηλεκτρονικές πληρωμές για κομμωτήρια, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς

23/08/2025

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης, το 2021 τα έσοδα της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών πληρωμών ανήλθαν παγκοσμίως σε 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή κατά την οποία αυτά των φαρμακευτικών προϊόντων ήταν 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, εκτιμάται πως το 2026 τα έσοδα παγκοσμίως των payments θα εκτοξευθούν στα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η κα Καμπουρίδου.

Το ενδιαφέρον της ΔΙΑΣ βρίσκεται στις Account-to-Account (Α2Α) πληρωμές, οι οποίες και καταγράφουν διψήφια ποσοστά ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο το οποίο βοηθάτε από την τεχνολογική εξέλιξη που έφεραν οι άμεσες πληρωμές. Φαίνεται ότι η συγκυρία είναι η κατάλληλη για να δοθεί και στην Ελλάδα η λύση του Α2Α ως ένα κοινά αποδεκτό εναλλακτικό μέσο πληρωμής για τους εμπόρους που όπως διαπιστώθηκε και από τα πάνελ του συνεδρίου φαίνεται να το ζητάνε.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ ΑΕ αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία εξέλιξης των μεγεθών και του βαθμού αποδοχής του IRIS και των τριών υπο-προϊόντων που το απαρτίζουν (IRIS Person to Person για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ φίλων, IRIS Person to Business για την πληρωμή ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, αμφότερα instantly, καθώς επίσης και IRIS ecommerce για την πληρωμή επιχειρήσεων σε eShop και δυνητικά σε φυσικά καταστήματα), επισημαίνοντας την αναγκαιότητα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στα mobile banking app των οποίων βρίσκεται ήδη η λειτουργικότητα IRIS, να αξιοποιήσουν τα μεγέθη και την αποδεδειγμένη αποδοχή της εμπορικής ονομασίας IRIS (που αριθμεί πάνω από 1,6 εκατ. χρήστες) “κτίζοντας” μια αντίστοιχη δυναμική και για το IRIS ecommerce, όπου το μερίδιο χρήσης του στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κάτω του 1%.

Ενιαίο Wallet instant payment Vs “Roaming” Ευρωπαϊκών πληρωμών

Η εκπεφρασμένη θέση του European Payment Initiative (EPI) για τη δημιουργία ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού wallet άμεσων πληρωμών, απασχόλησε σημαντικό μέρος των εργασιών του συνεδρίου Payments 3600, με τους διεθνείς ομιλητές Etienne Goosse, πρώην Γενικός Διευθυντής του European Payments Council (EPC) και Holger Neuhaus, Επικεφαλής Market Innovation & Integration στην DG Market Infrastructure and Payments της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB), να χαιρετίζουν την ανάπτυξη ενός ενιαίου πανευρωπαϊκού διατραπεζικού μέσου άμεσων πληρωμών που θα λειτουργήσει ως «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε αντίστοιχες πετυχημένες πρωτοβουλίες από την Ασία και τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Christian Pirkner, πρόεδρος του European Mobile Payment Systems Association (EMPSA) δήλωσε υπέρμαχος της εφαρμογής ενός καινοτόμου σεναρίου “roaming” πληρωμών στην Ευρώπη, μέσω του οποίου κάθε χώρα θα αναπτύσσει τη δική της λύση (τύπου IRIS) και στη συνέχεια θα διασυνδέονται οι υφιστάμενες λύσεις. Κι αυτό, καθώς -μεταξύ άλλων- οι εμπλεκόμενοι φορείς κάθε χώρας γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες, το περιεχόμενο και τη λειτουργία του πεδίου των πληρωμών σε κάθε μια ξεχωριστά. Να σημειωθεί ότι η ΔΙΑΣ αποτελεί μέλος του EMPSA από τις αρχές του έτους.

Ποιοι παράγοντες συνέβαλαν στην καθιέρωση των BLIK και BIZUM στο Ευρωπαϊκό στερέωμα των payments

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΙΑΣ, η ξεκάθαρη οπτική και στρατηγική, τα κοινά μηνύματα προώθησης που «επικοινωνεί» προς τις 22 τράπεζες με τις οποίες και συνεργάζεται, η ευελιξία, το γεγονός πως απευθυνόταν σε κοινό που επιθυμούσε να απολαύσει εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές, αλλά και η σταθερή στήριξη από την πρώτη μέρα από πλευράς των Διευθυνόντων Συμβούλων των τραπεζών-μετόχων αποτέλεσαν τους παράγοντες που οδήγησαν σε επιτυχία το BLIK, το Πολωνικό σχήμα άμεσων πληρωμών Α2Α, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του, Dariusz Mazurkiewicz.

«Σημαντική κρίνεται και η υιοθέτηση μιας περισσότερο φιλικής τιμολογιακής πολιτικής, η οποία θα είναι ανταγωνιστική απέναντι στις αντίστοιχες χρεώσεις των πιστωτικών καρτών. Όταν εγκαινιάσαμε τη λειτουργία μας, το 2015, υπήρχαν περί τους 1 εκατομμύριο χρήστες m-banking, ενώ σήμερα το συγκεκριμένο πλήθος ανέρχεται στα 26 εκατομμύρια πελάτες. Επιπροσθέτως, το 59% του συνόλου των m-banking συναλλαγών και το 67% των αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα πραγματοποιούνται μέσω του BLIK μέσα από τα mobile banking app των συνεργαζόμενων τραπεζών. Τα έσοδα μας κατά 75% προέρχονται από τη χρήση του BLIK στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δεδομένου ότι η υπηρεσία P2P παρέχεται δωρεάν. Τα έσοδα αυτά θα μας βοηθήσουν να επεκταθούμε και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτές τις Ρουμανίας και Σλοβακίας για αρχή», ανέφερε ο κ. Mazurkiewicz.

Το γεγονός πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ισπανίας αντελήφθησαν εγκαίρως τη δυναμική των τεχνολογικών εταιρειών ως πρόταση παροχής πληρωμών εναλλακτικών των καρτών, με αποτέλεσμα να συνεργαστούν, σε συνάρτηση με τα πλεονεκτήματα της αμεσότητας, της ευκολίας και της ασφάλειας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την επιτυχημένη παρουσία της υπηρεσίας πληρωμών BIZUM στην εκεί αγορά από τον Οκτώβριο του 2016, με το ποσοστό χρήσης στο ηλεκτρονικό εμπόριο φέτος να φτάνει στο 25%, και το πλήθος των χρηστών του τα 25 εκατομμύρια, όπως τόνισε ο Fernando Rodriguez Ferrer, Επικεφαλής Business Development του BIZUM.

Ετήσια ανάπτυξη 63% των Instant Payments το 2022 διεθνώς

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κριάρης, Εμπορικός Διευθυντής και Επικεφαλής του τομέα Business Development της Unzer υπογράμμισε πως οι εναλλακτικές πληρωμές (λ.χ. P2P, Buy Now Pay Later, Digital Wallets κ.ά.) βρίσκονται δυναμικά στο προσκήνιο, με τις πληρωμές σε μετρητά και πιστωτικές κάρτες να υποχωρούν σταδιακά. Όπως τόνισε, οι πληρωμές σε πραγματικό χρόνο (Instant Payments) εμφάνισαν ανάπτυξη της τάξεως του 63% κατά τη διάρκεια του 2022 παγκοσμίως, με τις Ινδία, Κίνα και Βραζιλία να ηγούνται και την Ευρώπη να έχει αρκετό έδαφος να καλύψει.

Το συνέδριο Payments3600 powered by DIAS οποίο διοργάνωσε η Boussias και η ΔΙΑΣ ΑΕ, συμμετείχε για πρώτη φορά ως κεντρικός χορηγός.

Ετικέτες: ηλεκτρονικές πληρωμές

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ακριβότερο κατά 20% το φετινό εορταστικό τραπέζι

    7 Δεκ 2025

  • Πότε έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις

    7 Δεκ 2025

  • Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πληρωμή χωρίς παράταση, πρόστιμα στους ασυνεπείς

    6 Δεκ 2025

  • diplh-enisxush-noikokuria-xristougennaΧαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

    6 Δεκ 2025

  • e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από τη Δευτέρα έως 12 Δεκεμβρίου

    6 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

    322 shares
    Share 129 Tweet 81
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    104 shares
    Share 42 Tweet 26

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.