Αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του νέου Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του νέου Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

6 Απριλίου 2021

Αρχίζει σύντομα η διαδικασία σύνταξης του νέου Συντάγματος, δηλ. του καταστατικού χάρτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπως αποφάσισε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδός της, η οποία συνήλθε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Σκοπός του νέου Συντάγματος είναι, όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν της Συνόδου, να ανταποκρίνεται στο όραμα και στην προσδοκία Κλήρου και λαού, ενόψει της συμπλήρωσης το ερχόμενο έτος της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προς την κατεύθυνση της σύνταξης του νέου Συντάγματος θα δημιουργηθεί ευρεία επιτροπή, στην οποία θα εκπροσωπούνται όλοι οι οργανισμοί και οι φορείς της Εκκλησίας και της Ομογένειας, καθώς και τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε Μητρόπολη που θα οριστούν από τον οικείο ποιμενάρχη. Ταυτόχρονα, θα δοθεί σε κάθε πιστό η δυνατότητα να αποστείλει τις απόψεις του στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση charter@goarch.org. Σε επόμενη φάση και αφού ληφθούν οι σχετικές οδηγίες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα ανακοινωθεί η σύνθεση από πλευράς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής της Μικτής με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Επιτροπής Σύνταξης του νέου Συντάγματος.

Ο καταστατικός χάρτης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής είχε ανασταλεί τον Οκτώβριο του 2020 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά τα λοιπά, Ιερά Σύνοδος συνεχάρη ομόφωνα τον πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στη Βοστώνη, Γεώργιο Καντόνη, και όλα τα στελέχη της Σχολής και του Ελληνικού Κολεγίου για την άρση του δυσμενούς καθεστώτος της ακαδημαϊκής επιτροπείας που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας στα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αίσια έκβαση της διευθέτησης του ταμείου συντάξεων των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<