voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    ΙΣΑ: Έκκληση για εντατικοποίηση των μέτρων κατά των κουνουπιών λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

    ΙΣΑ: Έκκληση για εντατικοποίηση των μέτρων κατά των κουνουπιών λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

    Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο 8/8 σε όλη την Κρήτη

    325 οι αυτοψίες σε σπίτια που κάηκαν από τις φωτιές – «Κόκκινα» 118 σπίτια

    πυρκαγιές

    Αυτή είναι η χειρότερη περίοδος για την έναρξη δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας (πίνακας)

  • Εκπαίδευση
    Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα 500 κορυφαία παγκοσμίως

    Υπ. Παιδείας: 3,358 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το στεγαστικό επίδομα

    Στεγαστικό επίδομα από το υπουργείο Παιδείας, σε 1.120 φοιτητές σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία – Ζαχαράκη: Οι ίσες ευκαιρίες στις σπουδές, σημαίνουν και έμπρακτη στήριξη απέναντι στο κόστος της φοιτητικής στέγης

    Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Υπ. Παιδείας: Ανακοινώθηκαν 95 ειδικότητες και 860 τμήματα των ΣΑΕΚ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

  • Θέσεις εργασίας
    Άρχισε η διαδικασία αιτήσεων για τις προσλήψεις στη Δημοτική αστυνομία

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Τα νέα οριστικά αποτελέσματα για τις μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Επιπλέον 8.000 επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω – Άρχισαν οι αιτήσεις

    Ποιοι κλάδοι προγραμματίζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Προσλήψεις: Έρχονται 3.589 μόνιμες και εποχικές έως το τέλος του καλοκαιριού!

    ΟΑΣΘ: Πιάνουν δουλειά 171 επιπλέον οδηγοί – Aνακοινώθηκαν οι πίνακες

  • Οικονομία

    Υποχώρησε το 3,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Οφειλές στον ΕΦΚΑ: Οι προϋποθέσεις για τις 72 δόσεις

    ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 391 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

    Προσλήψεις στο «Χαμόγελο του παιδιού» – Δείτε τις ειδικότητες

    ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή του βοηθήματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

  • Εργασιακά

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις από την ΓΣΕΕ για τις αμοιβές των εργαζομένων

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε καταβάλλονται – Όλες οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

    Αδειοδωρόσημο: Σήμερα η πληρωμή σε 91.455 εργατοτεχνίτες οικοδόμους

    Η γυναίκα στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και τρόποι στήριξης

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι ισχύει για τις αμοιβές των εργαζομένων

  • VOUCHER
    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

    Στο «πράσινο ταμείο» η ενεργειακή αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου

    Voucher παιδικών σταθμών: Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να αφήσουν την αίτηση εκτός

    Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Στις 7 Αυγούστου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο

    3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

  • Πολιτική
    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

«Γενναίο» οικονομικό πακέτο για νέους, μεσαία τάξη και ευάλωτους καταθέτει στην αποψινή του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

από Σταύρος Καραΐνδρος
11/09/2021
σε Πολιτική

105
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με σαφή αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, εκπλήξεις ακόμη και ως προς την χωροταξία των παρισταμένων στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αλλά και με το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει», αναμένεται απόψε η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες το κέντρο βάρους της πρωθυπουργικής ομιλίας είναι εστιασμένο στους νέους, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτυπωθεί και στο σκηνικό, που θα στηθεί στο Βελλίδειο, μιας και στις πρώτες δύο γραμμές καθισμάτων θα βρίσκονται νέοι και όχι ως είθισται, υπουργοί και λοιπά κυβερνητικά στελέχη.

Βασικοί άξονες της αποψινής πρωθυπουργικής παρέμβασης αποτελούν τα οικονομικά μέτρα για την φορολόγηση και την εργασία, οι πρόνοιες ειδικού χαρακτήρα για τους νέους, αλλά και όλους όσοι θα πληγούν από το κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, και αγαθά πρώτης ανάγκης, καθώς και οι παρεμβάσεις σε υποδομές και όχι μόνον στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρειο Ελλάδα εν γένει.

Είναι σαφές πως εν αντιθέσει με την περσινή ΔΕΘ, όπου η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν εστιασμένη στα ελληνοτουρκικά και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα προτάγματα της εφετινής είναι η Οικονομία, η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις. Εν είδει συνοπτικής ανασκόπησης, μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει ότι αν και η κυβέρνηση του διαχειρίζονταν κρίσεις τους 19 από τους 26 συνολικά μήνες της έως τώρα διακυβέρνησης, «ο απολογισμός είναι θετικός. Η ανάπτυξη θα κινηθεί αρκετά πάνω από το 3,6%, που ήταν η αρχική πρόβλεψη για το 2021». Εξάλλου, στο κυβερνητικό επιτελείο δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τον δείκτη της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. «Στη διάρκεια της πανδημίας όχι μόνο δεν είχαμε λουκέτα κι απολύσεις αλλά τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 3.909.738 θέσεις απασχόλησης, ενώ τον Ιούνιο του 2021 είχαμε 3.981.468 θέσεις. Δηλαδή επιπλέον 71.730 νέες θέσεις από την εποχή προ πανδημίας. Επίσης έχουμε σήμερα 46.000 επιχειρήσεις περισσότερες ενώ οι καταθέσεις είναι κατά 34 δισ. ευρώ περισσότερες εκ των οποίων τα 19 δισ. ευρώ είναι από νοικοκυριά», αναμένεται να σημειώσει ο πρωθυπουργός, για να συμπεράνει πως «αυτή η θετική πορεία δημιουργεί τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο» για τις παρεμβάσεις, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Περιγράφοντας, μάλιστα, τις εν λόγω παρεμβάσεις, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει πως αυτές δεν είναι αποσπασματικές, αλλά συνθέτουν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση με σαφή στόχευση: «παράλληλα με την ενίσχυση κάποιων στρωμάτων, ως μέρισμα από τη θετική πορεία της οικονομίας, συνδέονται με ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη βοηθώντας τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις αφενός στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους και αφετέρου δημιουργώντας κίνητρα για αύξηση της απασχόλησης, ώστε να μειωθεί κι άλλο η ανεργία. Κίνητρα υπάρχουν, επίσης, για επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν νέες δουλειές. Κεντρικός στόχος και η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας με περισσότερο πράσινο πρόσημο και εξωστρεφή προσανατολισμό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, που ούτως ή άλλως αποτελούν μία από τις βασικές στοχεύσεις της κυβερνητικής του πρακτικής και ειδικότερα τη μετάβαση σε μία πράσινη οικονομία, που θα διαπερνά όλους τους κλάδους και όχι μόνον κάποιες μεμονωμένες περιοχές. Μεταρρυθμίσεις, όπως θα επισημάνει ο πρωθυπουργός στο ΕΣΥ, την Δικαιοσύνη, αλλά και στο πεδίο της ψηφιοποίησης του Κράτους. «Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον που παράλληλα με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και τις επενδύσεις, που ετοιμάζονται και τις μεταρρυθμίσεις, θα αλλάξουν τη χώρα», πρόκειται να υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης.

ΣχετικάΆρθρα

Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

06/08/2026
Συνομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν

Συνομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν

28/07/2026

Συγκεκριμένα και όπως προαναφέρθηκε, ειδικό κεφάλαιο στην αποψινή πρωθυπουργική ομιλία θα είναι οι νέοι. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτήν θα περιληφθούν ειδικά μέτρα ενίσχυσης των νέων, ώστε να διευρυνθούν οι ευκαιρίες για απασχόληση, αλλά και να ενισχυθεί η πρόσβαση τους στην γνώση και τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Επιπλέον, ανάμεσα στα οικονομικά μέτρα για τους φόρους και την εργασία θα υπάρχει και ειδικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς και μέτρα για τις ανατιμήσεις, που αναμένονται μέσω παρεμβάσεων σε ΦΠΑ και λογαριασμούς, που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά. Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται κατά πληροφορίες να ανακοινώσει την δρομολόγηση νέων έργων για την Βόρειο Ελλάδα. Για την Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, αναμένεται να αναφερθεί σε 5 έργα στους τομείς της Υγείας, των αστικών αναπλάσεων, του αθλητισμού καθώς και της επιχειρηματικότητας.

Ετικέτες: Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔΕΘ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    7 Αυγ 2026

  • Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    6 Αυγ 2026

  • Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    4 Αυγ 2026

  • Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    2 Αυγ 2026

  • Δημόσιο: Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης – Τέλος σε 25 δικαιολογητικά με μία απλή δήλωση

    29 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΑΣΕΠ: 3.265 προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου και Δημοτικού

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    156 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Δωρεάν ένσημα από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.