voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Η αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου απαιτεί δράση τώρα – Ποια είναι τα 12 άμεσα μέτρα πρόληψης

    Μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορίας 4 – και αύριο

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

  • Εκπαίδευση

    Πότε ανοίγουν τα σχολεία

    Υπ. Παιδείας: Από σήμερα 14 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έληξαν οι ενστάσεις

    Υπουργείο Παιδείας για ΝΠΠΕ: Συνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο – Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για κανέναν φοιτητή

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: 1.000 θέσεις για άνεργους πτυχιούχους με μισθό έως 1.250 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση

    ΔΥΠΑ: Μέχρι 18 Αυγούστου οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις εργασίας – Μισθοί έως 1.250 ευρώ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Ευκαιρία για 1.000 άνεργους πτυχιούχους, με αποδοχές έως 1.250 ευρώ – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

  • Οικονομία

    Επίδομα ενοικίου: Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση στον ΟΠΕΚΑ για να το λάβετε

    Επίδομα παιδιού Α21: Αύξηση 30% στο τραπέζι – Τα σενάρια για τη ΔΕΘ και η πρόταση του ΟΟΣΑ

    ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

    Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση

  • Εργασιακά

    Αυξήσεις στις συντάξεις των ενστόλων έως 150 ευρώ τον μήνα με το νέο μισθολόγιο

    ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

    efka-meiwmenes-eisfores-mhteres

    Άδεια μητρότητας: Ποιοι δικαιούνται πλέον το 9μηνο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

    Προσαύξηση στις συντάξεις πάνω από 960 ευρώ ετησίως – Ρύθµιση τον Σεπτέµβριο για αναγνώριση πλασµατικού χρόνου

  • VOUCHER

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έληξαν οι ενστάσεις

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Τουρισμός για Όλους 2026: Από σήμερα κατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

    Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

  • Πολιτική

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: “Δεν θέλουμε μια Τουρκία που δε συνομιλεί”

από Αντώνης Σαριδάκης
30/06/2022
σε Πολιτική

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών.

«Οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Συμμαχία είναι μεγαλης διπλωματική σημασίας για μέλλον του ΝΑΤΟ. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προβάλλουμε άμυνα απέναντι στις φιλοδοξίες της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Τα όποια εμπόδια για τη διεύρυνση της Συμμαχίας με Φινλανδία και Σουηδία ξεπεράστηκαν γρήγορα και ανώδυνα ώστε να προσκαλέσουμε τις δύο χώρες».

«Στη σημερινή Σύνοδο συζητήθηκαν η παράνομη μετανάστευση, το θέμα της Λιβύης, η έξαρση ισλαμικής τρομοκρατίας. Η Ελλάδα θέλει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή τη συζήτηση. Υπάρχει ανησυχία για την επισιτιστική κρίση και η Ελλάδα προσφέρεται να βοηθήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του σιταριού από την Ισπανία. Η Ελλάδα έχει ξεχωριστό ρόλο να παίξει, διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο στη Ναυτιλία», είπε.

Μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «είναι σαφές σε όλους ότι η προσήλωση όλων στο ΝΑΤΟ είναι στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για άλλη συζήτηση και αποσταθεροποίηση σε άλλο μέρος της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει καμία ανοχή για άλλα ενδεχόμενα προβλήματα ούτε μπορεί να είναι η Συμμαχία πεδίο επίλυσης διμερών διαφορών».

ΣχετικάΆρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η στήριξη του εισοδήματος ως ανάχωμα στην ακρίβεια

06/09/2025

Κ. Μητσοτάκης: Παρά την γκριζίλα και τη μιζέρια κάτι αλλάζει στην Ελλάδα

17/06/2025

Για τα ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Τουρκία δεν έθεσε κανένα θέμα εις βάρος της Ελλάδας σε καμία από τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα.

Όσον αφορά στο μήνυμα των ΗΠΑ μέσω της ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Ο Λευκός Οίκος έκανε σαφές ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις σε Αιγαίο και Συρία, κάνοντας ευθεία παραίνεση στην Τουρκία να αποφύγει την ακραία ρητορική που έχουμε υποστεί. Σε καμία από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε αυτές τις μέρες δεν τέθηκε από την Τουρκία κανένα απολύτως ζήτημα που να αφορά την προβολή των δικών της επιχειρημάτων εις βάρος της Ελλάδος. Αυτό κάτι λέει. Να δούμε αν αυτό έχει και εσωτερικές πτυχές».

Έπειτα ρωτήθηκε και για το «Μητσοτάκης γιοκ» που είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν λίγο καιρό, απαντώντας: «Αυτό το άκουσα στο παρελθόν, το άκουσα και με άλλα λόγια. Πρέπει να συναντιόμαστε, πρέπει να μιλάμε και να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση πολιτισμένα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», και στη συνέχεια είπε για την αλλαγή στάσης του Τούρκου προέδρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πολλά από όσα λέγονται έχουν αποδεκτές το εσωτερικό ακροατήριο. Θα εξακολουθώ να επιμένω ότι η πόρτα της Ελλάδας σε έναν διάλογο εντός του πλαισίου είναι ανοιχτή».

«Η Τουρκία εύλογα ανησυχεί για ορισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στο παρελθόν. Δεν θα προσέφερε όφελος ωστόσο στην Τουρκία το να επιμείνει στο βέτο της», ανέφερε σχετικά με την Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας μια Τουρκία είναι εντελώς απομονωμένη. Δεν θέλουμε μια Τουρκία που δεν συνομιλεί».

Σχετικά με τα F-16, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δουλειά της χώρας μας είναι να ενισχύσει της δική της αποτρεπτική δυνατότητα. Σε σχέση με πριν από τρία χρόνια υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι το μέλημα της κυβέρνησης. Ολα αυτά τα κάνουμε χωρίς τη στήριξη της αντιπολίτευσης που από τη μια κόπτεται για αναβάθμιση των F-16 και από την άλλη δεν μας στήριξε».

Τέλος, για τη μοίρα των F-35 ξεκαθάρισε ότι «χθες ξεκίνησε μια μακρά διαδικασία. Δεν θα μπορούμε να παραλάβουμε τα αεροσκάφη πριν από το 2027 και το 2028».

Για το Turkaegean

Ερώτηση έγινε στον Πρωθυπουργός και για το ζήτημα του όρου Turkaegean που χρησιμοποίησε η Τουρκία για να απαντήσει: «Η κυβέρνηση θα αντιδράσει. Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Οι ευθύνες είναι υπηρεσιακές, κάποιοι εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Έχουμε δυνατότητες στο οπλοστάσιό μας να διορθώσουμε την εικόνα μας. Αν και βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν αυτή η καμπάνια δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα».

Για τα τουρκικά F-16

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναβάθμισης και αγοράς F-16 από την πλευρά της Τουρκίας, ξεκαθάρισε πως «η δουλειά της χώρας μας είναι να ενισχύει τη δική της αποτρεπτική δυνατότητα. Δείτε που είμαστε τώρα σε σχέση με πριν από τρία χρόνια με Rafale, φρεγάτες κλπ».

Ετικέτες: ΜητσοτάκηςΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΤΟ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    9 Αυγ 2026

  • Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    8 Αυγ 2026

  • Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    7 Αυγ 2026

  • Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    6 Αυγ 2026

  • Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    4 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά για τους δικαιούχους

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Χωρίς νέα αίτηση το Market Pass

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Αναδρομικά έως 500 ευρώ σε 150.000 δικαιούχους: Ποιούς αφορά

    31 shares
    Share 12 Tweet 8

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.