voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νεκρή γυναίκα στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία!

    «Παγώνει» η συμφωνία Mercosur – Παραπέμπεται στο δικαστήριο της ΕΕ

    Τσαπανίδου: «Δουλειά του κράτους δεν είναι το ολικό λουκέτο, αλλά να λειτουργεί η χώρα»

    Σε επιφυλακή ο δήμος Αθηναίων λόγω καιρικών φαινομένων

    ΕΟΦ: Τι απαντά για την απόσυρση αντιβιοτικού και τον ανεφοδιασμό της αγοράς

  • Εκπαίδευση
    ΥΠΑΙΘΑ: Τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης προσόντων υποψηφίων, ανά αντικείμενο και Καλλιτεχνικό Σχολείο

    Σχολεία: Τι θα ισχύσει για τα μαθήματα στις 9/2 – Η οδηγία του Υπουργείου

    Το ΣτΕ έκρινε ότι το υπ. Παιδείας παρέλειψε να εισάγει το μάθημα της ηθικής για τους μαθητές του λυκείου που απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά

    Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα 500 κορυφαία παγκοσμίως

    Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκροτεί Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για τον επαναπατρισμό επιστημόνων

    Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

  • Θέσεις εργασίας
    Προγραμματίστηκαν 46 προσλήψεις στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

    Προγραμματίστηκαν 46 προσλήψεις στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

    Νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ

    Προκήρυξη για προσλήψεις 19 ατόμων στην ΕΡΤ

    ΥΠΕΣ: Προκήρυξη για 36 προσλήψεις στον ΦοΔΣΑ

    Στα τέλη του 2023 θα είναι έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης

    Προ των πυλών οι αιτήσεις για προσλήψεις στο ΜΕΤΡΟ

  • Οικονομία
    e-ΕΦΚΑ: Avatar θα απαντά στις ερωτήσεις των ασφαλισμένων – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις

    Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ

    Επιδότηση αυτοκινήτου: Ποιοι οι δικαιούχοι και ποια τα κριτήρια

    Τέλος Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές

    Επίδομα μητρότητας: Πιστώνεται από τον e-ΕΦΚΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς

    Συνεχίζεται η αυξητική τάση τιμών στην αγορά των ακινήτων

    Ακίνητα: Πώς θα δηλώσετε τις αλλαγές στο Ε9

  • Εργασιακά
    Στις 18/06 η έναρξη των συνεντεύξεων για το μητρώο εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του κλάδου γουνοποιίας

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Ετσι μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας για δεύτερη φορά

    Επικουρικές συντάξεις: Τι ισχύει για τις προθεσμίες έκδοσης

    Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Ποιοι πληρώνονται την Τρίτη 28/1

    Νίκη Κεραμέως: «Η επιτάχυνση του χρόνου απονομής συντάξεων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου»

    Νίκη Κεραμέως: Πάνω από 12.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη βρει δουλειά μέσα από τις «Ημέρες Καριέρας»

  • VOUCHER
    ΣΕΒ: Mικρότερες αμοιβές και απασχόληση για τις γυναίκες στις ελληνικές επιχειρήσεις

    ΔΥΠΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ – Μέσω gov.gr οι αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Αρχίζει το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα απασχόλησης για ειδικές ομάδες ανέργων

    ΠΟΕΕΤ: Μπήκε το νέο έτος και πολλοί εποχικά εργαζόμενοι δεν πήραν ακόμη επίδομα ανεργίας

    Κοινωνικός τουρισμός: Σε ποιες περιοχές μένετε εντελώς δωρεάν

  • Πολιτική
    Άρειος Πάγος: Εντολή για άμεση δράση εισαγγελέων και Αστυνομίας στα αγροτικά μπλόκα

    Τσιάρας προς εκπροσώπους των μπλόκων: Είναι η στιγμή της ευθύνης για όλους

    Υπουργείο Ανάπτυξης: Κατατέθηκε τροπολογία για τα ασφάλιστρα υγείας – Τι προβλέπει

    Θεοδωρικάκος: Οι φετινές αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφάλιστρα Υγείας εκτιμούμε ότι θα είναι περιορισμένες – Διαφωνεί η αντιπολίτευση

    Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας δεν είναι οι αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα αγροτικών ενισχύσεων

    Ο Τραμπ προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο

    Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε δασμούς σε 8 ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στην κατάκτηση της Γροιλανδίας

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Διαρκής και έμπρακτη η στήριξή μας στις μητέρες

από NEWS ROOM
12/05/2024
σε Πολιτική

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την “διαρκή και έμπρακτη στήριξη” της κυβέρνησης στις μητέρες τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την σημερινή γιορτή της Μητέρας, στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μερικά παραδείγματα από τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης για την στήριξη της μητέρας: “Είναι η εκ νέου αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά (αφού έχουμε ήδη αυξήσει κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί στην πρώτη θητεία μας), η επέκταση του επιδόματος μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, και η αύξηση του επιδόματος γέννησης που θεσπίσαμε στην πρώτη θητεία μας, από Euro2.000 για κάθε παιδί σε Euro2.400 έως Euro3.500, αναλόγως του αριθμού των παιδιών. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη που έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά θα αρκεστώ σε αυτά. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μητέρες!” Ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε πτυχές του κυβερνητικού έργου, και μεταξύ άλλων σημείωσε την έναρξη αποστολής φακέλων για την επιστολική ψήφο, στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων, για το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά», όπου οι νέες ηλικιακές ομάδες είναι γυναίκες 45-49 και 70-74 ετών, δηλαδή σχεδόν 567.000 γυναίκες, ενώ το πρόγραμμα συνολικά αφορά 1,4 εκατομμύρια γυναίκες.

Αναφέρθηκε επίσης στα νέα πιο ευνοϊκά-όπως είπε- μέτρα για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου ή συγκατοίκησης για την προσωρινή στέγαση κατοίκων ιδιοκτητών και ενοικιαστών των περιοχών που έχουν πληγεί από τις ακραίες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 -συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια και στην Ανατολική Αττική.

ΣχετικάΆρθρα

Μητσοτάκης: “Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη – Θα είναι υποψήφιος στον Έβρο”

Αγρότες: Αυτά συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση με τον Μητσοτάκη

20/01/2026

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας δεν είναι οι αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα αγροτικών ενισχύσεων

18/01/2026

Μεταξύ αυτών ανέφερε την επιδότηση για κτίρια κατάλληλα προς χρήση, που πλημμύρισαν, η οποία διευρύνεται χρονικά για επιπλέον 6 μήνες και φτάνει τους 12 μήνες. Μέχρι τώρα-είπε- έχουν καταβληθεί 1,65 εκ. ευρώ σε 1.490 οικογένειες ως επιδότηση του πρώτου τριμήνου, δηλαδή σε 9 στους 10 δικαιούχους που κατέθεσαν εμπρόθεσμα αιτήσεις και δικαιολογητικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Μητσοτάκη είναι η εξής:

“Καλημέρα! Να ευχηθώ και από εδώ σε όλους σας Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Κάναμε ένα μικρό διάλειμμα την προηγούμενη εβδομάδα από την ανασκόπηση, αλλά επιστρέφουμε σήμερα δυναμικά. Ελπίζω να κάνατε κι εσείς ένα διάλειμμα τις μέρες του Πάσχα, και να περάσατε πολύ όμορφα!

Όπως όμορφα ελπίζω να περάσουν αυτήν τη μέρα όλες οι μητέρες, αφού σήμερα γιορτάζουν! Αξίζουν βέβαια την αναγνώριση, την ευγνωμοσύνη για όσα κάνουν και τον θαυμασμό μας κάθε μέρα, όχι μόνο την Ημέρα της Μητέρας. Σήμερα όμως είναι μία αφορμή, μία υπενθύμιση να τους το εκφράσουμε. Και μία αφορμή για εμένα να σας πω ότι η δική μας στήριξη στις μητέρες είναι διαρκής και έμπρακτη. Μερικά μόνο παραδείγματα από τη δεύτερη θητεία μας, είναι η εκ νέου αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά (αφού έχουμε ήδη αυξήσει κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί στην πρώτη θητεία μας), η επέκταση του επιδόματος μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, και η αύξηση του επιδόματος γέννησης που θεσπίσαμε στην πρώτη θητεία μας, από Euro2.000 για κάθε παιδί σε Euro2.400 έως Euro3.500, αναλόγως του αριθμού των παιδιών. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη που έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά θα αρκεστώ σε αυτά. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μητέρες!

Πάμε τώρα να δούμε ένα ένα τα θέματα της σημερινής εβδομαδιαίας ανασκόπησης. Και θα ξεκινήσω με την επιστολική ψήφο, καθώς έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την εξόχως σημαντική -τόσο από ευρωπαϊκή όσο και από εθνική σκοπιά -κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων με το εκλογικό υλικό σε όσους συμπολίτες μας έχουν γραφτεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών -και είναι πολλοί, παραπάνω από 200.000, για την ακρίβεια 202.556 ψηφοφόροι, κάτοικοι Ελλάδας και άλλων 127 χωρών! Την αποστολή των φακέλων έχουν αναλάβει η υπηρεσία ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ και μία ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών, για να τους παραδώσουν στη διεύθυνση που δηλώθηκε. Ήδη πολλοί από εσάς θα έχετε λάβει την σχετική ειδοποίηση με sms ή email και αρκετοί και τον φάκελο με τα ψηφοδέλτια.

Επειδή για τη χώρα μας είναι κάτι καινούργιο, στον φάκελο βρίσκεται -εκτός από τα ψηφοδέλτια- και έντυπο με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της ψηφοφορίας εξ αποστάσεως. Προσοχή: αφού ψηφίσετε πρέπει να επιστρέψετε τον φάκελο εγκαίρως, γιατί η συλλογή των επιστολικών ψήφων ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα την παραμονή των εκλογών, δηλαδή το Σάββατο 8 Ιουνίου. Θα συγκεντρωθούν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο, και την ημέρα των Ευρωεκλογών οι φάκελοι ψηφοφορίας θα μπουν από την εφορευτική επιτροπή σε ειδική κάλπη, η οποία θα ανοίξει μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Δεν χρειάζεται να πω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένο και εγγυημένο το αδιάβλητο της διαδικασίας από ανώτατους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι θα εποπτεύουν το άνοιγμα, τη διαλογή και την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

Πάμε τώρα στην ειδική 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων που υλοποιείται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για τη γραμμή 10201 που ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και έχει στόχο να συμβάλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας, που είναι ένα πρόβλημα το οποίο δυστυχώς έχει αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις. Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει μόνο και ευάλωτο. Γι’ αυτό και η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί συνεχώς, όλο το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα, σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι, μέσω του 10201, εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θα διαχειρίζεται τις καταγγελίες, θα κινητοποιεί άμεσα τις υπηρεσίες ανάλογα με την ανάγκη, αλλά θα παρέχει και συμβουλές σε παιδιά και γονείς. Το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί και ένα ειδικό application για κινητά τηλέφωνα, μέσω του οποίου θα μπορούν οι ανήλικοι να καταγγείλουν περιστατικά και να ζητήσουν βοήθεια. Θα σας γράψω γι’ αυτό όταν το έχουμε. Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές μας συνεχίζονται.

Και η επόμενη δράση για την οποία θέλω να σας πω αφορά επίσης παιδιά, είναι όμως πιο ευχάριστη. Πρόκειται για τα δύο προγράμματα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024 που υλοποιούν η ΔΥΠΑ και ο ΕΦΚΑ με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ. Μέσω των προγραμμάτων αυτών λοιπόν χορηγούνται voucher για συνολικά 106.000 παιδιά 6 έως 16 ετών (τα 70.000 εξ αυτών χορηγούνται από τη ΔΥΠΑ και τα 36.000 από τον ΕΦΚΑ), και έτσι τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν 15νθημερες διακοπές με ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες -από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 ημέρες. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (στην πύλη gov.gr) λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, οπότε αν ενδιαφέρεστε, σπεύσατε!

Έρχομαι στον χώρο της υγείας. Σας έχω μιλήσει αρκετές φορές γι’ αυτό, αλλά σήμερα είναι σημαντικό να πούμε ότι μέσα στην εβδομάδα ξεκίνησε η αποστολή των SMS στις νέες δικαιούχους του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά». Οι νέες ηλικιακές ομάδες είναι γυναίκες 45-49 και 70-74 ετών, δηλαδή σχεδόν 567.000 γυναίκες, ενώ το πρόγραμμα συνολικά αφορά 1,4 εκατομμύρια γυναίκες. Όσες δεν έχετε ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο, δημόσιο ή ιδιωτικό, για να κλείσετε το ραντεβού σας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Να θυμίσω ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με συμπτώματα πάνω από 20.000 γυναίκες, κάτι που δίνει πολύ μεγάλες πιθανότητες για την πλήρη ίασή τους. Αν λάβετε μήνυμα λοιπόν, μην το αγνοήσετε!

Μένω στον χώρο της υγείας για να θυμίσω ότι πλέον υπάρχει και η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τον προγραμματισμό ραντεβού για δωρεάν Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δηλαδή μπορείτε να επισκεφτείτε τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.finddoctors.gov.gr, και να αναζητήσετε και να επιλέξετε την κατάλληλη δομή και την ημερομηνία που σας εξυπηρετεί στην περιοχή σας. Έτσι, και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας θα μπορούν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες.

Επόμενο θέμα είναι τα νέα, πιο ευνοϊκά μέτρα για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου ή συγκατοίκησης για την προσωρινή στέγαση κατοίκων (ιδιοκτητών και ενοικιαστών) των περιοχών που έχουν πληγεί από τις ακραίες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 -συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια και στην Ανατολική Αττική. Ποια είναι λοιπόν αυτά τα μέτρα;

Πρώτον, η επιδότηση για κτίρια κατάλληλα προς χρήση που πλημμύρισαν διευρύνεται χρονικά για επιπλέον 6 μήνες και φτάνει τους 12 μήνες -κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Για τις περιπτώσεις των άλλων κατηγοριών κτιρίων, δηλαδή όσων χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» και «κόκκινα» ισχύει από την πρώτη στιγμή η επιδότηση για δύο χρόνια. Δεύτερον, επισπεύδεται η χορήγηση της επιδότησης προσωρινής στέγασης του δευτέρου τριμήνου, και δίνονται σημαντικές διευκολύνσεις στους δικαιούχους για να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Για να έχετε μια εικόνα πώς προχωράει αυτό το πρόγραμμα, μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 1,65 εκ. ευρώ σε 1.490 οικογένειες ως επιδότηση του πρώτου τριμήνου, δηλαδή σε 9 στους 10 δικαιούχους που κατέθεσαν εμπρόθεσμα αιτήσεις και δικαιολογητικά. Φυσικά η εξέταση των δηλώσεων και οι καταβολές συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως και τα 300 ευρώ το μήνα.

Όμως η στήριξή μας των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες και επλήγησαν από τις πυρκαγιές δεν σταματά στο ζήτημα της στέγασης. Επιχειρήσεις που υπέστησαν οικονομικές απώλειες από τα φαινόμενα αυτά μπορούν να υποβάλουν αίτημα ενίσχυσης στην πλατφόρμα mybusinesssupport της ΑΑΔΕ έως τις 31 Μαΐου. Για τη μεν Θεσσαλία η οικονομική ενίσχυση αφορά 5 διαφορετικές κατηγορίες επιχειρήσεων (των Δήμων Παλαμά και Φαρκαδόνας, τουριστικές επιχειρήσεις, μεταφοράς επιβατών, καταλύματα, επιχειρήσεις αλιείας) ενώ στον Έβρο το σχήμα στήριξης εστιάζεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στις περιοχές του Δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Τα ειδικά αυτά σχήματα έρχονται να συμπληρώσουν το πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και νοικοκυριά. Πλαίσιο που, μέσω της πρώτης αρωγής και της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής, έχει καταβάλει μέχρι τώρα 242 εκ. ευρώ σε δικαιούχους από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές του δεύτερου εξαμήνου του 2023.

«Σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας, να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους». Με αυτόν τον στίχο από το ποίημα «Ιθάκη» του μεγάλου μας ποιητή Κ. Π. Καβάφη θα κλείσω τη σημερινή ανάρτηση, κάνοντας ένα γρήγορο «ταξίδι» στην Αλεξάνδρεια, όπου γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Οικίας Καβάφη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Πολιτισμού της πατρίδας μας. Η αποκατάσταση έγινε με χορηγία από το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Και έτσι, η παγκόσμια κοινότητα θα έχει τη δυνατότητα να μεταφερθεί πίσω στον χρόνο, στο μέρος όπου ο μεγάλος μας ποιητής έγραψε μερικά από τα πιο σπουδαία έργα του και που αναμφίβολα διαμόρφωσε την ποιητική του ταυτότητα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Χρόνια πολλά και πάλι σε όλες τις μητέρες, και θα τα πούμε ξανά την επόμενη Κυριακή!”

Ετικέτες: μητερεςΚυριάκος Μητσοτάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τσιάρας προς εκπροσώπους των μπλόκων: Είναι η στιγμή της ευθύνης για όλους

    20 Ιαν 2026

  • Θεοδωρικάκος: Οι φετινές αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφάλιστρα Υγείας εκτιμούμε ότι θα είναι περιορισμένες – Διαφωνεί η αντιπολίτευση

    19 Ιαν 2026

  • Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας δεν είναι οι αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα αγροτικών ενισχύσεων

    18 Ιαν 2026

  • Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε δασμούς σε 8 ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στην κατάκτηση της Γροιλανδίας

    17 Ιαν 2026

  • Μητσοτάκης: Χρέος μου να παραδώσω μία πατρίδα πιο ασφαλή απ’ ό,τι την παρέλαβα

    15 Ιαν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    ΔΥΠΑ: Επίδομα 300 ευρώ σε ανέργους – Δείτε ποιοι μπορούν να το λάβουν

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΥΠΑΙΘΑ: Από 26/01 έως 06/02 οι αιτήσεις για το Λιμενικό Σώμα

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Επιδότηση έως 30.000 ευρώ για αλλαγή αυτοκινήτου – Οι δικαιούχοι

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ – Μέσω gov.gr οι αιτήσεις

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης με 10.000 θέσεις εργασίας

    99 shares
    Share 40 Tweet 25

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.