voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Μόνιμοι στη Πυροσβεστική: Ανοίγει ο δρόμος για 3.600 θέσεις εργασίας

    Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

    Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 90 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμούς Κελσίου

    Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 90 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμούς Κελσίου

    Δ. Μιχαηλίδου: “Παραμένουν σταθερά τα συνταξιοδοτικά όρια”

    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Δημιουργήσαμε τον Προσωπικό Βοηθό και τώρα τον κάνουμε μόνιμο θεσμό εθνικής εμβέλειας»

    Φωτιές – Στις 17:00 η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης στους πυρόπληκτους

    Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο: Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

  • Εκπαίδευση

    Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από το 2026-2027

    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Πανελλήνιες 2018

    Διορισμός μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

    Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Αθμιας και Βθμιας, ΕΑΕ και Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών Σχολείων

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

    Η ανεργία των νέων αυξήθηκε πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα

    ΥΠΕΣ: «Πράσινο φως» για 951 προσλήψεις σε Δήμους

    Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

  • Οικονομία
    Αντικειμενικές Αξίες: Επανεξέταση τιμών σε 12 δήμους – Τι θα γίνει ο ΕΝΦΙΑ

    Οδηγίες ΠΟΜΙΔΑ για τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη»

    Market pass: Εντός της εβδομάδας η τρίμηνη πληρωμή

    Έρχεται νέο Market Pass: Τα ποσά και ποιοι θα το πάρουν

    Πόθεν Έσχες: Μέχρι την 1η Ιουλίου η υποβολή ετήσιων καταστάσεων – Ποιοι είναι οι υπόχρεοι και τι πρέπει να γνωρίζουν

    Πόθεν Έσχες 2026: Πώς να αποφύγετε τα πρόστιμα

    Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

    Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε τελειώνουν

  • Εργασιακά
    παιδικά χωριά sos μητέρες

    Άδεια μητρότητας: Ποιες είναι οι νέες κατηγορίες δικαιούχων, τι ισχύει για τη μερική και εποχική απασχόληση

    Πυροσβέστες

    Υπεγράφη από τον Ευ. Τουρνά η επαύξηση των ωρών απασχόλησης των εποχικών πυροσβεστών

    Ergani app: Προσλήψεις προσωπικού από το κινητό για έκτακτες ανάγκες

    Ergani app: Προσλήψεις προσωπικού από το κινητό για έκτακτες ανάγκες

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

  • VOUCHER
    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Τουρισμός για Όλους 2026: Από σήμερα κατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

    «Thessaly Evros Pass»: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

    Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

  • Πολιτική
    Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Πελώνη: Το «χαρτί» του υποχρεωτικού εμβολιασμού βρίσκεται πάντα στο τραπέζι

από Νίκος Μοναστηριώτης
05/01/2022
σε Πολιτική
korwnoios-auta-einai-pososta-emboliasmou

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η αξιωματική αντιπολίτευση τάχθηκε πάρα πολύ αργά και απρόθυμα υπέρ των εμβολιασμών. Υπάρχουν στις τάξεις της πρόσωπα που έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά των εμβολίων και αμφισβητούν. Θα έπρεπε πιο ενεργά να πείσει με προτάσεις αντί για τα “όχι” σε ότι αποφασίζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι «προφανώς και η κυβέρνηση δεν έχει ρίξει “λευκή πετσέτα”» καλώντας όσους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο «να μας πουν τι εισηγούνται». «Η κυβέρνηση συνέχεια παρακολουθεί και αξιολογεί τα δεδομένα, ακούει τους ειδικούς, βλέπει τι γίνεται στην Ευρώπη. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν αντίστοιχα παραδείγματα. Πρώτο μέλημα η προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η ισορροπία με την εκπαίδευση, την οικονομία, την κοινωνία για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα σε συνθήκες πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το μείγμα των μέτρων είναι περίπου το ίδιο με άλλα παραδείγματα από την Ευρώπη, καθώς «δεν ακολουθούμε μια πρακτική που δεν ακολουθούν άλλες χώρες».

Αναφορικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, είπε ότι είναι ένα «χαρτί» που βρίσκεται πάντα στο τραπέζι, αλλά «κάθε φορά πρέπει να σταθμίζεται το τι μπορεί να αποφέρει και κάθε απόφαση βεβαίως, επειδή είναι ένα ευαίσθητο θέμα, πρέπει να είναι δίκαιη και αναλογική και αφού προηγουμένως έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα». Μίλησε για κλιμακωτή προσέγγιση και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υπόθεση τη μετάλλαξης Όμικρον και της υψηλής μεταδοτικότητας, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Χαρακτήρισε «γενναία και υπεύθυνη» την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, λέγοντας πως το μέτρο «λειτούργησε και λειτουργεί».

ΣχετικάΆρθρα

Σαντορίνη: Αντίδραση Τσελέντη για το άνοιγμα των σχολείων

Σαντορίνη: Αντίδραση Τσελέντη για το άνοιγμα των σχολείων

04/03/2025
Πότε κλείνουν τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

Επιστροφή στα θρανία: Τα καρδιοχτύπια, οι ανασφάλειες και ο ρόλος της οικογένειας

08/09/2024

«Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε ούτε να εφησυχάζουμε. Δυο χρόνια μετά δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ήξερε ή ότι δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να προστατευθεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Για το άνοιγμα των σχολείων

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών και ενώ η πρόθεση και ο στόχος ήταν εξαρχής  να ανοίξουν τα σχολεία για λόγους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και κυρίως ψυχολογικούς, καθώς η τηλεκπαίδευση, όσο σωστά και αν γίνεται δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου. «Υπάρχει μια τεράστια εμπειρία πλέον από τον περασμένο Απρίλιο. Πρώτοι εφαρμόσαμε την πολιτική των self test για να ανοίξουν τότε τα σχολεία, και το ακολουθήσαμε και τον Σεπτέμβριο. Επιδημιολογικά, φάνηκε ότι αυτό πήγε καλά, ήταν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς το 85% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όλο αυτό το διάστημα στα σχολεία εντοπίστηκε από τα  self test. Αυτή η έγκαιρη διάγνωση βοήθησε στο σπάσιμο της αλυσίδας διασποράς στο 80% των περιπτώσεων που εντοπίστηκε κρούσματα σε σχολική τάξη, δεν υπήρξε δεύτερο κρούσμα», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με την ίδια, στο σχολείο υπάρχει επιτήρηση. «Την πρώτη εβδομάδα θα έχουμε 3 self test για όλους και από τη δεύτερη εβδομάδα 2, όπως γινόταν πάντα. Υπάρχουν κάποιες προσαρμογές στο πρωτόκολλο, έχει βγει και ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Από σήμερα μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προμηθεύονται τα self test», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση εάν την επόμενη εβδομάδα δούμε κάποια κρούσματα, καθώς όπως είδαμε και στο παρελθόν, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των σχολείων, όταν δηλαδή οι μαθητές επιστρέφουν από το εξωσχολικό περιβάλλον», δήλωσε.

Για τη διατίμηση των τεστ

Αναφορικά με τη διατίμηση στα τεστ, η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, ύψους 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση, σε όποιον δεν τηρεί και δεν  συμμορφώνεται με τη νέα τιμολόγηση. «Είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη στο testing, κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Όσο περισσότερο τεστάρουμε, τόσο περισσότερα κρούσματα θα βλέπουμε», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι για τη διευκόλυνση του συστήματος και του πολίτη ελήφθη η απόφαση για δικαιολογημένη απουσία από την εργασία και με rapid. «Αυτό ισχύει και για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους. Με rapid test θετικό μπορεί να πάρει κάποιος την άδεια που δικαιούται από την εργασία του. Για τους ανεμβολίαστους, για το πιστοποιητικό νόσησης θα χρειαστεί και επιβεβαίωση με PCR test», ανέφερε η ίδια.

Η διαχείριση της πανδημίας

Για την διαχείριση της πανδημίας και την συνεχή αλλαγή μέτρων, η κυρία Πελώνη ότι απαιτείται διαρκής εγρήγορση, καθώς υπάρχει και η κόπωση της κοινωνίας. «Είναι πάρα πολύ λογικό μετά από 2 χρόνια πανδημίας, αλλά ας μην είμαστε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας. Βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες. Υπάρχει μια έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον παντού, όμως προκύπτει από τα στοιχεία ότι αυτή η μετάλλαξη έχει πολύ ήπια νοσηρότητα», ανέφερε.

Εκτός από την κόπωση, όμως, όπως είπε «πρέπει να σκεφτόμαστε που ήμασταν και που βρισκόμαστε, είμαστε όλοι πιο έμπειροι, υπάρχει πλέον το εμβόλιο το οποίο θωρακίζει, ειδικά η τρίτη δόση η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική». «Προφανώς είμαστε σε εγρήγορση όχι μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά και στο πολιτικό με το υπουργείο Υγείας να παρακολουθεί και να είναι έτοιμο να παρέμβει για να μη μεταφερθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Είναι ένας διαρκής αγώνας που επιβάλλει και αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές στη στρατηγική και στα μέτρα, όπου και όποτε χρειάζεται», επεσήμανε.

Ετικέτες: κορωνοϊόςυποχρεωτικός εμβολιασμόςάνοιγμα σχολείων

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    9 Αυγ 2026

  • Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    8 Αυγ 2026

  • Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    7 Αυγ 2026

  • Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    6 Αυγ 2026

  • Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    4 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    199 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Χωρίς νέα αίτηση το Market Pass

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Στεγαστικό επίδομα από το υπουργείο Παιδείας, σε 1.120 φοιτητές σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία – Ζαχαράκη: Οι ίσες ευκαιρίες στις σπουδές, σημαίνουν και έμπρακτη στήριξη απέναντι στο κόστος της φοιτητικής στέγης

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

    35 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.