voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείνουν στις 21:40 από 27/09 έως 01/10 και 4 – 8/10

    Φονική έκρηξη στην Πλάκα: Εντοπίστηκαν οι δύο τελευταίες σοροί – Στους έξι οι νεκροί

    Νέα κακοκαιρία προ των πυλών με βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχεται και ποιες περιοχές θα χτυπήσει

  • Εκπαίδευση

    Ελληνικά πανεπιστήμια και Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι απαντούν 13 Πρυτάνεις για τη σχέση που θα έχουν

    ΔΥΠΑ: Έως τις 29/09 οι αιτήσεις για κενές θέσεις στα Παραρτήματα των ΕΠΑΣ Μαθητείας

    Εθνικό Απολυτήριο: Ολόκληρος ο «χάρτης» των αλλαγών για το Λύκειο

    Ψηφιακό Φροντιστήριο: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

  • Θέσεις εργασίας

    Προσλήψεις 116 ατόμων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

    Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης για 24 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Προχωρά σε μονιμοποίηση συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Πυροσβεστική: Άρχισε η διαδικασία αιτήσεων για 19 προσλήψεις ιδιωτών

  • Οικονομία

    Τράπεζες και Τεχνητή νοημοσύνη: Τι αλλάζει σε δάνεια, συναλλαγές και εξυπηρέτηση πελατών!

    Αναλυτικά οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

    Μέτρα σε δύο δόσεις για τα καύσιμα, αλλά όχι «κόφτης» στο ρεύμα

    Στα 16-17 ευρώ θα φθάσει η τιμή της φέτας – Τι ετοιμάζει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

  • Εργασιακά

    Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2027

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

    ΕΦΚΑ: Έρχονται αλλαγές στην εκκαθάριση εισφορών

    Τηλεργασία με επιδότηση 90%

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

    Δ. Μιχαηλίδου: «Σύστημα επισιτιστικής βοήθειας πιο ασφαλές, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό, πιο προσβάσιμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

    Π. Μαρινάκης: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα καύσιμα, στις 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Πολιτική

Πελώνη: Το «χαρτί» του υποχρεωτικού εμβολιασμού βρίσκεται πάντα στο τραπέζι

από Νίκος Μοναστηριώτης
05/01/2022
σε Πολιτική
korwnoios-auta-einai-pososta-emboliasmou

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η αξιωματική αντιπολίτευση τάχθηκε πάρα πολύ αργά και απρόθυμα υπέρ των εμβολιασμών. Υπάρχουν στις τάξεις της πρόσωπα που έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά των εμβολίων και αμφισβητούν. Θα έπρεπε πιο ενεργά να πείσει με προτάσεις αντί για τα “όχι” σε ότι αποφασίζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι «προφανώς και η κυβέρνηση δεν έχει ρίξει “λευκή πετσέτα”» καλώντας όσους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο «να μας πουν τι εισηγούνται». «Η κυβέρνηση συνέχεια παρακολουθεί και αξιολογεί τα δεδομένα, ακούει τους ειδικούς, βλέπει τι γίνεται στην Ευρώπη. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν αντίστοιχα παραδείγματα. Πρώτο μέλημα η προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η ισορροπία με την εκπαίδευση, την οικονομία, την κοινωνία για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα σε συνθήκες πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το μείγμα των μέτρων είναι περίπου το ίδιο με άλλα παραδείγματα από την Ευρώπη, καθώς «δεν ακολουθούμε μια πρακτική που δεν ακολουθούν άλλες χώρες».

Αναφορικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, είπε ότι είναι ένα «χαρτί» που βρίσκεται πάντα στο τραπέζι, αλλά «κάθε φορά πρέπει να σταθμίζεται το τι μπορεί να αποφέρει και κάθε απόφαση βεβαίως, επειδή είναι ένα ευαίσθητο θέμα, πρέπει να είναι δίκαιη και αναλογική και αφού προηγουμένως έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα». Μίλησε για κλιμακωτή προσέγγιση και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υπόθεση τη μετάλλαξης Όμικρον και της υψηλής μεταδοτικότητας, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Χαρακτήρισε «γενναία και υπεύθυνη» την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, λέγοντας πως το μέτρο «λειτούργησε και λειτουργεί».

ΣχετικάΆρθρα

Σαντορίνη: Αντίδραση Τσελέντη για το άνοιγμα των σχολείων

04/03/2025

Επιστροφή στα θρανία: Τα καρδιοχτύπια, οι ανασφάλειες και ο ρόλος της οικογένειας

08/09/2024

«Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε ούτε να εφησυχάζουμε. Δυο χρόνια μετά δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ήξερε ή ότι δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να προστατευθεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Για το άνοιγμα των σχολείων

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών και ενώ η πρόθεση και ο στόχος ήταν εξαρχής  να ανοίξουν τα σχολεία για λόγους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και κυρίως ψυχολογικούς, καθώς η τηλεκπαίδευση, όσο σωστά και αν γίνεται δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου. «Υπάρχει μια τεράστια εμπειρία πλέον από τον περασμένο Απρίλιο. Πρώτοι εφαρμόσαμε την πολιτική των self test για να ανοίξουν τότε τα σχολεία, και το ακολουθήσαμε και τον Σεπτέμβριο. Επιδημιολογικά, φάνηκε ότι αυτό πήγε καλά, ήταν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς το 85% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όλο αυτό το διάστημα στα σχολεία εντοπίστηκε από τα  self test. Αυτή η έγκαιρη διάγνωση βοήθησε στο σπάσιμο της αλυσίδας διασποράς στο 80% των περιπτώσεων που εντοπίστηκε κρούσματα σε σχολική τάξη, δεν υπήρξε δεύτερο κρούσμα», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με την ίδια, στο σχολείο υπάρχει επιτήρηση. «Την πρώτη εβδομάδα θα έχουμε 3 self test για όλους και από τη δεύτερη εβδομάδα 2, όπως γινόταν πάντα. Υπάρχουν κάποιες προσαρμογές στο πρωτόκολλο, έχει βγει και ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Από σήμερα μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προμηθεύονται τα self test», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση εάν την επόμενη εβδομάδα δούμε κάποια κρούσματα, καθώς όπως είδαμε και στο παρελθόν, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των σχολείων, όταν δηλαδή οι μαθητές επιστρέφουν από το εξωσχολικό περιβάλλον», δήλωσε.

Για τη διατίμηση των τεστ

Αναφορικά με τη διατίμηση στα τεστ, η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, ύψους 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση, σε όποιον δεν τηρεί και δεν  συμμορφώνεται με τη νέα τιμολόγηση. «Είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη στο testing, κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Όσο περισσότερο τεστάρουμε, τόσο περισσότερα κρούσματα θα βλέπουμε», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι για τη διευκόλυνση του συστήματος και του πολίτη ελήφθη η απόφαση για δικαιολογημένη απουσία από την εργασία και με rapid. «Αυτό ισχύει και για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους. Με rapid test θετικό μπορεί να πάρει κάποιος την άδεια που δικαιούται από την εργασία του. Για τους ανεμβολίαστους, για το πιστοποιητικό νόσησης θα χρειαστεί και επιβεβαίωση με PCR test», ανέφερε η ίδια.

Η διαχείριση της πανδημίας

Για την διαχείριση της πανδημίας και την συνεχή αλλαγή μέτρων, η κυρία Πελώνη ότι απαιτείται διαρκής εγρήγορση, καθώς υπάρχει και η κόπωση της κοινωνίας. «Είναι πάρα πολύ λογικό μετά από 2 χρόνια πανδημίας, αλλά ας μην είμαστε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας. Βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες. Υπάρχει μια έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον παντού, όμως προκύπτει από τα στοιχεία ότι αυτή η μετάλλαξη έχει πολύ ήπια νοσηρότητα», ανέφερε.

Εκτός από την κόπωση, όμως, όπως είπε «πρέπει να σκεφτόμαστε που ήμασταν και που βρισκόμαστε, είμαστε όλοι πιο έμπειροι, υπάρχει πλέον το εμβόλιο το οποίο θωρακίζει, ειδικά η τρίτη δόση η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική». «Προφανώς είμαστε σε εγρήγορση όχι μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά και στο πολιτικό με το υπουργείο Υγείας να παρακολουθεί και να είναι έτοιμο να παρέμβει για να μη μεταφερθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Είναι ένας διαρκής αγώνας που επιβάλλει και αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές στη στρατηγική και στα μέτρα, όπου και όποτε χρειάζεται», επεσήμανε.

Ετικέτες: άνοιγμα σχολείωνκορωνοϊόςυποχρεωτικός εμβολιασμός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

    25 Σεπ 2026

  • Δ. Μιχαηλίδου: «Σύστημα επισιτιστικής βοήθειας πιο ασφαλές, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό, πιο προσβάσιμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

    24 Σεπ 2026

  • Π. Μαρινάκης: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα καύσιμα, στις 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

    24 Σεπ 2026

  • Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

    22 Σεπ 2026

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    20 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι πληρώνονται την Παρασκευή αναδρομικά 2 ενοίκια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης της ΔΥΠΑ για 24 θέσεις προσωπικού

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.