voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ψηφιακή Ενημέρωση Πολιτών: Τέλος στο «άγνωστο» με τις αιτήσεις στο Δημόσιο – Κ. Χατζηδάκης: «Μια μικρή επανάσταση στη λειτουργία του κράτους»

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τον Ιούνιο η επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους

    “Νταντάδες της γειτονιάς”: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους γονείς – Η διαδικασία τα κριτήρια

    Eurostat: Τρεις ελληνικές περιφέρειες κατατάσσονται στις πλέον θανατηφόρες σε τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ

    ΕΛΑΣ: Δέκα νεκροί και 619 τραυματίες σε 526 τροχαία τον Μάιο στην Αττική

    Δόμνα Μιχαηλίδου: «Παραμετροποιούμε τον Προσωπικό Βοηθό για τα μικρά νησιά

  • Εκπαίδευση

    Πανελλαδικές 2026: Ο σχολιασμός και απαντήσεις των μαθημάτων ειδικότητας των ΕΠΑΛ από την ΟΕΦΕ

    Με απόλυτη ασφάλεια οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία

    ΕΠΑΛ– Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τα θέματα που έπεσαν σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

    Έρχονται σημαντικές αλλαγές στις Στρατιωτικές Σχολές – Τι ισχύει με τα νέα δεδομένα

    Στρατιωτικές Σχολές: Τι ισχύει με τους εισακτέους – Ποιες καταργούνται

    Καλοκαίρι με δωρεάν δράσεις στα Νηπιαγωγεία και στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων

  • Θέσεις εργασίας
    Δικαστική αστυνομία :Εκτός ΑΣΕΠ οι 700 μόνιμες προσλήψεις

    Προκήρυξη για προσλήψεις 265 δικαστικών υπαλλήλων

    ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 173 θέσεις στον e-ΕΦΚΑ

    ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ για απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Έρχονται σημαντικές αλλαγές στις Στρατιωτικές Σχολές – Τι ισχύει με τα νέα δεδομένα

    Στρατιωτικές Σχολές: Τι ισχύει με τους εισακτέους – Ποιες καταργούνται

    Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: Δωρεάν εξετάσεις από ιδιώτες γιατρούς στις πληγείσες περιοχές

    Έως τις 15/06 οι αιτήσεις για 1.131 προσλήψεις γιατρών σε νοσοκομεία

  • Οικονομία
    Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

    Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν

    Ενίσχυση 150 ευρώ για κάθε παιδί: Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί

    Τα SOS για τους διαχειριστές στο επίδομα θέρμανσης – Τι πρέπει να προσέξουμε

    Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 300 ευρώ

    Επιδότηση 100% για νέους πτυχιούχους: Οι όροι και οι προϋποθέσεις

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Τι πληρώνουν έως τις 12 Ιουνίου

  • Εργασιακά
    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,6% η ανεργία τον Δεκέμβριο

    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,6% διαμορφώθηκε η ανεργία το α’ τρίμηνο του 2026

    adedy-staseis-ergasias

    ΑΔΕΔΥ: Στήριξη στα αιτήματα και στην απεργιακή κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων

    Τι αλλάζει φέτος με τις άδειες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

    Επιθεώρηση Εργασίας: Εργοδότες ή διευθυντές 6 στους 10 καταγγελλόμενους για βία στον χώρο εργασίας το 2022

    Επιθεώρηση Εργασίας: Πάνω από 82.000 έλεγχοι το 2025 – Υπέρβαση ετήσιων στόχων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

  • VOUCHER
    Δήμος Αθηναίων: Προχωρά σε 135 προσλήψεις για τις κατασκηνώσεις

    Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Έναρξη αποστολής ηλεκτρονικών επιταγών (voucher) σε δικαιούχους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2026

    Κοινωνικός τουρισμός: Πότε να κάνετε την αίτηση με βάση τον ΑΦΜ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πώς χρησιμοποιείται το voucher

    ΔΥΠΑ: Προσοχή σε μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες κρατήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

  • Πολιτική
    Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

    Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

    Κωστής Χατζηδάκης: Πρόσθετο πακέτο 160 εκατομμυρίων για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών

    Χατζηδάκης για ανασχηματισμό: Την Πέμπτη και περιορισμένης κλίμακας οι αλλαγές στην κυβέρνηση

    Σχολικά κυλικεία: Τέλος στα αλλαντικά και τα αναψυκτικά – Τι αλλάζει

    Κυρ. Μητσοτάκης: “Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος ενιαίο. χωρίς ξένο στρατό κατοχής”

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις και έργα οδηγούν την ενεργειακή μετάβαση της χώρας

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Τσίπρας: Η πληρωμή εργαζομένων με ρεπό δεν είναι στροφή στο μέλλον

από Νίκος Μοναστηριώτης
08/06/2021
σε Πολιτική

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην ουσία θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο τής Μεταπολίτευσης- αυτή είναι η ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου, που θέλει να μας πείσει ο κ. Χατζηδάκης ότι η κατάργηση των δικαιωμάτων και η πληρωμή με ρεπό είναι μια στροφή προς το μέλλον», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχάρη την ΑΔΕΔΥ για την «πολύ σημαντική παρουσία της στην κινητοποίηση των εργαζόμενων ενόψει του αντεργατικού και αντιλαϊκού νομοσχεδίου που έχει εισαχθεί στη Βουλή και θα ξεκινήσει σήμερα τις διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης». Τη συνεχάρη ιδιαίτερα για την «πολύ μεγάλη επιτυχία στη διοργάνωση της απεργίας και του συλλαλητηρίου στις 6 Μαΐου» που όπως επισήμανε ήταν ταυτόχρονα και εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς «και μήνυμα αντίστασης των εργαζόμενων απέναντι στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης που θέλουν να επιτεθούν στον κόσμο της εργασίας».

Σημείωσε πως «όταν επιτίθεται κανείς στην εργασία, όταν απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, όταν καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει το 10ωρο εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, η μπάλα θα πάρει και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα- αυτή είναι η εμπειρία μας και από τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων». Προσέθεσε ότι είναι σημαντικό ότι η ΑΔΕΔΥ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να συντονιστεί η δράση πρωτοβάθμιων εργατικών κέντρων, σωματείων, για να υπογραμμίσει ότι «τώρα έχουμε μια κοινή πολύ σημαντική ημέρα απεργίας, και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ, που πρέπει να έχει επιτυχία για να δώσει ένα μήνυμα». Είπε ειδικότερα ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην ουσία θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, αυτή είναι η ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου, που θέλει να μας πείσει ο κ. Χατζηδάκης ότι η κατάργηση των δικαιωμάτων και η πληρωμή με ρεπό είναι μια στροφή προς το μέλλον».

Ο κ . Τσίπρας είπε ότι «δεν είναι μόνο η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, είναι ο συνδικαλιστικός νομός, είναι και η συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας μέσα στον εργασιακό νόμο, είναι η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας -πράγμα που είναι και αντισυνταγματικό γιατί είναι μέριμνα του κράτους η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων- είναι ο νόμος για τα ΑΕΙ». Σημείωσε ότι όλα αυτά αφορούν κάθε πολίτη, είτε εργαζόμενο στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, αλλά και κάθε πολίτη συνολικά «γιατί οι εργασιακές σχέσεις και η προστασία της εργασίας είναι ζήτημα που δεν αφορά στενά μονάχα του εργαζόμενους». «Είναι θέμα για το τι κοινωνία θέλουμε, τι δημοκρατία θέλουμε και υπ΄ αυτή την έννοια η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι μάχη υπεράσπισης δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων», τόνισε.

ΣχετικάΆρθρα

adedy-staseis-ergasias

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη στα αιτήματα και στην απεργιακή κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων

05/06/2026
ΠΙΣ: Η άσκηση ιδιωτικό έργου από γιατρούς του ΕΣΥ θα αποδιαρθρώσει τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του ΕΣΥ

AΔEΔY: Στήριξη της στάσης εργασίας αύριο Παρασκευή στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

04/06/2026

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε εκ νέου ότι «αυτές οι ρυθμίσεις, απορρυθμίσεις, που είναι βαθιά αντιλαϊκές και αντεργατικές -και που δεν έχουν τη στήριξη παρά μονάχα μιας μικρής μειοψηφίας όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης- θα καταργηθούν αμέσως μόλις δοθεί η δυνατότητα σε μια προοδευτική κυβέρνηση να επαναφέρει την κοινωνία και τον τόπο σε μια κατεύθυνση κοινωνικής συνοχής».

«Η διεκδίκηση των εργατών στο Σικάγο για 8 ώρες δουλεία, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο είναι και πάλι ζητούμενο», τόνισε από την πλευρά του ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης.

Σχολίασε ότι με τη συνάντηση αυτή δίνεται η ευκαιρία «να προβάλουν, έστω και για λίγο, τα ΜΜΕ τις θέσεις μας, γιατί στη χώρα μας οι υπουργοί Εργασίας, τουλάχιστον οι δυο τελευταίοι, έχουν δική τους καθημερινή πρωινή εκπομπή». «Ταυτόχρονα», είπε, «κανένα μέσο ενημέρωσης είτε ιδιωτικό αλλά ούτε η κρατική τηλεόραση, όχι μόνο δεν μας θέτει σε αντιπαράθεση με τους υπουργούς, να πούμε τις απόψεις μας -παλιό αυτό-, αλλά δεν διαθέτει ούτε τουλάχιστον τον στοιχειώδη χρόνο σε ένα δημοκρατικό κράτος όπως είναι η χώρα μας να πούμε τις θέσεις μας ώστε να αποκτήσει ο πολίτης γνώμη για το τι πραγματικά συμβαίνει με το εργασιακό νομοσχέδιο».

Σχολίασε πως «παρόλα αυτά ο κ. Χατζηδάκης δεν καταφέρνει να περάσει στον κόσμο της εργασίας ότι δεν καταργεί το 8ωρο και βγαίνει καθημερινά, κάθε εβδομάδα, λέγοντας και ένα διαφορετικό σενάριο, με τελευταίο το σενάριο της δήθεν 4ημερης εργασίας». «Υπάρχει», είπε, «ένα έλλειμμα λειτουργίας των θεσμών όπως τις προβλέπει το Σύνταγμα σε σχέση με τη δυνατότητα των συνδικάτων να ενημερώσουν την κοινή γνώμη».

Ο κ. Μπράτης ανέφερε ότι αυτό που εισπράττουν σε όλη τη χώρα είναι ότι η απεργία της 10ης Ιουνίου θα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια αλλά και η ίδια η απεργία. «Γι’ αυτό», υποστήριξε, «θεωρούμε ότι είναι ένα ξέσπασμα του κόσμου απέναντι σε όλα αυτά που νομοθετούνται την περίοδο της πανδημίας, όπου η κυβέρνηση από τη μια ζητά τη συναίνεση του κόσμου για να αντιμετωπιστεί αυτή, όμως από την άλλη νομοθετεί σχεδόν καθημερινά ζητήματα που δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, για το Περιβάλλον, την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, τον περιορισμό των διαδηλώσεων και τώρα το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο».

Ανέφερε ότι «ο κ. Χατζηδάκης μας λέει ότι δήθεν το 8ωρο δεν καταργείται και ο εργαζόμενος ένα πρωί ξαφνικά θα ξυπνήσει, θα πάει στον εργοδότη και θα του πει ότι εκεί που έχει 2 ώρες ελεύθερο χρόνο με την οικογένεια του, θέλει να δουλέψει 10ωρο, να στερηθεί του στοιχειώδους ελεύθερου χρόνου του και όταν η επιχείρηση θα μπορεί θα του επιστρέψει αυτόν το χρόνο». «Όλοι γνωρίζουμε», σημείωσε, «ότι όποιος δούλευε παραπάνω χρόνο απ’ το 8ωρο το έκανε αναγκαστικά για να μπορεί να εξασφαλίζει στην οικογένεια του τα στοιχειώδη, για να αμείβεται δηλαδή και όχι για να περιμένει να πληρωθεί στο μέλλον με ρεπό, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης». Ο κ. Μπράτης υποστήριξε ότι «είναι πραγματικά τραγικό» σε μια περίοδο έκρηξης της τεχνολογίας, «αντί να συζητούμε για καλύτερες εργασιακές συνθήκες τα τελευταία 30 χρόνια μετά τη δεκαετία του ’90, όλο έχουμε νομοθετήματα για τη διευθέτηση του χρόνου της εργασίας σε βάρος πάντα του εργαζόμενου, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα». Προσέθεσε ότι η ελαστική εργασία είναι στα ύψη και τόνισε αναφορικά με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ότι «υπήρχε έστω μια στοιχειώδης κάλυψη του εργαζομένου μέσα από συλλογικές συμβάσεις και τώρα γίνεται οικεία βουλήσει». «Αυτό καταλαβαίνουμε όλοι πώς θα λειτουργήσει: ο διευθυντής μιας επιχείρησης θα καλεί τον εργαζόμενο να δουλέψει το 10ωρο, δεν θα απολύεται αν αρνηθεί λέει ο κ. Χατζηδάκης, προφανώς δεν θα απολύεται εκείνη τη στιγμή αλλά θα απολύεται σε έναν μήνα και δεδομένου ότι η ανεργία είναι στα ύψη καταλαβαίνετε τι διαπραγματευτική δύναμη θα έχει αυτός ο εργαζόμενος», είπε.

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςΑΔΕΔΥεργασιακό νομοσχέδιο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

    6 Ιούν 2026

  • Χατζηδάκης για ανασχηματισμό: Την Πέμπτη και περιορισμένης κλίμακας οι αλλαγές στην κυβέρνηση

    6 Ιούν 2026

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις και έργα οδηγούν την ενεργειακή μετάβαση της χώρας

    31 Μάι 2026

  • Δήμας: ΒΟΑΚ και νέο αεροδρόμιο Καστελλίου αλλάζουν τον χάρτη των υποδομών της Κρήτης

    30 Μάι 2026

  • Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, μετά από μάχη με τον καρκίνο

    29 Μάι 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

    Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 4.747 μόνιμες θέσεις

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα επιλαχόντων για 478 θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Πανελλαδικές 2026: Για πολύ καλά διαβασμένους τα Αρχαία, δύσκολα και τα θέματα σε Μαθηματικά και Βιολογία

    9 shares
    Share 4 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Στις 04/06 η ανοιχτή ηλεκτρονική κληρωτίδα

    8 shares
    Share 3 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.